4/6/13

Εφόσον οι κύριοι που κατά το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι οι υπηρέτες του πολίτη, δεν κάνουν την δουλειά τους ας πάνε στο σπίτι τους!


Γράφω αυτό το άρθρο-καταγγελία εν βρασμώ γιατί θεωρώ αδιανόητη την λογική μιας κυβέρνησης η οποία σταθερά αλλά δυναμικά απαξιώνει τους πολίτες της, ζητώντας τους ταυτόχρονα να γίνουν αρωγοί στην κατ’ επίφαση μόνο μεγαλειώδη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να φέρουν αυτόν τον τόπο στον «ίσιο» δρόμο.

του Νικόλαου Τζαχρήστα  

Ο λόγος για τα δημόσια ΙΕΚ και την Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης στην οποία αυτά ανήκουν. 

Στην αρχή κάθε χειμερινού εξαμήνου οι γραμματείες των δημόσιων ΙΕΚ ζητούν κάποια δικαιολογητικά από τους οικονομικά ασθενείς σπουδαστές ώστε να πάρουν κάποιου είδους υποτροφία-voucher και να καταφέρουν τελικά να καταβάλλουν τα δίδακτρα που τους αναλογούν. 

Έχει φτάσει 3 Ιουνίου 2013 και από τον Οκτώβριο που έληγε η ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών αυτών δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς των σπουδαστών για το χειμερινό αλλά και το εαρινό εξάμηνο. Ο λόγος αυτού του βοηθήματος είναι ότι οι σπουδαστές αδυνατούν ειδικά τώρα σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε να καταβάλλουν τα δίδακτρά τους.

Από την άλλη οι γραμματείες και οι διευθύνσεις αυτών των ΙΕΚ υποστηρίζουν πως αν δεν καταβληθούν τα δίδακτρα οι σπουδαστές θα χάσουν το εξάμηνο που πέρασε και θα είναι σαν να μην το παρακολούθησαν. Δηλαδή με απλά λόγια η γραμματεία δια βίου μάθησης με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου θέλει να βοηθήσει τους σπουδαστές που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά αλλά στο τέλος του εξαμήνου τους λέει ότι τα χρήματα του βοηθήματος δεν μπορούμε να σας τα καταβάλλουμε αλλά ταυτόχρονα πρέπει να πληρώσετε τα δίδακτρα γιατί σε αντίθετη περίπτωση το εξάμηνο που πέρασε θα πάει χαμένο. Αυτά είναι χρήματα που πέρασαν στον προϋπολογισμό του κράτους αλλά το κράτος δεν τα δίνει. Και το κράτος ζητά και ξαναζητά. 

Δικαίωμα λοιπόν στην παιδεία ως ένα πρόχειρο συμπέρασμα θα έχουν μόνο τα παιδιά των βορείων προαστίων στα κολλέγια και οι υπόλοιποι στον Καιάδα. 

Παρακαλώ προωθήστε αυτό το άρθρο-καταγγελία διότι η κοροϊδία κάπου έχει και το όριό της. 
Αν οι κύριοι που κατά το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι οι υπηρέτες του πολίτη και δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους ας πάνε στο σπίτι τους μήπως και αυτός ο τόπος δει μια άσπρη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου