20/12/13

Γερμανία: Ο μεγαλύτερος τζαμπατζής

Γερμανία: Ο μεγαλύτερος τζαμπατζής
 
του Λεωνίδα Βατικιώτη

Ουδέποτε η Γερμανία θα είχε φτάσει στη θέση της οικονομικής ατμομηχανής της Γηραιάς Ηπείρου, αν αλλεπάλληλες φορές δεν είχε σβήσει τα χρέη της προς άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αθέτησε τις υποχρεώσεις της είτε κοινή συναινέσει, όπως συνέβη, για παράδειγμα, με τη Συμφωνία του Λονδίνου που υπογράφηκε το 1953, είτε μονομερώς, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της διεθνείς αποφάσεις, όπως συνέβη με τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα, που είναι η μοναδική χώρα στην οποία δεν κατέβαλε τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές που πραγματοποίησαν οι ναζί.
Έτσι η Γερμανία, που τώρα αρνείται ακόμη και να συζητήσει οποιοδήποτε σχέδιο «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους επικαλούμενη το συμφέρον των Γερμανών φορολογουμένων, οφείλει στην Ελλάδα ένα ποσό που, σύμφωνα με αρθρογραφία του οικονομολόγου και συμβούλου της γαλλικής κυβέρνησης Ζακ Ντελπλά, ανέρχεται σε σημερινούς όρους στα 575 δις ευρώ!

Χρήματα που είναι σχεδόν διπλάσια του ύψους του ελληνικού δημόσιου χρέους και το Δ' Ράιχ μονομερώς αρνείται να καταβάλει κατά παράβαση αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων.

Πηγή:  "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου