13/6/12

Τέλος εποχής για την δημόσια υγεία

Το νοσοκομείο Ρόδου σήμερα εκπέμπει την τελευταία του κραυγή. Την κραυγή αγωνίας του διοικητή, των ασθενών και του προσωπικού για την αδυναμία λειτουργίας του νοσοκομείου.

Εμείς στο νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν έχουμε πια κουράγιο ούτε κραυγή να βγάλουμε. 


Ο νέος οργανισμός εξαφανίζει το Πνευμονολογικό τμήμα, το ΩΡΛ και το Νεφρολογικό, 20 κλίνες, 19 γιατρούς, 19 νοσηλευτές, 90 διοικητικούς και τεχνικούς και κάνει αδύνατη την λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και της Μονάδας Περιτοναϊκής Κάθαρσης.

Αύριο το πρωί στις 13 Ιούνη οι νεφρολόγοι παραιτούνται.
Δεν θα διαμαρτυρηθούν που κάνουν 10 - 11 εφημερίες, ούτε πού είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες, ούτε  επειδή ζουν συνεχώς με την αγωνία να μην έχουν υλικά αιμοκάθαρσης, ούτε πού αντί για ερυθροποιητίνη μεταγγίζουν πλέον τους ασθενείς τους, ούτε για τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου πού ακυρώνει την λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης νοσηλευτικά και ιατρικά.

Δεν θα διαμαρτυρηθούν πια για τίποτα. Ενημέρωσαν μόνο, τους αιμοκαθαιρόμενους ότι το πρωί παραιτούνται όλοι.


Ενημέρωσαν την αντιπερειφεριάρχη και τον διοικητή του νοσοκομείου και παραδίδουν τους ασθενείς τους στα χέρια της πολιτείας, όπου και ανήκουν, στα χέρια του κράτους όπου είναι φορολογούμενοι πολίτες και στο οποίο ανήκει η ευθύνη για την υγεία τους και κυρίως στα στιβαρά χέρια του Λοβέρδου που  τους διασώζει μια για πάντα από την ζωή, με την σφαγή πού διέπραξε στην δημόσια υγεία.


Αρκετά πια με τον εξευτελισμό των αρρώστων και το δικό μας, αρκετά με τόση κρατική αναλγησία.

Σώστε επιτέλους τις τράπεζες και αφήσετε τους αρρώστους πού 'κοστίζουν' να πεθάνουν. Μην ψάχνετε άλλοθι στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
Εμάς δεν θα μας έχετε συνεργούς.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου


Πηγή: βαθύ κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου