17/3/14

Η χώρα σε... πλειστηριασμό!


Η χώρα σε... πλειστηριασμό! 

του Νίκου Μπογιόπουλου

Όποιος δει τον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ θα φρίξει: Η χώρα τελεί υπό καθεστώς γενικού πλειστηριασμού! 
Βγάζουν στο σφυρί από επιχειρήσεις και δημόσιες εκτάσεις, όπως το Ελληνικό, μέχρι τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας! Λένε ότι άμα ξεπουλήσουν τα πάντα (σ.σ.: χρησιμοποιούν τον όρο «ιδιωτικοποίηση») θα μειωθεί το χρέος, θα έρθει «ανάπτυξη».

Ας προσπεράσουμε την απάτη πως, ξεπουλώντας κερδοφόρους τομείς, θα μειώσουν το χρέος... στερώντας έσοδα και κέρδη από το Δημόσιο! 
Πάμε στην ουσία: Αν το ξεπούλημα είναι «αναπτυξιακό» και «φιλολαϊκό», γιατί η Ελλάδα δεν γνώρισε καμία φιλολαϊκή ανάπτυξη, παρά τις Ούλεν, τις Πάουερ, τους Τομ Πάπας και τους εθνικούς «νταβατζήδες», που της πίνουν το αίμα από συστάσεώς της; 
Οι κυβερνώντες, που σήμερα είναι συγκυβερνώντες, την τελευταία 20ετία διέπραξαν τα κάτωθι: Ιδιωτικοποίησαν Σκαραμαγκά, ΑΓΕΤ, ΟΤΕ, λιμάνι του Πειραιά, Ολυμπιακή, διώρυγα της Κορίνθου, οδικούς άξονες της χώρας. Ξεπούλησαν πακέτα από ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα.

Αλλά: Μόνο κατά την περίοδο 2000-2011, περίοδο γενικού ξεπουλήματος, το χρέος αυξήθηκε κατά 227,8 δια. ευρώ!

Συμπέρασμα: Δεν ξεπουλούν για να «μειώσουν» το χρέος ή τα ελλείμματα. Αντίθετα: Όσο περισσότερο ξεπουλούν, τόσο περισσότερο το χρέος αυξάνει! Δεν ξεπουλούν για να «πληρώσουν τα χρέη της χώρας». 

Ξεπουλούν για να εκπληρώσουν το μόνο «χρέος» που τους καθοδηγεί: Να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ, αποστερώντας τον λαό από τον δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία του.

Πηγή: Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου