17/1/13

Μια Πόλη Ανάποδα: για τις επιθέσεις της κυβέρνησης στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και τα κοινωνικά κέντρα

Μια Πόλη Ανάποδα: για τις επιθέσεις της κυβέρνησης στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και τα κοινωνικά κέντρα

Στην Ελλάδα των μνημονίων και των Καλλικρατικών Δήμων, στην Ελλάδα που κάνει κουμάντο μια εκλεγμένη ομάδα από οικονομικούς και πολιτικούς απατεώνες, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Νίκος Δένδιας και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εδώ και μέρες συμπεριφέρονται ως νταβάδες και επιτίθενται βίαια διαλύοντας κοινωνικούς χώρους και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια.

Πριν μερικές μέρες τα τάγματα ασφαλείας εισέβαλαν στις καταλήψεις της Βίλαs Αμαλίας και Πατησίων και Σκαραμαγκά, σήμερα μπήκαν στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη. 

Με γκεμπελισμούς που μετατρέπουν τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους σε “κέντρα ανομίας”, με συμπαραστάτες τα παπαγαλάκια στα κεντρικά δελτία των οκτώ και υπό την καθοδήγηση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής που φρόντισε για άλλη μια φορά να θέσει την ατζέντα της κατάπτυστης κυβέρνησης, ενώ στη βουλή το τρικομματικό έκτρωμα έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο και διαλύει τη χώρα, προσπαθούν να μας πείσουν πως στην στημένη και αστεία θεωρία των δύο άκρων που αναμασούν το μόνο άκρο είναι οι αγώνες μας.
Όλα αυτά γίνονται στο όνομα της «εθνικής σωτηρίας», και της πάταξης της βίας που κατά αποκλειστικότητα έχουν αναλάβει την παρουσίαση της τα γνωστά ΜΜΕ των Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου κλπ. 

Εμείς ως Μία Πόλη Ανάποδα θεωρούμε ότι οι μόνες δυνάμεις ανομίας και χάους  σε αυτή τη χώρα  είναι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ (με την ευγενική χορηγία της Χρυσής Αυγής), η τρόικα ΕΕ και ΔΝΤ και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετούν με δεκανίκι τους τα ξεπουλημένα μέσα Μ.Μ.Ε. 
Είναι αυτοί που επιστρατεύουν την καταστολή και τις ολοκληρωτικές μεθόδους, το παρακράτος και τη φασιστική βία για να χτυπήσουν το λαϊκό και το νεολαιίστικο κίνημα. 
Είναι αυτοί που χτες εκχώρησαν με χουντικές έμπνευσης αποφάσεις τους στη βουλή κάθε κοινωνικό δικαίωμα στα κατοχικά αφεντικά τους.
Σήμερα χτυπάνε τους ελεύθερους δημόσιους χώρους:
Γιατί δεν αντέχουν το γεγονός ότι ο δημόσιος χώρος είναι η έννοια του «δημόσιου αγαθού» με υλική υπόσταση.
Γιατί δεν αντέχουν όποιον αγωνίζεται.
Γιατί δεν αντέχουν το γεγονός ότι ο δημόσιος χώρος είναι χώρος ελεύθερος και χώρος ελευθερίας.
Γιατί δεν αντέχουν το γεγονός ότι οι άνθρωποι μέσα σε αυτόν τον δημόσιο χώρο είναι γυμνοί από θέσεις, ιδιοκτησίες και αξιώματα, γυμνοί και ελεύθεροι, ίσοι μεταξύ ίσων, έτοιμοι να αναζητήσουν την ειλικρίνεια των «αναγκών» τους αλλά και τα όρια των δυνατοτήτων τους, τα δημιουργικά όρια τους, τα όρια ακόμα και της ελευθερίας τους.
Γιατί θέλουν να δώσουν χάρισμα τη δημόσιας περιουσίας σε Μπόμπολες, Λάτσηδες, Σάλλες και άλλα υποδείγματα της αστικής νομιμότητας – ειδάλλως, την παραδίδουν στη φθορά του χρόνου ή στις μπουλντόζες.

Σήμερα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν με τσεκούρια και τροχούς στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37. Το ιστορικό κτίριο, σπίτι της αγωνίστριας ενάντια στον ναζισμό Λέλας Καραγιάννη, έχει καταληφθεί από το 1988 και για εικοσιπέντε χρόνια χρησιμοποιείται ως χώρος αυτοστέγασης αστέγων, κοινωνικό κέντρο, χώρος δημιουργίας, έκφρασης, αλληλεγγύης και πραγματοποίησης ποικίλων κοινωνικών εκδηλώσεων.
 
Παραθέτουμε φωτογραφίες από δραστηριότητες στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Σε αυτόν τον δημόσιο χώρο πρέπει να αναπνέουμε, αυτόν πρέπει να υπερασπιζόμαστε και να παλεύουμε για την διεύρυνσή του και την απελευθέρωσή του από τα ασφυκτικά όρια που του επιβάλλει η λατρεία του κέρδους. 

Για όλους αυτούς τους λόγους οι καταλήψεις και τα κοινωνικά κέντρα χρειάζονται και αξίζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων μας.
Αγώνας για την ανατροπή τους γιατί αύριο θα μπούνε και στα σπίτια μας να μας μαζέψουν είτε γιατί χρωστάμε είτε γιατί μας θεωρούν επικίνδυνους επειδή είμαστε άνεργοι, φτωχοί, άνθρωποι με αξιοπρέπεια.
Κάτω λοιπόν τα ξερά σας καρικατούρες του ανθρωπίνου είδους, από τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και τα κοινωνικά κέντρα.

Καμία δίωξη και άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αγωνιστών.

Υ.Γ.
Όταν η Λέλα Καραγιάννη συνελήφθη από τα κατοχικά στρατεύματα ήταν μαζί με πέντε από τα παιδιά της.
Ενώ βασανιζόταν από τους Γερμανούς για τις δολιοφθορές που είχε προκαλέσει στα ναζιστικά στρατεύματα φώναξε:
«Το αίμα των παιδιών μου θα σας πνίξει».
Ο σύγχρονος αυταρχισμός θα ηττηθεί γιατί αγνοεί την ανθρώπινη ιστορία.

Νέα Σμύρνη, 15 Ιανουαρίου 2013

Πηγή: αριστερή παρέμβαση Νέας Σμύρνης και vathikokkino.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου