25/1/13

Απεργίες-κινητοποιήσεις απ’ άκρου εις άκρον της χώρας!

Κινητοποιήσεις από αγρότες, ΠΝΟ, ΠΟΕΜ, ΙΣΑ!

Ετοιμάζουν απεργία αλληλεγγύης στoυς εργαζόμενους στα Μ.Μ.Μ. στο ΕΚΑΒ!

Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο των Μ.Μ. Μεταφοράς και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης που εφαρμόζει η τρικομματική συγκυβέρνηση μπαίνουν πολλοί ακόμα κλάδοι εργαζομένων.

ΠΝΟ:48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (31/1-1/2/13)

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά τους και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.
Σύμφωνα με τις νέες τροποποιήσεις του πολυνομοσχεδίου, μειώνεται από 1ης Νοεμβρίου μέχρι και 31ης Μαρτίου η οργανική σύνθεση του ξενοδοχειακού και βοηθητικού προσωπικού των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων, που εκτελούν δρομολόγια συνολικής απόστασης από το λιμάνι αφετηρίας μέχρι το λιμάνι προορισμού, 30 ναυτικών μιλίων.

Επίσης, ο πλοιοκτήτης μπορεί κατά τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου να αντικαταστήσει το πλοίο με άλλο, ιδίου είδους, ανάλογης ή μικρότερης μεταφορικής ικανότητας και να δρομολογήσει ένα επιπλέον κατά τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με στελέχη της ΠΝΟ, αν ο πλοιοκτήτης αλλάξει ένα μεγάλο πλοίο με ένα μικρότερο, αυτό σημαίνει άμεσα και μείωση της δύναμης του αριθμού των ναυτικών πάνω σε αυτό.  Η στελέχωση κάθε πλοίου είναι ανάλογη με τη δυναμικότητά του.

Για τους μεν θαλαμηπόλους είναι ανάλογη με τον αριθμό των κλινών, για τους μηχανικούς ανάλογη με την ιπποδύναμη της μηχανής και για όλους τους υπολοίπους, συμπεριλαμβανομένων και των μαγείρων, με την ολική χωρητικότητα του πλοίου.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» δόθηκε ήδη στα κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, πριν κατατεθεί στη Βουλή.


ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Σε αναβρασμό ο θεσσαλικός κάμπος!Σε κινητοποιήσεις ο αγροτικός κόσμος που πλήττεται από τις μνημονικές πολιτικές.
Οι αγρότες της Θεσσαλίας σε σύσκεψή τους αμέσως μετά τις γιορτές αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. Χτες αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθαν. Τσαυτάρη, η οποία ήταν άκαρπη, καθώς ο υπουργός δεν έδωσε καμιά απάντηση στους αγρότες που του εξέθεσαν τα προβλήματά τους και την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος που πλήττεται από τα μνημόνια και τις πολιτικές περικοπών.
Όπως δήλωσε στο left.gr, ο αγρότης συνδικαλιστής από τη Λάρισα, Νίκος Παπαδόπουλος, «τα προβλήματα των αγροτών είναι τεράστια. Σχετίζονται με την έλλειψη χρηματοδότησης που καταδικάζει τους αγρότες να μην μπορούν πια να καλλιεργήσουν, με δεδομένο και το υψηλό κόστος της καλλιέργειας».
Ο Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου σχετίζονται με τα μνημόνια» και αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι τιμές των αγροτικών προϊόντων έχουν πέσει, ενώ οι τιμές που αφορούν τον καταναλωτή ανεβαίνουν, καθώς οι μεσάζοντες καλά κρατούν!
Τα αιτήματα των αγροτών είναι επίσης και θεσμικά. Αφορούν και τον ΕΛΓΑ και τις αγροτικές συντάξεις πείνας.
Τις επόμενες ημέρες οι αγρότες θα κατέβουν με τρακτέρ σε πόλεις και χωριά, στις πλατείες όλης της Θεσσαλίας με σκοπό να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους και να κουβεντιάσουν με τους αγρότες όλων των περιοχών.
Προβλέπεται ότι ο αγώνας των αγροτών θα κλιμακωθεί με μαζικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ από το πρωί της Πέμπτης (24/1)

Παρά την έντονη βροχόπτωση νωρίς το πρωί της Πέμπτης (24/1), δεκάδες τρακτέρ αγροτών από την Ημαθία παρατάχθηκαν στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό στη συνέχεια έφθασαν στο σημείο και οι άλλοι συνάδελφοί τους από τα γύρω χωριά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση και να συζητήσουν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ ΕΚΑΒ! 

Στο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεσήκωσε η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει τους εργαζομένους στα Μ.Μ. Μεταφοράς και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του Μέτρο και το προσωπικό του ΕΚΑΒ όπως είπε στο Thesstoday.gr, o αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Ανέστης Κουκουρίκος.

«Επικοινώνησαν τα σωματεία με την ομοσπονδία και μας ζήτησαν να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση στήριξης των εργαζομένων, έτσι λοιπόν μπαίνουμε στο χορό των κινητοποιήσεων από την Δευτέρα(28/1/13) και θα εξετάσουμε την μορφή αν θα είναι 24ωρη ή 48ωρη», ανέφερε ο κ. Κουκουρίκος.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(24/1) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή(24/1) οι εργαζόμενοι της ναυπηγικής βιομηχανίας, την οποία αποφάσισε μόλις την Πέμπτη (23/1) και άρον - άρον, κάτω από το βάρος των εξελίξεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.
Η προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, θα είναι στις 9 π.μ. στην Ομόνοια, ενώ η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι εργαζόμενοι της ναυπηγικής βιομηχανίας (Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου καθώς και η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη), έχουν έρθει κυριολεκτικά στα όρια της εξαθλίωσης. Αντιμέτωποι με την ανεργία, την εκ περιτροπής εργασία και τις μειώσεις μισθών καλούνται να οργανώσουν τον αγώνα τους για να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή.
Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ως γνωστόν, βρίσκονται γι' αυτόν το λόγο από τη Δευτέρα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

ΙΣΑ: 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΟΥ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση, την 1η Φεβρουαρίου, καλεί τους γιατρούς το δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ζητώντας στο ακέραιο την αποπληρωμή των οφειλών τριών ετών.
«Συγκροτούμε Πανυγιειονομικό Μέτωπο για την προετοιμασία σειράς απεργιακών κινητοποιήσεων που θα δρομολογηθούν μέσα στο Φεβρουάριο», αναφέρει ο ΙΣΑ.
Παράλληλα ζητεί τη θεσμοθέτηση πλήρους παροχής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης για τους ανασφάλιστους πολίτες.
«Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της αλλιώς θα μείνει χαραγμένο στη συνείδηση του κάθε γιατρού αλλά και του κάθε ασθενή ότι τα μεγάλα συμφέροντα είναι εκείνα που εξυπηρετούνται μέσα από τέτοιες διαδικασίες και οι πάροχοι της Υγείας αδικούνται, με δεδομένο ότι αποτελούν τους στυλοβάτες του ΕΣΥ», καταλήγει.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για τις νέες επιχειρούμενες μειώσεις μισθών και απολύσεις αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 16.00 της Πέμπτης, 24 Ιανουαρίου έως τις 16.00 της Παρασκευής, 25 Ιανουαρίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ TV» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «skai.gr» ενάντια στη συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας και στις νέες μειώσεις των μισθών των συναδέλφων, που επιβάλει.
εργοδοσία με το δόλωμα της καταβολής ενός επιπλέον ποσού στην αποζημίωση και εκμεταλλευόμενη, την αγωνία των συναδέλφων για τη διατήρηση της δουλειάς τους επιχειρεί στην πραγματικότητα, εκτός από τη νέα μείωση των αποδοχών τους, να αποσπάσει τη «συναίνεση» των εργαζομένων για τις απολύσεις, τις οποίες προτίθεται να πραγματοποιήσει. Η νέα ατομική σύμβαση μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας εξυπηρετεί, που με τον τρόπο αυτόν προσπαθεί να αποκλείσει κάθε προσφυγή στο ΣΕΠΕ ή στα Δικαστήρια των απολύσεων, που θα κάνει" αναφέρει.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το "νέα εφεύρημα του Αλαφούζου και καλεί τους συναδέλφους να μη δεχτούν να βάλουν με τα χέρια τους το σκοινί στο λαιμό τους".



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 4.00 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν υποκύπτουν και αντιστέκονται και καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία στο Σύνταγμα.
Καλούμε σε πανεργατική – παλλαϊκή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 4.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.
 
πηγή: ίσκρα και βαθύ κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου