21/6/13

Oι τρεις κυβερνητικοί συνέταιροι έγιναν δυόμιση!

Απόλυτο το αδιέξοδο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!


Σε κρίση και σε καταποντισμό η ΔΗΜΑΡ!

Σοβαρές πολιτικές εξελίξεις πυροδότησε η υπόθεση της ΕΡΤ, καθώς η ΔΗΜΑΡ προσανατολίζεται στην απόσυρση της στήριξής της στην κυβέρνηση συνεργασίας. Ο πρωθυπουργός, έχοντας την υποστήριξη του Ευ.Βενιζέλου, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το "έργο" της, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη στάση του κόμματός του μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, στις 11:00. Όπως όλα δείχνουν, η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση και θα εξετάσει το ζήτημα της στήριξης ή ανοχής στην κυβέρνηση, εφόσον τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, ο Σπ.Λυκούδης απέφυγε να ξεκαθαρίσει την εικόνα, σημείωσε πάντως: «Είναι λογικό ο κόσμος να πιστεύει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι εκτός κυβέρνησης». Αναφερόμενος στις αιτίες που οδήγησαν στην κυβερνητική κρίση, σημείωσε: «Είμαστε η Αριστερά της ευθύνης, θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε και η Αριστερά της Δημοκρατίας».
Μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης θα ενημερώσει για τις αποφάσεις του τον πρωθυπουργό.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε στο τηλεοπτικό μήνυμά του αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και χαρακτήρισε θαρραλέα στη στάση του Ευ.Βενιζέλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει και νέα συνάντηση μεταξύ του Αντ.Σαμαρά και του Ευ.Βενιζέλου για το μέλλον της δικομματικής -όπως όλα δείχνουν- κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο των επαφών των δύο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του ανασχηματισμού (εφόσον παραιτηθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ), των αμέσως επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας.

Ο Ευ.Βενιζέλος έχει εξουσιοδοτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, μετά τις εξελίξεις.

Τρι(ο)κυμια σε ένα ποτήρι νερό! 
Άθλια παζάρια ρόλου, εικόνας και εντυπώσεων ανάμεσα σε ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ!


Νέο εξάμβλωμα: προς κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ανοχή ΔΗΜΑΡ;

Σε φαρσοκωμωδία εκτυλίχθηκε η τρίτη συνάντηση των τριών αρχηγών της κυβέρνησης, με τους τελευταίους να παίζουν μεταξύ τους βρώμικα παιχνίδια ρόλου, εντυπώσεων και εικόνας, αφού συμφωνούν επί της ουσίας για την κατεδάφιση (αναδιάρθρωση τη λένε) της ΕΡΤ και εμφανίζονται να διαφωνούν στον τρόπο και τη διαδικασία σε αυτήν την κατεύθυνση!

Η φαρσοκωμωδία επιτείνεται από το γεγονός ότι και οι "τρεις" συμφωνούν γενικότερα στο ακολουθούμενο μνημονιακό πρόγραμμα!

Πολιτικοί κύκλοι χαρακτήριζαν τη σημερινή «εμπλοκή» ανάμεσα στους τρεις ως τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό, στην οποία οι πρωταγωνιστές προσδίδουν χαρακτήρα μελοδράματος και θρίλερ.
Τον τόνο στην κυβερνητική «εμπλοκή» δίνουν, κατ’ αρχήν, οι δηλώσεις του Φ. Κουβέλη, ενώ ακολούθησαν και δηλώσεις των άλλων αρχηγών. 

Πολιτικοί παρατηρητές έλεγαν πριν ότι η κυβερνητική κρίση αποτυπώνει τα βαθύτερα και γενικότερα ανυπέρβλητα αδιέξοδα των επιλογών της κυβέρνησης και την πλήρη και παταγώδη αποτυχία των τελευταίων.

Η ΕΡΤ είναι μόνο η αφορμή για να εκδηλωθούν προσπάθειες από το Σαμαρά απελπισμένης «φυγής προς τα μπρος» και από τη ΔΗΜΑΡ διαφυγής από την κυβέρνηση, με ενδιάμεση τη θέση του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που τα πάντα βουλιάζουν γύρω τους.
Υποστήριζαν, ακόμα, ότι η ΔΗΜΑΡ αλλά εν μέρει και το ΠΑΣΟΚ, μοιάζουν με εκείνους που ψάχνουν τρόπους  να διασωθούν από τον καταποντισμό και τη γενική χλεύη, με κινήσεις αποστασιοποίησης από το κυβερνητικό σκάφος.

Σε διάγγελμά του τις πρωινές ώρες, ο Α. Σαμαράς προσήψε υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα στο Φ. Κουβέλη και έδειξε να επιλέγει κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αποκλείει και τη ΔΗΜΑΡ. Η θέση αυτή του Α. Σαμαρά προκύπτει ως αποτέλεσμα και των σφοδρότατων πιέσεων έξωθεν, από ΔΝΤ και ΕΕ!

Είναι προφανές ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να διασώσουν το μνημονιακό πρόγραμμα με την ανοχή τώρα της ΔΗΜΑΡ και να αποφύγουν πάση θυσία τις εκλογές, στις οποίες διαβλέπουν συντριβή.

Οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν ότι η κωμικοτραγική αυτή κυβερνητική κατάσταση και η άθλια συμπεριφορά Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, που βουλιάζει ακόμα περισσότερο τη βυθισμένη χώρα και επιδεινώνει ταχύτατα και εφιαλτικά την κρίση, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη προσφυγής στις εκλογές για να αποδοκιμασθούν συνολικά και συντριπτικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και να αναδειχθεί κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς, που θα δώσει συνεπή και αταλάντευτη προοδευτική διέξοδο στη χώρα.
 
πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου