10/9/10

O Γιώργος Κοντογιώργης συζητά για την ελληνική κρίση

Ο Γιώργος Κοντογιώργης, μια από τις λίγες φωνές ορθοφροσύνης που ακούγονται από κάποια ΜΜΕ, μιλάει για την κρίση της οικονομίας και του πολιτικού συστήματος. Μερικά από τα κυριότερα σημεία που επισημαίνει είναι τα πιο κάτω.

- Οι πολιτικοί δημιουργούν άλλοθι για τους ίδιους μεταφέροντας την ευθύνη για την κρίση στους πολίτες.
- Ο πολιτικός παίζει με τους όρους του συστήματος και για αυτό ψήφισε ένα Σύνταγμα προστασίας κακοποιών και όχι προστασίας του πολίτη.
- Δεν υπάρχει πολιτικός ή κόμμα που να μην χρηματίζεται επισήμως ή ανεπισήμως από ιδιώτες προκειμένου να παίξει τον πολιτικό του ρόλο, αλλιώς δεν μπορεί να επιβιώσει πολιτικά.
- Τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν ως αναπαραγωγικός μηχανισμός των κομμάτων, μέσα στον οποίον εκκολάπτεται ο φασισμός του αύριο.
- Την κρίση την έφερε το ίδιο το κράτος και την πληρώνει εις διπλούν η ελληνική κοινωνία.
- Μόνον οι ανείσπραχτοι φόροι από τη μεγάλη ακίνητη περιουσία θα έφταναν για να μη χρειαστούμε δάνειο από το ΔΝΤ.
- Το πολιτικό προσωπικό δεν θέλει αλλαγή του συστήματος.
- Η κοινωνία ενοχοποιείται παρότι αναγκάζεται να νομιμοποιεί αυτό που οι στημένοι μηχανισμοί της επιβάλλουν.
- Η διανόηση και τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι της νομιμοποίησης της κατάστασης.
- Αντί των προσφυγών κατά του μνημονίου θα ήταν καλές οι μαζικές αγωγές αποζημίωσης κατά πρωθυπουργών και υπουργών που διαχειρίστηκαν την οικονομική κατάσταση και ευθύνονται για την σημερινή κατάντια.
- Στην Ελλάδα το πολιτικό προσωπικό αυτονομείται σε χυδαίο βαθμό, εξαιτίας του ότι η ελληνική κοινωνία, ούσα πιο προηγμένη πολιτικά από ευρωπαϊκές και άλλες, ακολουθεί και τώρα αλλά και ιστορικά άλλη διαδρομή.
- Χρέος των πολιτικών είναι να ακολουθούν την βούληση της κοινωνίας.
- Χρειάζεται η οργή του λαού να εκφραστεί με την αξίωση μεταβολής του ίδιου του συστήματος. Ο πρακτικός τρόπος είναι αντί της διατύπωσης ύβρεων, να αναζητηθούν θεσμοί και μηχανισμοί που θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις μιας τέτοιας αξίωσης.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη στο κανάλι 10, η οποία φιλοξενείται στο Αντίφωνο.
__________________________________________________________________________________





Το  Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου,  στο Κανάλι 10 ο κ. Γιώργος Κοντογιώργης συζήτησε για την ελληνική οικονομική κρίση ("μας την μετέφερε το κράτος)", την κομματοκρατία, το ελληνικό πολιτικό-πελατειακό σύστημα και την κομματικοποίηση του Ελληνικού Πανεπιστημίου.
Στο τέλος πρότεινε να μορφοποιηθεί η οργή της κοινωνίας, συμμετοχικά ώς πρόταση συστήματος.








Πηγή: Αντίφωνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου