10/8/14

Ο ανθρωπισμός που πέφτει στο Ιράκ



του πάροικου

Ο Ομπάμα, μπορεί να βομβαρδίζει το Ιράκ αλλά έχει πολύ καλούς λόγους να το κάνει. Καθόλου δεν μας ενοχλεί που προεκλογικά πλασαρόταν ως ένας ιδιαίτερα φιλειρηνιστής πρόεδρος της υπερδύναμης. Άλλωστε το ψεύδεσθαι δημοσίως έστω και εξαπατώντας ολόκληρη την οικουμένη δεν είναι καθόλου αθέμιτη πρακτική για τον κοινοβουλευτισμό και συνήθως γίνεται για καλό σκοπό.

Πρόκειται λοιπόν για μια ακόμα ανθρωπιστική και επιβεβλημένη επέμβαση και ιδού εννέα λόγοι που μπορώ να σκεφτώ στα γρήγορα:

Πρώτον, μια απόδειξη είναι ότι μαζί με τις βόμβες πέφτουν από τον ουρανό και προμήθειες προς τους αναξιοπαθούντες.

Δεύτερον, ο πρόεδρός μας («μας» λέω, διότι η στοργή του μας καλύπτει όλους, αλλά και διότι από 11ης Σεπτεμβρίου είμαστε όλοι –εκτός του εχθρού- Αμερικανοί) επιδιώκει να προστατεύσει τη ζωή Αμερικανών. Ως γνωστόν η ζωή όλων ημών των Αμερικανών αξίζει περισσότερο από όλων των άλλων.

Τρίτον, δεν το αποφάσισε εική και ως έτυχεν, αλλά κατόπιν εκκλήσεως της λαοπρόβλητης κυβέρνησης του Ιράκ, η οποία, ως επίσης γνωστόν, δρα με αμιγώς εθνικά κίνητρα και ουδόλως επηρεάζεται από τις ΗΠΑ.


Τέταρτον, οι ΗΠΑ έχοντας με τον προηγούμενο πόλεμο καταφέρει να εξαγάγουν στο Ιράκ το βασικό πολιτικό τους αγνό προϊόν, τη δημοκρατία, και να μάθουν στους ημιβάρβαρους Ιρακινούς την τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, είναι φυσικό να ενδιαφέρονται για την πρόοδό τους, την οποία και παρακολουθούν στενά. Θέλουν να δουν το Ιράκ να περνάει με επιτυχία όλες τις δύσκολες εξετάσεις στα μαθήματα αυτά, όπως και σε εκείνα της γεωπολιτικής, της οικονομίας των υδρογονανθράκων, της εσωτερικής ασφάλειας, της εθνικής ενότητας και των διεθνών σχέσεων.

Πέμπτον, για τις αναταραχές εννοείται ότι δεν ευθύνεται αυτό που άφησαν πίσω τους οι Αμερικανοί μισθοφόροι αλλά ευθύνονται οι τζιχαντιστές του ISIS.

Έκτον, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι «υπάρχουν και μέρη που οι ΗΠΑ δεν έχουν βομβαρδίσει ακόμα»! όπως λέει κι ο David Swanson.

Έβδομο, μπορεί να πεινάνε οι Παλαιστίνιοι και να διψάνε τόσο αυτοί όσο και οι κάτοικοι του Ντητρόϊτ, αλλά δεν υπάρχει λόγος να περνάνε τα ίδια και στο Ιράκ, αυτό πρέπει να σταματήσει!
 
Όγδοο μπορεί οι πρόσφυγες να κλείνονται σε κελιά στην Αμερική αλλά οι πρόσφυγες στο Ιράκ πρέπει να προστατευτούν.

Ένατο, μπορεί οι ΗΠΑ να εξοπλίζουν μια ομάδα ή ένα κράτος αλλά φροντίζουν (πάντα αφιλοκερδώς) να εξοπλίζουν και αντιπάλους της έτσι ώστε να διατηρείται η ισορροπία δυνάμεων, ή να είναι δίκαιος ο αγώνας και πάντως να διευρύνεται προς ανατολάς αλλά και προς πάσα κατεύθυνση η ευλογημένη pax Americana.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου