12/2/13

Σαρώνει η αμφισβήτηση του ευρώ στην Ιταλία!

Φωτογραφία για «Το νέο κούρεμα στο εφάπαξ πρέπει να γίνει φέτος» 
Το ευρώ πνίγει την ιταλική οικονομία!

Η Ιταλία δεν δέχεται τη γερμανική επικυριαρχία

του Γιάννη Εβρίτη

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley το ευρώ είναι ανατιμημένο σε σχέση με τις Ιταλικές ανάγκες πάνω από 15%.

Ο πάλαι ποτέ οικονομικός γίγαντας αλλά και πρωτοπόρα στην καινοτομία Ιταλία, με την ισχυρότατη παραγωγική βάση, βλέπει να διολισθαίνει σε νάνο και παρία, πνιγόμενη στα εμπορικά ελλείμματα και την απώλεια δυναμισμού.
Το ευρώ αυτήν την ώρα πνίγει κάθε δυνατότητα τις Ιταλίας να τονώσει την οικονομία της με ρευστότητα και να υποβοηθήσει με τη συναλλαγματική ισοτιμία την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.

Αυτήν την ιδιόμορφη Γερμανική νομισματική ευρω – φυλακή αμφισβητούν όλο και περισσότεροι πολίτες στην Ιταλία, όλο και περισσότερες πολιτικές δυνάμεις και όλο και περισσότερα στελέχη μέσα στις Ιταλικές πολιτικές δυνάμεις και τμήματα τους.

Μόνο στην Ελλάδα κυριαρχεί μια ιδιόμορφη δικτατορία του ευρώ και η συζήτηση γύρω από τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη είναι μια απολύτως απαγορευμένη συζήτηση.

Το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: να εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ στην απαγόρευση κάθε συζήτησης για το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη, αφού το τελευταίο θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ καταστροφικό, ενώ από το ΚΚΕ αποπροσανατολιστικό, μιας και μόνο η συνολική αποσύνδεση από την ΕΕ μπορεί να είναι η απάντηση και αυτή μόνο συνδεδεμένη με την «προλεταριακή εξουσία» ή το «σοσιαλισμό» με τη μορφή της «δικτατορίας του προλεταριάτου» όπως, στην ουσία, διατείνονται και οι θέσεις του 19ου Συνεδρίου.

Το κακό είναι ότι σε αυτές τις θέσεις εγκλωβισμού στο ευρώ και πολύ περισσότερο στην ΕΕ, παραμένει και η Ιταλική Αριστερά, αν και το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται στους κόλπους της κάποιες αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου