6/7/15

Το ΟΧΙ της πραγματικής Ευρώπης

Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει σεβαστή η απόφαση του ελληνικού λαού, η ύπαρξη του οποίου ανακαλύφθηκε για δεύτερη μόλις φορά μέσα σε 41 χρόνια (τόσος χρόνος πέρασε από το προηγούμενο δημοψήφισμα). Είναι προφανές το γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν χρειαζόταν να ερωτηθεί: Γιατί όπως όλοι διαπιστώνουμε με μια απλή ματιά στα απομεινάρια της οικονομίας και στα κουφάρια που γέμισε η χώρα, οι επαγγελματίες πολιτικοί και τα κόμματα τα καταφέρνουν περίφημα και χωρίς εμάς στη διαχείριση της δημόσιας ζωής, της δικής μας εν τέλει ζωής. 

Αλλά ας μην παραπονιόμαστε. Ερωτηθήκαμε επιτέλους (κι ας εξέφρασαν αντίρρηση για αυτό ακόμα και διαπρύσιοι θιασώτες της άμεσης δημοκρατίας!) και δώσαμε μια σαφή και απολύτως δεσμευτική για την κυβέρνηση απάντηση. Και η απάντηση ήταν ένα μεγάλο ΟΧΙ στους εκβιασμούς των δανειστών και των ολιγαρχών, ΟΧΙ σε νέα μνημόνια, σε υφεσιακά μέτρα και στην εξαθλίωση μας. Το ΟΧΙ αφορά ξεκάθαρα σε όλες τις επονείδιστες συμφωνίες και χρέη, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στην αποικιοποίηση της Ελλάδας. Είναι ένα ρεζίλεμα των ΜΜΕ της διαπλοκής, της διαφθοράς και της γελοιότητας, και μια γερή κατραπακιά στο πολιτικό κατεστημένο, σε όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες μας, σε όσους συνέπραξαν μαζί τους, σε όσους ανέχτηκαν και νομιμοποίησαν το πάρτυ σε βάρος του λαού, αφοσιωμένοι (με το αζημίωτο) στην πιο ασφαλή για τους ίδιους και επιζήμια για τη χώρα ερμηνεία του θεσμικού τους ρόλου.

Αν λοιπόν αυτό το μεγάλο ΟΧΙ το διαχειριστεί η κυβέρνηση σαν να ήταν Ναι στις αισχρές συμφωνίες και στα αντιλαϊκά μέτρα που προτείνουν οι συμμορίτες και τα όρνεα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ελίτ, τότε σύντομα θα ανακαλύψει ότι το επόμενο ΟΧΙ θα έρθει σύντομα και θα αφορά πλέον τη δική της θητεία και την επιβίωση των κομμάτων που την αποτελούν. Δυστυχώς δεν το λέμε ούτε τυχαία, ούτε άκαιρα. Αλλά οψόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου