24/7/10

Γερμανική... βόμβα στην υγεία

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είχε δηλώσει ότι «το πάρτι στον τομέα της υγείας τελείωσε»

Με τίτλο «το καρτέλ - Ελλάς», μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα, η Suddeu-tsche Zeitung, δημοσίευσε χθες κύριο άρθρο το οποίο περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των προμηθειών στην Υγεία, με υπερτιμολογήσεις υλικών και μίζες γιατρών. Ασκεί μάλιστα κριτική για τον τρόπο με τον οποίο οι εκάστοτε κυβερνήσεις... ευνοούν το «φαγοπότι» και εκτιμά «πως τα 110 δισ. ευρώ που διατίθενται για τη σωτηρία της Ελλάδας...θα εξαφανισθούν σε μία μαύρη τρύπα».

Χρέη 

Όπως προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε η απεσταλμένη της γερμανικής εφημερίδας στην Αθήνα, «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα είναι τα χρέη που συσσωρεύτηκαν από το 2006 μέχρι σήμερα, πόσες υπερτιμολογημένες αποδείξεις πρέπει ακόμα να πληρωθούν. Είναι έξι ή εφτά δισ. ευρώ; Ή περισσότερα;». Η εξυγίανση του τομέα της υγείας -αναφέρει το άρθρο - «θεωρείται πλέον ως μία υπόθεση-κλειδί. Εδώ θα φανεί, όπως επάνω στο ανατομικό τραπέζι, τι συμβαίνει όταν το ίδιο το κράτος είναι άρρωστο και χάνει τον έλεγχο».
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία είχε δηλώσει ότι «το πάρτι στον τομέα της υγείας τελείωσε».
Αυτό που παρέλειψε ωστόσο να πει -επισημαίνει το άρθρο- «είναι ότι το ίδιο το ελληνικό κράτος προσκάλεσε τις προμηθεύτριες εταιρείες σε αυτό το πάρτι. Η ίδια η υπουργός Υγείας ήταν παρούσα, όταν ξεκίνησε το μεγάλο πάρτι και μάλιστα από τη θέση της γενικής γραμματέως στο υπουργείο Εμπορίου. Η υπογραφή της βρίσκεται και σε επίσημα έγγραφα, με τα οποία το κράτος παραιτείτο της διαδικασίας προκηρύξεων και διαγωνισμών στον τομέα της υγείας. Έτσι κατέστη εφικτό το «στήσιμο» του ελληνικού καρτέλ».

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου