12/11/13

Guardian: Η ΕΡΤ σύμβολο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα


Guardian: Η ΕΡΤ σύμβολο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα
 
Με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την αστυνομική επέμβαση στο υπό κατάληψη Ραδιομέγαρο ασχολείται η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία τονίζει πως το «λουκέτο» στην κρατική Ραδιοτηλεόραση συμβολίζει όλα όσα έχει επιβάλλει η λιτότητα στην Ελλάδα.

Σε δημοσίευμα του, ο Guardian αναφέρεται στην παρουσία ξένων δημοσιογράφων του στην συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, με τον Richard Simcox να περιγράφει όσα έζησε: «Ήμουν ανάμεσα στους διαδηλωτές και η διάθεση ήταν ήρεμη αλλά οργισμένη. Κραυγές επευφημίας ακούστηκαν όταν ένα μεγάφωνο ανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέθετε πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο δεν πέρασε».

Στη συνέχεια, το άρθρο του Guardian αναφέρεται στον συμβολισμό που είχε το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι στο οικονομικό και το πολιτικό μέλλον της χώρας: Με την οικονομική και την κοινωνική πολιτική να επιβάλλεται από την μισητή Τρόικα, το μέλλον της πολιτικής στο λίκνο της δημοκρατίας είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί. 
Για πολλούς, η ΕΡΤ έχει γίνει σύμβολο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. 

Αν και η κυβέρνηση κατηγορεί τον σταθμό ότι ήταν παραφουσκωμένος και διεφθαρμένος, οι εργαζόμενοι λένε ότι οι υψηλοί μισθοί πήγαιναν μόνο στα περίπου 100 άτομα που είχε διορίσει η κυβέρνηση».

Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται και στον ρόλο που έχουν παίξει οι δανειστές στην διαμόρφωση της πολιτικής στη χώρα, σημειώνοντας: 
«Θα ήταν πολύ δύσκολο να βρείτε κάποιον στην Ελλάδα που θα πίστευε πως η οικονομία τους και το πολιτικό τους σύστημα ήταν υγιή πριν την κρίση. Αλλά κανείς από όσους μίλησα δεν πιστεύει κάτι άλλο πέρα του ότι καταστρέφονται από την Τρόικα και κυριότερα πολλοί περιμένουν τα πράγματα να πάνε προς το χειρότερο».

πηγή: Guardian, iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου