21/3/14

"Στο πόδι" σηκώθηκε σήμερα Παρασκευή το νησί της Ικαρίας


Μαζικό συλλαλητήριο και υπόσχεση δικαίωσης Μαζικό συλλαλητήριο και υπόσχεση δικαίωσης

"Στο πόδι" σηκώθηκε σήμερα Παρασκευή το νησί της Ικαρίας, για να αποτρέψει τη μετακίνηση εργαζομένων από το νοσοκομείο και το κέντρο υγείας του νησιού, στη γειτονική Σάμο.

Για τις εξελίξεις, ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Ικαρίας, που αναφέρει ότι:

"Με μια μεγάλη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ικαρίας σήμερα, κάτοικοι και φορείς της περιοχής διατράνωσαν την απόλυτη αντίθεσή τους και -όπως δείχνουν τα πράγματα- απέτρεψαν τις επιχειρούμενες μετακινήσεις συναδέλφων μας προς το Νοσοκομείο Σάμου για την κάλυψη των εκεί κενών του Μικροβιολογικού τμήματος.

Η συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας ήταν μαζικότατη παρόλο που, λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων, οργανώθηκε ουσιαστικά μέσα σε μια μερα.
Συμμετείχαν εργασιακά σωματεία (με τους απεργούς καθηγητές της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων μαχητικά παρόντες), ο Δημάρχος κι η Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων χωριών και πολύς κόσμος. Αναμένουμε τη Δευτέρα και την έγγραφη επιβεβαίωση της προφορικής δέσμευσης του Διοικητή του Νοσοκομείου μας πως αναστέλλεται κάθε διαδικασία μετακίνησης. Αντίστοιχο έγγραφο αναμένουμε και από τον Διοικητή του ΓΝ Σάμου προκειμένου να λήξει το ζήτημα.

Ο Σύλλογός μας θα επανέλθει με πληρέστερη ανακοίνωση για το θέμα και την σημερινή κινητοποίηση. Καλούμε τον Ικαριακό λαό σε ετοιμότητα ούτως ώστε, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι σημερινές υποσχέσεις, να επανέλθουμε με νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Καλούμε τον λαό της Σάμου σε κοινούς αγώνες για την πραγματική κάλυψη των αναγκών μας και στο ζήτημα της περίθαλψης.

Με αγώνες υποερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Κάτω οι εγκληματικές πολιτικές κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ. Να καλυφθούν άμεσα και με μόνιμες λύσεις τα τεράστια κενά στο χώρο της Υγείας. Δημόσια και δωρεάν Υγεία".

Πηγή: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου