18/7/14

Η Ευρωπαϊκή στρατοφυλακή είναι προ των πυλών ...



Η Ευρωπαϊκή στρατοφυλακή είναι προ των πυλών ...

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο βαθιά αντιδραστικός χαρακτήρας της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η Ελλάδα μπορεί να μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο εργαστήριο βαθιά αντιδραστικών αντεργατικών και αντικοινωνικών αστικών πολιτικών, όπου για την περιφρούρηση της νέας αστικής ανάπτυξης των κερδών απαιτείται ένα διαρκές κράτος έκτακτης ανάγκης που δρα εντός του πλαισίου του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, το οποίο υλοποιεί τα δόγματα Άμυνα;/Ασφάλειας που προβλέπουν την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών. Όμως,  πρόκειται για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που συνυπάρχει με το νέο αστικό κράτος, για την πιο ολοκληρωμένη εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας που συνοδοιπορεί με τους σύγχρονους όρους εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας-καταστολής-καταπίεσης καθώς απαγορεύει την Απεργία, το Άσυλο, την Αμφισβήτηση, δηλαδή τον Οικονομικό και Πολιτικό Αγώνα στους εργαζόμενους. Είναι ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός της αστικής τάξης που ήδη διαχέεται σε ολόκληρη την ευρωπαική ήπειρο, ακόμη και σε πλανητικό επίπεδο.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι στο νέο γύρο κοινωνικού πολέμου που οι δυνάμεις του πλούτου διεξάγουν εναντίον του εργαζόμενου κόσμου η αστυνόμευση-στρατιωτικοποίηση ενοποιούνται, οι δυνάμεις καταστολής και οι Ένοπλες Δυνάμεις ανταλάσουν ρόλους και αλληλοσυμπληρώνονται. Η πλούσια εμπειρία των στρατιωτικών – αστυνομικών δυνάμεων του Ισραήλ από την κατεχόμενη Παλαιστίνη γίνονται δόγμα και τακτικές που εφαρμόζονται από τα αμερικανικά μισθοφορικά στρατεύματα στη συντριβή της ιρακινής αντίστασης στη Φαλούτζα. Βρίσκουν την συνέχεια τους στον πόλεμο που η κυβέρνηση Ερντογάν διεξάγει κατά της εξεγερμένης Κουρδικής μειονότητας. Ενώ στην συνέχεια η τουρκική Στρατοχωροφυλακή καλείται να εφαρμόσει τις βάρβαρες μεθόδους καταστολής των διαδηλώσεων ενάντια στους εξεγερμένους της Πόλης, της Άγκυρας και των υπόλοιπων μεγάλων αστικών κέντρων της γειτονικής χώρας. 

Επίσης, αποτελεί το πρότυπο για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. από το Ν.Δένδια, που ακολουθώντας τις προτάσεις των μιλιταριστών, των δεξιών δεξαμενών σκέψης και εφαρμόζοντας και σε αυτό το επίπεδο την πολιτική της ναζιστικής Χρυσής, προβλέπει όχι μόνο τη δράση των στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας (σχετικές προβλέψεις του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και νομοθετικές ρυθμίσεις για τη δράση της ΜΥΚ του Λιμενικού από τον υπουργό Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτη), αλλά και την οργάνωση σύγχρονης Χωροφυλακής με βάση το παράδειγμα της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής! Τέλος, όλες αυτές οι πολιτικές και επιχειρησιακοί σχεδιασμοί εντάσσονται στο ΝΑΤΟ και στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Το κείμενο που δημοσιεύουμε αναλύει ακριβώς αυτές τις βλέψεις του ευρωπαικού αστικού κατεστημένου.  Και φυσικά αποδεικνύει ότι η Ε.Ε. δεν επιτρέπει καμιά ψευδαίσθηση εναλλακτικής κυβερνητικής διαχείρισης και μεταρρύθμισης.
Μόνο ο σύγχρονος εργατικός διεθνιστικός αντικαπιταλιστικός επαναστατικός αγώνας μπορεί να σταθεί απέναντι της.

ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ»:

Η ΕΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ «ΧΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ

του Andrej Hunko

Η ΕΕ δημιουργεί νομικό πλαίσιο για την ανάπτυξη αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη. Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται εντατικά πάνω στη συγκρότηση μιας ενιαίας και μοναδικής Ευρωπαϊκής αστυνομίας όπως και του θεσμού μιας Ευρωπαϊκής εισαγγελίας.
Η χρήση της «Ευρωπαϊκής Στρατοχωροφυλακής» (EUROGENDFOR) είναι δυνατή βάσει του άρθρου 222 της συνθήκης της Λισσαβόνας (solidarity clause - ρήτρα αλληλεγγύης)[1], όπως μετέδωσε το πρακτορείο Heise. Σε αυτή τη μονάδα, με έδρα τη Vicenza στην Ιταλία, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη-κράτη της ΕΕ, οι ευρωστρατο-χωροφύλακες είναι μέλη ειδικών αστυνομικών δυνάμεων με στρατιωτικές δυνατότητες.

Τα ιδρυτικά μέλη της EUROGENDFOR περιλαμβάνουν την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Παρέχουν υπηρεσίες στις αστυνομικές δυνάμεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ ή των Ηνωμένων Εθνών.

Η “ρήτρα αλληλεγγύης” είναι περιττή καθώς η ΕΕ έχει ήδη μηχανισμούς αμοιβαίας βοήθειας στην περίπτωση καταστροφών. Κατά δεύτερον, η ρήτρα ενισχύει την στρατιωτικοποίηση της εσωτερικής πολιτικής, εφόσον μετά από αίτηση θα είναι δυνατή η χρήση στρατού σε ένα άλλο κράτος-μέλος.
Την Τετάρτη (στμ: 25/6/2014), οι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ στο Συμβούλιο υιοθέτησαν μια απόφαση ως προς την λεγόμενη “ρήτρα αλληλεγγύης”. Στην περίπτωση μιας καταστροφής ή μιας κρίσης -με το χαλαρό ορισμό της έννοιας-, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωμένα να συνδράμουν, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Αυτό περιλαμβάνει και τα στρατιωτικά», προειδοποίησε το μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag), Andrej Hunko.
Η πρόταση «ρυθμίσεων για την εφαρμογή από την Ένωση της Ρήτρας Αλληλεγγύης» παρουσιάστηκε από κοινού από την Κομισιόν και τον Ύπατο Αρμοστή (για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια της ΕΕ) το 2012. Μια χώρα μπορεί να επικαλεστεί την “ρήτρα αλληλεγγύης” εάν μια κρίση «υπερβεί τις δυνατότητες αντίδρασής της». Γίνεται μνεία στα επιχειρησιακά, πολιτικά και οικονομικά όργανα και δομές.

Ο Andrej Hunko συνέχισε:
«Η έγκριση από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων έγινε εν κρυπτώ: το σημείο δεν αναφέρθηκε στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης. Ο τύπος δεν ενημερώθηκε. Όμως, αυτή είναι μια από τις πλέον αντιφατικές ρήτρες που περιέχονται σε όλες τις Ευρωπαϊκές συνθήκες. Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος για τον οποίο η συμφωνία ως προς τις λεπτομέρειες της ρήτρας αλληλεγγύης είχε αναβληθεί για το μέλλον κατά την υπογραφή της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Η “ρήτρα αλληλεγγύης” ενισχύει τον ρόλο των δύο Κέντρων Πληροφοριών της ΕΕ. Δημιουργεί, όμως, και το νομικό πλαίσιο της ανάπτυξης των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων του «δικτύου ATLAS»[2], το οποίο συγκροτείται από την Κομισιόν. Από την Γερμανία συμμετέχει η GSG 9[3]. Την χρονιά που πέρασε αυτή η ειδική μονάδα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας μπόρεσε να ηγηθεί μιας μεγάλης κλίμακας άσκησης του δικτύου ATLAS, καθοδηγώντας πολλές χώρες για πρώτη φορά.
(εδώ επαναλαμβάνει την τέταρτη παράγραφο στην 1η σελίδα)

Ανησυχώ πως πρόκειται για την εκδοχή στο εσωτερικό του άρθρου 5, της “ρήτρας αμοιβαίας άμυνας”: θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε καταστάσεις οι οποίες “Μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους ανθρώπους, το περιβάλλον και την ιδιοκτησία”. Περιλαμβάνονται ακόμα και καταλήψεις με πολιτικά κίνητρα σε ενεργειακά και μεταφορικά κέντρα καθώς και γενικές απεργίες.

Το κείμενο αναφέρεται ρητά σε κρίσεις που προέρχονται έξω από την περιοχή των κρατών μελών. Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) απορρίπτει αυτό το θόλωμα των ορίων ανάμεσα στην εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια. Σε αντίθεση με την στρατιωτικοποίηση της εσωτερικής πολιτικής μέσω της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό άλλων κρατών μελών, χρειαζόμαστε την ενίσχυση των μηχανισμών αλληλεγγύης των πολιτών εντός της ΕΕ.»

General Affairs, δελτίο τύπου, 24 Ιουνίου 2014

http://www.globalresearch.ca/the-european-gendarmerie-force-project-eu-creates-legal-framwork-for-military-use-against-its-citizens/5389037
[1] Είναι το δίκτυο των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων των χωρώ-μελών της ΕΕ των 28. Περιγράφεται συχνά και ως κέντρο συντονισμού των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων της ΕΕ.
Πληροφορίες εδώ: http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2013/04/atlas.html και -πιο εμπεριστατωμένα-  εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Atlas_Network
[1] Grenzschutzgruppe 9 der Bundespolizei ή GSG 9 είναι η μονάδα αντιτρομοκρατικών και ειδικών επιχειρήσεων, όπως τα «δικά μας» ΕΚΑΜ (ή, αλλιώς, «αντιτρομοκρατική»)

πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου