3/10/11

Οι Ρομπέν της ΔΕΗ αναλαμβάνουν δράση

Μετά το κίνημα "Δεν Πληρώνω", ένα νέο κίνημα το "Συνδέουμε το ρεύμα" κάνει την εμφάνισή του στη Βέροια. Ομάδα πολιτών επανασυνδέει το ρεύμα σε νοικοκυριά, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των λογαριασμών



 

 

Mετά την έκτακτη εισφορά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που έχουν γονατίσει δεκάδες νοικοκυριά, ομάδα πολιτών στη Βέροια αποφάσισε να προσφέρει μία "χείρα" βοηθείας, προκειμένου άνεργοι, συνταξιούχοι και μονογονεϊκές οικογένειες να γλιτώσουν τη έκτακτη και αναγκαστική διακοπή ρεύματος, στην οποία προχώρησαν πρόσφατα προκειμένου να αποφύγουν το ειδικό τέλος.

Οι ακτιβιστές του ηλεκτρικού ρεύματος που αποκαλούνται από την τοπική κοινωνία, ως οι ρομπέν της ΔΕΗ, έχουν ως ειδική αποστολή την επανασύνδεση του ρεύματος που κόβει η ΔΕΗ σε όσους δεν μπορούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς.

Όπως δήλωσαν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή" δύο από τους ακτιβιστές, που για ευνόητους λόγους θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία- η δράση τους έχει αρχίσει εδώ και μερικές ημέρες, ενώ τα κριτήρια είναι να βοηθούν μακροχρόνια ανέργους, φτωχούς και συνταξιούχους.
"Η ΔΕΗ δεν παίρνει χρήματα από τους μεγαλοοφειλέτες αλλά από τον φουκαρά που δεν έχει να φαει, όσο συνεχίζει την άδικη πολιτικής της θα συνεχίσουμε και εμείς", τόνισαν.
Στην κίνηση των πολιτών συμμετέχουν μέχρι στιγμής δεκάδες άνθρωποι, ενώ σύντομα θα επεκτείνουν τη δράση τους και στην Αλεξάνδρεια.

Το σύνθημα των "ρομπέν της ΔΕΗ" είναι το εξής: "Σήμερα, που ο πολίτης απολαμβάνει την ησυχία την τάξη και την ασφάλεια, όπου η ευνομία και η κρατική αρωγή είναι ο κανόνας, πολίτες της Βέροιας, αποφάσισαν να εγκληματήσουν. Άρχισαν να επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα.
Αντιδρώντας στην επέλαση της βαρβαρότητας, επανασυνδέουν το ρεύμα σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να το πληρώσουν. Και το ηλεκτρικό, είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι εγκληματική αυτή η συμπεριφορά στους πολίτες της πατρίδας μας, που αν και τους οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, τώρα τους καταδικάζουν και σε τριτοκοσμική καθημερινότητα.
Την κλοπή των πάντων από λίγους μεγαλοσχήμονες, το ξεπούλημα των πάντων διαχρονικά από πολιτικά ανδρείκελα, δεν θα την πληρώσει ο απλός πολίτης. Σε αυτήν την χώρα, εκτός από την υποχρέωση να πληρώνουμε και να ξαναπληρώνουμε κλέφτες και απατεώνες, έχουμε και δικαιώματα. Και το σπουδαιότερο από όλα, είναι η αξιοπρέπεια.
Με αυτές τις απλές σκέψεις, ομάδα πολιτών της Βέροιας, ανοίγουν την χελώνα της ΔΕΗ, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, επανασυνδέουν το ρεύμα και σκεπάζουν την χελώνα με ένα αυτοκόλλητο που γράφει: ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Κοινωνική αλληλεγγύη – συνδέουμε το ρεύμα".

Μετά από αυτό είναι σίγουρο ότι το κίνημα "Δεν Πληρώνω", έχει μετατραπεί στο κίνημα "Δεν μπορώ να πληρώσω" και πλέον στο "Συνδέουμε το ρεύμα", ενώ προβλέπεται η σύσταση και άλλων κινημάτων με επίκεντρο τον πολίτη και την προάσπιση των συμφερόντων του.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου