16/2/14

Πλεόνασμα


Πλεόνασμα 

του Νίκου Μπογιόπουλου

Όντως, υπάρχει πλεόνασμα. Ανέργων. Στο 1,5 εκατομμύριο οι εμφανώς άνεργοι. Κοντά στο 1 εκατομμύριο οι αφανώς άνεργοι, που ενώ εργάζονται παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

Όντως, υπάρχει πλεόνασμα. Φτώχειας. Στα 600.000 τα παιδιά που, σύμφωνα με τη Unicef, υποσιτίζονται. Τι ντροπή!

Υπάρχει πλεόνασμα. Κοινωνικής αδικίας. Επί «σωτηρίας», οι φόροι σε μισθωτούς και μικροβιοπαλαιστές αυξήθηκαν κατά 7 και 9 φορές. Αλλά στις «εξωχώριες» εταιρείες μειώθηκαν. Κατά 16 φορές!

Αυτά τα χρόνια -της «σωτηρίας»- η ψαλίδα της εισοδηματικής ανισότητας των πλουσιότερων με τους φτωχότερους Έλληνες διευρύνθηκε κατά 7,5 φορές!
Όντως, υπάρχει πλεόνασμα. Υποκρισίας. Που γίνεται αβάσταχτα εξοργιστική όταν οι υπαίτιοι της λαϊκής δυστυχίας πανηγυρίζουν και, για να θαμπώσουν τα θύματα, επιλέγουν την παλιά γνωστή μέθοδο: Επιδεικνύουν αριθμούς που... ευημερούν.

Όντως, υπάρχει πλεόνασμα. Μόνο που είναι βουτηγμένο στην απελπισία. Για να βγάλουν πλεόνασμα (3,9 δισ. ευρώ ήταν η τελευταία του μέτρηση) αφαίμαξαν πάνω από 63 δισ. ευρώ (!) από τον ελληνικό λαό.

Αλήθεια, με τέτοιες «επιδόσεις», για να μειώσουν το χρέος των 320 δισ. ευρώ, πόσα... τρισεκατομμύρια σε μέτρα θα κληθεί να επωμιστεί ο λαός; Ναι, αλλά έχουμε πλεόνασμα, θα χρησιμοποιηθεί, λένε, στις διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους», θυμηθείτε: θα το χρησιμοποιήσουν για δύο λόγους:


Πρώτον, για το ψηφοθηρικό λάδωμα της προεκλογικής τους μηχανής.

Δεύτερον, και κυριότερο: Για να εμφανίσουν σαν «δικαιωμένη» την πολιτική της βαρβαρότητας και σαν «αδήριτη ανάγκη» τη συνέχισή της!


Πηγή: "Realnews"

1 σχόλιο:

  1. Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ... ΤΟ ΝΕΟ ΕΑΜ... ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    Οι εξελίξεις στον πλανήτη προδιαγράφονται εφιαλτικές, και για αιτίες που είναι απόλυτα ερμηνεύσιμες, η Ευρώπη έχει καταστεί ο κυρίαρχος – όσο και απρόβλεπτος – αντιδραστήρας μέσα στον οποίο κυοφορούνται...

    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5140.html

    Η μια αιτία γι αυτό, είναι πως η Ευρώπη αποτελεί μια κορυφαία γεωπολιτική μήτρα, με ατζέντα πολυεπίπεδη, και ταυτόχρονα αποτελεί ένα θέατρο εφαρμοσμένης πολιτικής ενοποίησης κορυφαίων επιλογών για το κυρίαρχο σύστημα στον πλανήτη.

    Μια άλλη αιτία είναι οι πολιτικές διεργασίες που έχουν συντελεσθεί, μέσα από τις οποίες οδηγηθήκαμε σε μια ιδιότυπη πολιτική τερατογένεση όπου, η Λερναία Ύδρα των πολιτικών διαχειριστών, επιχειρεί μέσα από μια πλασματική πολυμορφία, να συγκαλύψει το νεοταξίτικο DNA της που διαπερνά το σύνολο των πολιτικών της σχηματισμών. (Αλλά δεν είναι της ώρας επ αυτού να προβούμε σε πιο εκτεταμένη ανάλυση).

    Η Ελλάδα, για εντελώς συγκεκριμένους λόγους, και με προεξάρχουσα βαρύτητα στη γεωπολιτική της υπόσταση, δυναμική και φυσιογνωμία, έχει βρεθεί...

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5140.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή