2/12/12

Δραματική η εικόνα των ελληνικών σχολείων

ΟΛΜΕ: Δραματική η εικόνα των ελληνικών σχολείων
του kartesios

Μια δραματική εικόνα που παρατηρείτε σήμερα στα ελληνικά σχολεία περιγράφουν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, καθώς όπως καταγγέλλουν τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, τα σχολεία είναι χωρίς εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πως υπάρχουν πάνω από 2000 κενά στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν από μια πρώτη έρευνα σε 25 ΔΔΕ, υπάρχουν 934 καταγεγραμμένα κενά εκπαιδευτικών (στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας από ΕΛΜΕ και αιρετούς).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ : «Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πως υπάρχουν πάνω από 2000 κενά στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν από μια πρώτη έρευνα σε 25 ΔΔΕ, υπάρχουν 934 καταγεγραμμένα κενά εκπαιδευτικών (στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας από ΕΛΜΕ και αιρετούς).
Καταγγέλλουμε την πολιτική του Υπ. Παιδείας και την τακτική των Προϊσταμένων ΔΔΕ να δίνουν εντολές συγχωνεύσεων τμημάτων στο τέλος του Νοέμβρη προκειμένου να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί για να διατεθούν σε κενά που υπάρχουν.

Αυτό σημαίνει πως αν συγχωνευτούν τμήματα την περίοδο αυτή οι μαθητές θα απαιτηθεί να αλλάξουν καθηγητές, συμμαθητές, αίθουσα και να δημιουργήσουν από την αρχή την παιδαγωγική – εκπαιδευτική τους ομάδα με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη στις 12.30 το μεσημέρι, διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας στην οποία καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν.
Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαμαρτυρίες η ΟΛΜΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου