21/11/13

Παραιτήθηκε και η Σύγκλητος του ΑΠΘ

Παραιτήθηκε η Σύγκλητος του ΑΠΘ
Ομόφωνα αποφασίστηκε σήμερα η παραίτηση σύσσωμης της Συγκλήτου του ΑΠΘ, έπειτα και από σχετικό αίτημα των διοικητικών υπαλλήλων.
Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα μέλη της Συγκλήτου του ιδρύματος, επικαλούμενα την αδυναμία του Ιδρύματος να λειτουργήσει εξαιτίας της διαθεσιμότητας, στην οποία τέθηκε τμήμα των διοικητικών υπαλλήλων του.

«Υπό το βάρος του συνδυασμού των δυσμενών αυτών εξελίξεων, είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του ΑΠΘ θα καταρρεύσει, κατάρρευση για την οποία αποκλειστικώς υπεύθυνη θα είναι η Πολιτεία και ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, που, αρνούμενος καν να δει το πρόβλημα, πόσο δε μάλλον να συμβάλει στην αναζήτηση λύσης του, οδηγεί το ΑΠΘ σε ολοσχερή διάλυση», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σύγκλητος του Ιδρύματος.
Όπως αναφέρουν τα μέλη της Συγκλήτου, «με την αποχώρηση του μεγαλύτερου, αλλά και πλέον ειδικευμένου μέρους του προσωπικού της οικονομικής και διοικητικής του υπηρεσίας, καθώς και της Επιτροπής Ερευνών του, το ΑΠΘ θα αντιμετωπίσει ανυπέρβλητο πρόβλημα στην οικονομική και λοιπή του διαχείριση, με τεράστιες πλέον καθυστερήσεις στην έγκριση εκταμιεύσεων και διακοπή εξυπηρέτησης των χρηματοδοτούμενων έργων, κάτι που αυτονόητο είναι ότι θα γονατίσει το σύνολο της λειτουργίας του».
Αίτημα των μελών της Συγκλήτου είναι η ανάκληση της υπουργικής απόφασης για την διαθεσιμότητα στο Ίδρυμα.


Η απόφαση της Συγκλήτου ΑΠΘ έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την παραίτηση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.


Ο αγώνας των εργαζομένων στα Α.Ε.Ι. ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια ενός κλαδικού αγώνα και αφορά άμεσα όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η δικομματική κυβέρνηση που έχει κάνει τα πάντα για να σπάσει τον αγώνα τους. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που αγωνίζονται για περισσότερο από 10 βδομάδες για τις θέσεις εργασίας τους και το δημόσιο πανεπιστήμιο, αποτελούν αγκάθι για την κυβέρνηση του Σαμαρά , την τρόικα, το κεφάλαιο. 
Αποτελούν όμως και σύμβολο αγώνα.  
Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τον λοιδορήσει, ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της κοινωνίας, αγώνας του εργαζόμενου λαού για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αγώνας απέναντι στην πολιτική που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ η οποία διαλύει τις ζωές και τα δικαιώματα μας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και αγωνιζόμαστε μαζί τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών  
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου