1/1/14

Είναι απίστευτο το θράσος τους!


Οι τύποι πραγματικά είναι άπαιχτοι! 

Μας κάνουν τέτοιο ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα που πραγματικά καταντάει απίστευτο το θράσος τους.
Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και των υπουργών Εργασίας Βρούτση και τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης μεταξύ των ξενοδοχοϋπαλλήλων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων που προβλέπει 0% αύξηση για το 2014 και 1% για το 2015.

Το γαϊτανάκι το άνοιξε ο ίδιος ο Σαμαράς που στο διάγγελμα του για την νέα χρονιά πανηγύριζε γιατί «Υπογράφηκε η πρώτη κλαδική σύμβαση που προβλέπει αύξηση μισθών».
 
Σειρά πήρε ο υπουργός Εργασίας,  Γιάννης Βρούτσης που με μακροσκελέστατη δήλωση του τόνιζε μεταξύ άλλων «Χαιρετίζω την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των ξενοδοχοϋπαλλήλων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, την πρώτη κλαδική σύμβαση που προβλέπει αυξήσεις μισθών τα τελευταία χρόνια».

Ακολούθησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη,  που διαπίστωσε ότι, «η υπογραφή της κλαδικής σύμβασης συναρτάται με τη μέχρι σήμερα πρόοδο της ελληνικής οικονομίας» και πιθανόν να υπήρξαν στην ίδια κατεύθυνση και άλλες σχετικές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που μας διέφυγαν.

Επειδή όλες αυτές οι δηλώσεις δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική παραθέτουμε μια σχετική σκωπτική ανάρτησή:


Ναι είναι γεγονός!  Η ανάπτυξη ήρθε!

Όπως μεταδίδει το.... MEGA, βέβαια,  η ομοσπονδία  ξενοδοχοϋπαλλήλων υπέγραψε νέα σύμβαση εργασίας που προβλέπει 0% αύξηση για το 2014 αλλά 1% αύξηση για το 2015.

Μετά το συγκλονιστικό αυτό γεγονός, ομάδα φίλων ξενοδοχοϋπαλλήλων αναζητεί εναγωνίως επενδυτικά προγράμματα, για να τοποθετήσει το ιλιγγιώδες ποσό των 8 ευρώ της αύξησης, (από το 2015) και να συμβάλλει έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας.

Υ.Γ. Το ότι πριν 2 χρόνια η ιδία ομοσπονδία είχε υπογράψει μείωση 15% είναι παντελώς άσχετο με την ανάπτυξη και δεν πρέπει να μειώνει τη χαρά των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

 Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!

πηγή: Malva
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καταγγέλλει τη σύμβαση - καρμανιόλα
Ανακοίνωση - κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων νομού Αττικής αναφέρει σε ανακοίνωση για τη νέα ΣΣΕ στα ξενοδοχεία:

«Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού έβαλε σήμερα την υπογραφή της σε νέα Συλλογική Σύμβαση - καρμανιόλα για τα δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Από το 2012 έως τέλος του 2013 είχε υπογράψει ΣΣΕ με -15% στους μισθούς. Σήμερα υπέγραψε για το 2014 0% αύξηση στους μισθούς. Για το 2015 υπέγραψε 1% αύξηση στους μισθούς. Υπέγραψαν, επίσης, από το 2014 στυγνότερη εκμετάλλευση με επιβολή 10ωρης απλήρωτης δουλειάς!

Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς, το κατακτημένο με αίμα 8ωρο, θυσιάζεται από αυτούς που ανέλαβαν εργολαβικά για λογαριασμό των ξενοδόχων, να μας γυρίσουν στον αιώνα που οι εργάτες δούλευαν ήλιο με ήλιο. Η "συμβολική" αύξηση κατά 1% των μισθών το 2015 αποτελεί πρόκληση και προσβολή για τους 130.000 εργαζόμενους, που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται την ίδια ώρα που τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων σημειώνουν αυξήσεις ρεκόρ.
Το 2012 είχαμε 16,9 εκατ. τουρίστες και έσοδα 10,44 δισ. ευρώ στα χρηματοκιβώτια των μεγαλοξενοδόχων. Το 2013 είχαμε 17,5 εκατ. τουρίστες και έσοδα 13 δισ. ευρώ στα χρηματοκιβώτια των μεγαλοξενοδόχων.

Αυτοί στα κέρδη και στη χλιδή κι εμείς στη μίζερη ζωή. Πάνω στις δικές μας πλάτες, στη γενικευμένη μαθητεία, στην απλήρωτη δουλειά από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, στις εργολαβίες, στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, στις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με άθλιους όρους αμοιβής και εργασίας, έβγαλαν και αυτή τη σεζόν 13 δισ. ευρώ.

Τέρμα πια οι αυταπάτες!

Η νέα κατάπτυστη συμφωνία Ξενοδόχων και Ομοσπονδίας καταδικάζει τους εργαζόμενους στον κλάδο και σώζει την κερδοφορία των εργοδοτών. Οι πανηγυρισμοί ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και ο χαιρετισμός του υπουργού Εργασίας που διατείνεται ότι θα διασφαλίσει "εργασιακή ειρήνη" και "πνεύμα συνεργασίας, ρεαλισμού και ωριμότητας από τους εκπροσώπους των εργοδοτών και εργαζομένων της χώρας" αφορούν μονάχα τους μεγαλοξενοδόχους και τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουν να παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, προτάσσοντας τις ανάγκες τους, κόντρα στις υποταγμένες ηγεσίες που προτάσσουν τα κέρδη των εργοδοτών. Γι' αυτό η οργάνωση των εργαζομένων στα Συνδικάτα τους, η ισχυροποίηση των δυνάμεων που αταλάντευτα υπερασπίζουν τα δικαιώματά μας είναι καθήκον τους, για να υψώσουμε εμπόδια στην ισοπέδωση της ζωής μας.

Η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης που επιτυγχάνεται με αυτή τη σύμβαση όπως διατείνεται και ο υπουργός Εργασίας να μην περάσει. 

Η οργάνωσή μας και ο συλλογικός μας αγώνας είναι αυτός που μπορεί να έχει αποτελέσματα».

Πηγή: ΒΑΘΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου