20/2/13

Απεργιακή εργατική λαοθάλασσα στους δρόμους!

Εργάτες και αγρότες μαζί στα απεργιακά συλλαλητήρια !
Να γίνει και στην Ελλάδα της … Βουλγαρίας !
Έκλεισαν αυθαίρετα τους σταθμούς του μετρό!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σημερινή Πανεργατική Απεργία (Τετάρτη 20/2), παραλύοντας κυριολεκτικά το σύνολο του δημοσίου τομέα αλλά και σε σημαντικό βαθμό και τον ιδιωτικό τομέα, με εντυπωσιακή σχετικά τη συμμετοχή των εργαζομένων του στην απεργιακή κινητοποίηση..
Στο μεταξύ εντυπωσιακά σε όγκο και παλμό υπήρξαν τα συλλαλητήρια και ιδιαίτερα οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των σημερινών απεργιακών συγκεντρώσεων και πορειών υπήρξε η μεγάλη επιτυχία τους σε όλη την Ελλάδα και πρώτα απ' όλα στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.
Να σημειώσουμε ότι στις περιοχές που πραγματοποιούνται αγροτικές κινητοποιήσεις , οι τελευταίες έσμιξαν ως ένα βαθμό με τις εργατικές συγκεντρώσεις σε ένα κοινό αγωνιστικό και ελπιδοφόρο μέτωπο.

Να υπογραμμίσουμε ότι ιδιαίτερα ογκώδη ήταν τα μπλόκ που συγκρότησαν σειρά από ταξικά συνδικάτα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

Να τονιστεί , παράλληλα, ότι η συμμετοχή εργαζομένων στο χώρο της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υπήρξε, σχεδόν, ανύπαρκτη, πράγμα που καταδεικνύει την κρίση των ηγετικών κορυφών αυτών των οργανώσεων και την απόσταση (χάος) που τις χωρίζει από τα αγωνιζόμενα τμήματα της εργατικής τάξης.
Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η μεγάλη επιτυχία της απεργίας της Τετάρτης (20/2) καθώς και των απεργιακών συγκεντρώσεων και πορειών, δεν προσφέρεται για καμμία επανάπαυση και πολύ περισσότερο για εξωραϊσμό των προβλημάτων και των αδυναμιών που παρουσιάζουν τόσο οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς όσο και το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Αντίθετα, η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων της Τετάρτης (20/2) πρέπει να γίνει η αφορμή για μια ουσιαστική κριτική και αυτοκριτική συζήτηση, πρωτίστως στο χώρο της πολιτικής και συνδικαλιστικής αριστεράς, με στόχο ένα ενωτικό ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα σε τέτοιο ύψος , ποιότητα και δυναμισμό που θα καταστεί ικανό να προωθήσει μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στη χώρα.

Επομένως, η απεργία της Τετάρτης (20/2) πρέπει να ειδωθεί μόνο ως αφετηρία αντιμετώπισης των ανεπαρκειών του κινήματος και κλιμάκωσης των ενωτικών ταξικών αγώνων το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι ίδιοι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι μαζί με την ανάπτυξη των αγώνων για επί μέρους ή και συνολικότερα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά αιτήματα, είναι απόλυτη ανάγκη η ενοποίηση και πολιτικοποίηση των ταξικών αγώνων στην κατεύθυνση μιας προοδευτικής ανατροπής και μιας νέας προοδευτικής πορείας της χώρας.
Για να καταστεί, όμως, δυνατή μια τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη μια όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε πολιτικό και προγραμματικό επίπεδο, ικανή να συνεγείρει και να επιφέρει μεγάλες πολιτικές και κινηματικές ανακατατάξεις.
Γι' αυτό σήμερα γίνεται όσο ποτέ αναγκαία η πολιτική συμπαράταξη της Αριστεράς πάνω σε ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό και συνεκτικό εναλλακτικό προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου, ανασυγκρότησης και ανάταξης, το οποίο θα γίνεται στην πορεία όλο και πιο συγκεκριμένο, σαφές και ουσιαστικό.
Οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες, χωρίς ενωτικό πλαίσιο και άμεση, σαφή και πραγματικά εναλλακτική λύση και προοπτική, είναι πολύ δύσκολο να γιαγαντωθούν σε αυτή τη φάση και να φθάσουν σε επίπεδα που απαιτεί μια νικηφόρα έκβαση των συγκρούσεων που έχουν ανοίξει και των διακυβευμάτων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ!

Με βροχή από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα αντιμετώπισαν οι δυνάμεις καταστολής το ειρηνικό απεργιακό ποτάμι, κατά την διάρκεια της πορείας προς το Σύνταγμα το μεσημέρι της Τετάρτης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα εμφανής.
Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις της αστυνομικής παρουσίας ήταν ο αποκλεισμός σχεδόν της μισής πλατείας Συντάγματος από διμοιρίες των ΜΑΤ, επί της Γεωργίου Α’ έξω από το ξενοδοχείο «Μεγ. Βρετάνια» καθώς και η «προληπτική» παρουσία της αστυνομίας γύρω από τον σταθμό της Βικτώριας. Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε, εντελώς απροκάλυπτα στην προσαγωγή τεσσάρων μελών της νεολαίας «Κομμουνιστική Απελευθέρωση» και την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ μέχρι το πέρας των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Γύρω στις 2:30 το μεσημέρι, επί της Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Αμερικής, η αστυνομία, εντελώς αναίτια, επιτέθηκε στους διαδηλωτές ρίχνοντας βροχή από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, αναγκάζοντας τη μεγάλη ειρηνική πορεία να κοπεί στα δύο και το μεγαλύτερο κομμάτι της να κατηφορίσει γρήγορα προς την Ομόνοια!
Ταυτόχρονα, η αστυνομία απέκλεισε την οδό Σόλωνος και κυνήγησε αρκετούς διαδηλωτές, οι οποίοι κινήθηκαν προς την περιοχή των Εξαρχείων. Αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων ήταν να σημειωθούν μικρής έντασης επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκε την Τετάρτη (20/2) και η Θεσσαλονίκη. Μαζική υπήρξε η συμμετοχή εργαζομένων του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα στις συγκεντρώσεις και τις πορείες που διαοργανώθηκαν. Χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Συγκεκριμένα, στις 10.00 έδωσαν ραντεβού στο Άγαλμα του Βενιζέλου τα μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 10.30 μέλη της ένωσης δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων, του ΣΥΡΙΖΑ και αντιρατσιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να κινηθούν στη συνέχεια κάνοντας πορεία σε κεντρικούς δρόμους προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Τα πρωτοβάθμια σωματεία συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, ενώ οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τη δική τους συγκέντρωση και πορεία στην Αγίας Σοφίας.

ΠΑΤΡΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Πάτρας, με χιλιάδες κόσμου να συμμετέχει σε αυτές, ενάντια στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Στην πορεία πήραν μέρος και μαθητές των σχολείων της Πάτρας. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας με ανακοίνωσή του κάλεσε όλους τους μαθητές να πάρουν μέρος στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, εν όψει της γενικής απεργίας , ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές των γονιών τους, αναφέροντας χαρακτηριστικό ότι «Στις 20 Φλεβάρη το μάθημα θα γίνει στους δρόμους του αγώνα». Οι μαθητές δηλώνουν ότι δεν αντέχουν να βλέπουν άλλο τους γονείς τους μέσα στο άγχος και τη μιζέρια και αυτό που τους περιμένει στο μέλλον είναι ένας μισθός 300 ευρώ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ!
ΠΟΡΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ!

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, η οποία απέδειξε, ότι παρά τις αυταρχικές πολιτικές, παρά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τον εκφοβισμό, που επιχειρεί η τρικομματική κυβέρνηση συστηματικά, η καρδιά της αντίστασης και της ανατροπής χτυπάει ακόμα δυνατά πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (20/2) οι συγκεντρώσεις και πορείες στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Έφτασε η λαοθάλασσα από το Λασίθι, με στόχο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Ηράκλειο, καταλαμβάνοντας - σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, συμβολικά - το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης
Το κομβόι, μήκους 15 χιλιομέτρων, έφτασε στο Ηράκλειο, με τους διαδηλωτές να συνεχίζουν τον αγώνα τους, μεταφέροντας τον από τον Άγιο Γεώργιο στο Σεληνάρι, όπου πραγματοποίησαν το πρωί συλλαλητήριο, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση του Λασιθίου αλλά και τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές.
Οι πάνω από 2000 πολίτες που ήρθαν στο Ηράκλειο, είναι οργισμένοι και αυτό που θέλουν είναι να σταματήσουν τόσο οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας όσο και η διαρκής υποβάθμιση του Νομού τους.

KOINO ΜΠΛΟΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

Τον ΠΑΘΕ, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας στη Λάρισα, έλεισαν εκατοντάδες αγρότες αλλά και εργαζόμενοι άλλων επαγγελματικών κλάδων.

Οι αγρότες συμμετείχαν το πρωί στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και επέλεξαν στη συνέχεια να μην κάνουν πορεία εντός της πόλης. Μαζί με άλλους συμμετέχοντες, και με λεωφορεία που έθεσε στη διάθεσή τους το Εργατικό Κέντρο, πήγαν στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

ΧΑΝΙΑ: ΜΑΖΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με δύο συγκεντρώσεις, μια από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, και μια από το ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866.
Μετά και τις δυο συγκεντρώσεις, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν δύο διαφορετικές πορείες στους δρόμους των Χανίων.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και αγρότες οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, ζητώντας τη λήψη μέτρων για στήριξη του εισοδήματός τους και δηλώνοντας αντίθετοι στη φορολόγηση της αγροτικής γης.
Οι αγρότες, μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Ενότητα» εγκατέλειψαν το μπλόκο στη θέση «Πλατάνι» της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου και προχώρησαν σε αποκλεισμό της εφορίας Χανίων όπου, παρά την απεργία , είχε προσέλθει αριθμός υπαλλήλων.
Αντίθετα, οι αγρότες μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, επέστρεψαν με μηχανοκίνητη πορεία στο μπλόκο στη θέση «Μεγάλα Χωράφια», όπου παραμένουν.
Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετείχαν ακόμα παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά στην συνοικία «Παχιανά»

ΔΡΑΜΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ -ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με τη συμμετοχή αγροτών και την παρουσία τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων από τα τρία μπλόκα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το συλλαλητήριο, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα.


Οι αγρότες μαζί με εργαζόμενους όλων των κλάδων απέκλεισαν με τα τρακτέρ τον κεντρικό δρόμο της Δράμας που οδηγεί στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, Γιώργος Σαυρίδης, στην ομιλία του κάλεσε όλους τους πολίτες σε αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις, μαζί με τα συνδικάτα των ομοσπονδιών και των σωματείων για τα επιμέρους κλαδικά και επιχειρησιακά προβλήματα.

«Η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής. Το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές είναι μονίμως διεκδικούμενα» τόνισε ο κ. Σαυρίδης.

Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της Δράμας!

ΣΕΡΡΕΣ: ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ!
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ"

Με ικανοποιητική συμμετοχή για ακόμα μια φορά οι πορείες και οι διαδηλώσεις με αφορμή την Γενική Απεργία στις Σέρρες. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι αγρότες οι οποίοι κατα τη προσυγκέντρωση στο εργατικό κέντρο αφού έφτασαν με αγροτικά και τρακτέρ, μοίρασαν ζάχαρη στους συγκεντρωμένους!
Στην πορεία συμμετείχε και μπλόκ φοιτητών-σπουδαστών που αντιδρά στο σχέδιο "Αθηνά".
Μετά το τέλος της πορείας το φοιτητικό μπλόκ παρέμεινε στην νομαρχία για παράσταση διαμαρτυρίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των απεργών στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης , ενώ σε ορισμένες υπηρεσίες η συμμετοχή στην απεργία άγγιζε το 100%.

Οι διαδηλωτές που κατάφεραν να συγκεντρωθούν έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ, το οποίο πλήττεται από την απόλυση 7 εργαζομένων. Στην προσυγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο, τον λόγο πήραν -μεταξύ άλλων- μία απολυμένη εργαζόμενη του ΙΚΑ Ξάνθης, προχωρώντας σε μια σύντομη παρουσίαση των προβλημάτων που έχουν προκύψει πλέον στο ίδρυμα, καθώς και μια εργαζόμενη, η οποία επεσήμανε πως «δεν αρκεί να κάνουμε συμβολικές 24ώρες απεργίες, αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι πιο δραστικό».
Μέλη του ΠΑΜΕ Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στις 10.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης, πραγματοποιώντας ξεχωριστή πορεία, ενώ μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας προσχώρησαν στην που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο.

ΒΕΡΟΙΑ: ΑΓΡΟΤΕΣ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Στη Βέροια πρώτοι ξεκίνησαν την πορεία οι αγρότες με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου και από πίσω ακολούθησαν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι, οδηγοί ταξί και αρκετοί άλλοι.

ΤΡΙΚΑΛΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Οι κάτοικοι της περιοχής για άλλη μια φορά εναντιώθηκαν στην κυβερνητική πολιτική και στις επιταγές των μνημονίων και της τρόικας, που φέρνουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στα όρια όχι μόνο της φτώχειας, αλλά και της εξαθλίωσης.


Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, Ντίνα Δήμα, στην ομιλία της στάθηκε στην ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής και ζήτησε με δραματικό τρόπο από την κυβέρνηση να πάψει να επιβαρύνει συνεχώς τα μεσαία και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Οι απεργοί έφθασαν μέχρι την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη.

ΛΑΜΙΑ: ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΕΡΓΑΤΩΝ

Διαφορετικό χρώμα στη σημερινή ημέρα έδωσαν τα τρακτέρ, τα οποία πέρασαν μέσα από το κέντρο της πόλης, αφού και οι αγρότες συμμετείχαν στην πορεία μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και σωματεία.

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ

Στο πλαίσιο της γενικής απεργίας πραγματοποιήθηκαν στην Πρέβεζα δύο συγκεντρώσεις στις 10.00 το πρωί και πορείες στο κέντρο της πόλης από μέλη του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του σωματείου οικοδόμων, του Εργατικού Κέντρου και άλλων σωματείων.

ΑΓΡΙΝΙΟ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ

Ικανοποιητική συμμετοχή είχαν οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν στο κέντρο του Αγρινίου από το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία.

Στην πλατεία Δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης και το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Θ. Αλεξανδράκης, ο οποίος εκπροσωπώντας τους εργαζομένους του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα του έργου και στους επί δέκα μήνες απλήρωτους συναδέλφους του.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Αγρινίου, ενώ την ίδια ώρα και με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε στην πλατεία Ειρήνης η ΑΔΕΔΥ με τα δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία της περιοχής.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης ολοκληρώθηκε με πορεία.

ΧΑΛΚΙΔΑ: ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

Μαζικό και δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο που οργάνωσε σήμερα στη Xαλκίδα το Eργατικό Kέντρο Eύβοιας, μαζί με το Δίκτυο Aντίστασης και Aλληλεγγύης και με φοιτητές του TEI Xαλκίδας.
Mετά τη συγκέντρωση στο Eργατικό Kέντρο Eύβοιας, οι διαδηλωτές κατέβηκαν την οδό Kώτσου, διέσχισαν την παραλιακή λεωφόρο Bουδούρη και από την πλατεία Aγ. Nικολάου ανέβηκαν στην Aβάντων, όπου συνεχίστηκε το συλλαλητήριο έως τα φανάρια της Xαϊνά.


Διαδηλωτές πέταξαν αβγά σε ενεχυροδανειστήριο και φώναξαν σχετικά συνθήματα. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε ειρηνικά. 

πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου