13/6/14

Κατάργηση του Νόμου 1608/1950: Η γερμανόφιλη κυβερνητική μαφία προσπαθεί να σβήσει τα ίχνη της.

«Η ένδειξη “Μιχελάκης 7.000 ευρώ” αναφέρεται σε πληρωμή που δεν έκανα εγώ. Καθ’ υπόδειξη του κ. Πάλλη έβαλα τα χρήματα σε φάκελο και του τα παρέδωσα κατά το χρόνο, που την οικία του είχε επισκεφθεί ο κ. Ιωάννης Μιχελάκης, στις 5 ή 6 Φεβρουαρίου 2013. Ο κ. Μιχελάκης είχε επισκεφθεί την οικεία του Πάλλη μετά το μεσημέρι. Εισήλθε στην οικεία από την είσοδο του γκαράζ, η οποία χρησιμοποιείτο ως είσοδος του Μουσείου, και ακολούθως μετέβη στο τμήμα όπου ο Α. Πάλλης διατηρεί τις ιδιωτικές συλλογές όπλων και λοιπών αντικειμένων».

(Από την ένορκη κατάθεση του Νικολάου Κ. υπαλλήλου της εταιρείας Ronda του Αναστάσιου Πάλλη)
___________________________________________________


askordoulakos
 
Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλο και περισσότερα, όλο πιο ακραία δείγματα της ποιότητας και του επιπέδου της κατοχικής συγκυβέρνησης των Δαραβιγκαίων και των Ντινοπουλαίων. Το πιο πρόσφατο, που έχει ξεσηκώσει σάλο είναι η σχεδιαζόμενη κατάργηση του νόμου 1608/1950, ο οποίος προβλέπει επαύξηση των ποινών για τους καταχραστές του Δημοσίου, κατάργηση η οποία προβλέπεται από το άρθρο 324 του νέου του Ποινικού Κώδικα.

Η κατάργηση του νόμου αυτού, θα έχει ως συνέπεια τα κακουργήματα (δωροδοκία, κλοπή κ.λπ.) να μετατρέπονται αυτόματα σε πλημμελήματα.
Σημειωτέον, ότι ο Ν.1608/1950 προβλέπει την ποινή της κάθειρξης ή και της ισόβιας κάθειρξης. για αδικήματα της πλαστογραφίας, της δωροδοκίας, της υπεξαίρεσης, της απάτης, της κλοπής, κ.λπ., εφόσον στρέφονται κατά του Δημοσίου και το ώφελος του δράστη είναι πάνω από 150.000 € ! Αποτέλεσμα; Να είναι ορατός ο κίνδυνος να απαλλαγούν- λόγω παραγραφής- αρκετοί κατηγορούμενοι και καταδικασθέντες- για οικονομικά αδικήματα -δημόσιοι λειτουργοί. Ουσιαστική απαλλαγή των καθαρμάτων, που εμπλέκονται στα σκάνδάλα των εξοπλιστικών και των υπολοίπων καταδικασθέντων για οικονομικά σκάνδαλα! Δείτε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση των Μελών του Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ):

«1) Τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, μέλος της κυβέρνησης, περιφερειάρχη, δήμαρχο, δικαστικό λειτουργό, υπάλληλο (άρθρο 165), της πλαστογραφίας και κατάχρησης ενσήμων, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, από κακουργήματα μετατρέπονται σε πλημμελήματα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ούτε το ύψος της ζημίας που προκλήθηκε στο Δημόσιο, ούτε το ποσό της δωροδοκίας, ούτε η κατ” επάγγελμα τέλεση του αδικήματος. Στην περίπτωση δε, που ήθελε κριθεί ότι συντρέχουν ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί όχι με την ποινή της ισοβίου καθείρξεως που ορίζει σήμερα ο ν. 1608/1950, αλλά με ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη!

2) Η «μείωση των ποινών» είναι εμφανής και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, αφού η ποινή της ισοβίου καθείρξεως, όταν συντρέχουν οι επιβαρυντικές περιστάσεις, αντικαθίσταται με κάθειρξη έως 10 ετών, ενώ για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της διακεκριμένης κλοπής, η ποινή της ισοβίου καθείρξεως όταν συντρέχουν οι επιβαρυντικές περιστάσεις, αντικαθίσταται με κάθειρξη έως 15 ετών. Περαιτέρω, αβίαστα προκύπτει ότι οι συνέπειες της κατάργησης του ν.1608/1950 θα είναι καταλυτικές και για τις ήδη εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις (μεταξύ αυτών και οι αφορώσες τα εξοπλιστικά πογράμματα), δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό καθίσταται ορατός ο κίνδυνος απαλλαγής λόγω παραγραφής, ενός μεγάλου αριθμού κατηγορουμένων και καταδικασθέντων δημοσίων λειτουργών για αδικήματα όπως τα ανωτέρω». Η Ένωση καλεί την πολιτεία να μην προχωρήσει «στην κατάργηση, αλλά ούτε και στην επί το ευμενέστερο για τους δράστες των εγκλημάτων κατά του Δημοσίου τροποποίηση του ειδικού νόμου 1608/1950».

Εντύπωση, πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι αρχίζουν ν’αντιδρούν (άγνωστο ακόμα για ποιους λόγους) και αυτοί οι ίδιοι οι δικαστές, οι οποίοι έχουν αποτελέσει-μαζί με την Αστυνομία και τα ΜΜΕ- τους βασικούς εφαρμοστικούς βραχίωνες εμπέδωσης του κατοχικού καθεστώτος στην πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ) αναφέρει χαρακτηριστικά-μεταξύ άλλων ότι «προξενεί προβληματισμό η τάση άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης, με επάλληλες τροποποιήσεις ακόμη και των βασικών ποινικών νόμων (Κωδίκων), με τρόπο που – ενίοτε – υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος» και ότι «νομοθετικές πρωτοβουλίες αυτής της στόχευσης, αλλά και άλλες που δημοσιοποιούνται ως επικείμενες, αφήνουν τους εισαγγελείς ανήσυχους για την ποιότητα της νομοθετικής παραγωγής και την προσήλωση του νομοθέτη στην εξυπηρέτηση της καθαρότητας της διοίκησης και της και της αδιάκριτης εφαρμογής του νόμου».

Ας θυμηθούμε εδώ την αξιοπρεπή κι έντιμη Πρόεδρο Πρωτοδικών, Ευαγγελία Γεωργίτση, η οποία προήδρευε κατά την εκδίκαση της αγωγής του Πάνου Καμμένου εις βάρος του Μπουμπούλου, για τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με την κυριότητα του σκάφους «Iliatoras» (του πατέρα Καμμένου) κι η οποία-με αναφορά της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης- καταγγέλλει ότι κλήθηκε από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Θεοχαρίδη, ο οποίος την επέπληξε, λέγοντάς της μάλιστα ότι θα έπρεπε να την παραπέμψει για πειθαρχικό παράπτωμα, για τις «αυστηρές συστάσεις» της προς τα άλλα δύο μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου σχετικά με το ύψος του ποσού που έπρεπε να επιβληθεί στον υπουργό Υγείας! Αναφέρει στη συγκεκριμένη αναφορά της:

«Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διεπίστωσα ότι ο κ. πρόεδρος είχε δεχθεί ήδη προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. προέδρου δέχθηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο (κατά την άποψή του και όσα προφανώς είχαν υποστηρίξει οι σύνεδροι της συνθέσεως) είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προδιάσκεψης. Παρά τις εξηγήσεις προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, εκείνος συνέχισε να με επιπλήττει θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες κατά την άποψή του, με καθιστούν γελοία, συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν είμαι σοβαρή δικαστής, ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός, ότι εκθέτω με τη συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα και ότι του θυμίζω έναν δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος, με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί. Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου μου γνωστοποίησε ότι ήξερε το γεγονός, ότι στο παρελθόν είχα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για απόλυση λόγω καθυστέρησης 18 δικογραφιών και ότι θα έπρεπε να παραπεμφθώ και πάλι, γνωρίζοντας, ότι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους κρίνομαι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να προαχθώ σε Εφέτη».

Αυτό είναι το κλίμα, που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα. Η γερμανόφιλη δοσιλογική κλίκα, η οποία από την 5η Μάη 2010 διοικεί τη χώρα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ και κατά ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ της ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ γνωρίζει πολύ καλά, δύο πράγματα:

1) Ότι με πρόσχημα την κρίση και τα μνημόνια, τα τελευταία 4 χρόνια έχουν γίνει «σημεία και τέρατα» σχετικά με την κατάχρηση του δημοσίου χρήματος και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (βλέπε Ελληνικό) από αρπακτικά κάθε εθνικότητας. και
ΒΟΥΛΤΕΨΗ 
2) Ότι μέρα με τη μέρα την εγκαταλείπουν όλο και περισσότερα –έσωθεν και έξωθεν- στηρίγματά της. Για όλα αυτά, σπεύδουν να σβήσουν τα ίχνη τους, όπως κάνει η γάτα με τα πρεριττώματά της. Τα πράγματα δείχνουν, ιδίως μετά τον…υπέρ ηλιθίων, άχρηστων και τυχοδιωκτών ανασχηματισμό, ότι η συγκεκριμένη κυβερνητική σπείρα αποτελείται από τελευταία κατακάθια του κακοποιού πολιτικού συστήματος κι ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις. Αυτός είναι ο δεύτερος βασικός λόγος, που δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα και συμπεριφέρονται σαν παρηκμασμένοι κι αστοιχείωτοι τσιφλικάδες. 

Όσοι έχουν έστω κι ελάχιστες νομικές γνώσεις, γνωρίζουν ότι αρκετοί πολιτικοί (πρωθυπουργοί, υπουργοί κλπ) και δημοσιογραφικοί αστέρες είναι βουτηγμένοι ως το λαιμό μεσ’ τα σκατά κι ότι αν εφαρμοστεί πραγματικά κι απρόσκοπτα ο δικός τους, ο αστικός (με την πολιτική έννοια) νόμος, τότε θα «στουμπώσουν» οι φυλακές.

Ο πρώτος λόγος είναι, ότι έχουν συνειδητοποιήσει πως «απ’ τη ζωή ως το θάνατο είναι ένα σκαλοπάτι κι απ’ τη Βουλή ως το κελί, δυο δάχτυλα και κάτι…» και προσπαθούν ν’αποφύγουν τη φυλακή με οποιοδήποτε τρόπο, έστω κι αν ξευτιλίζονται, έστω κι αν παραβαίνουν ακόμα και τους δικούς τους νόμους. Ας λάβουμε υπόψη ότι-με αφορμή την έρευνα για το σκάνδαλο της PROTON BANK του Λαυρεντιάδη- ο Εισαγγελέας Πεπόνης είχε εκδόδει ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ κατά του Προβόπουλου, το οποίο όμως ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ, καθόσον ο Προβόπουλος είναι μέλος της ΕΚΤ και γι αυτό χαίρει (όπως σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι, επίτροποι κλπ) ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΣΥΛΙΑΣ, βάσει τς ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Μπαρόζο, ο οποίος στάλθηκε άρον-άρον στην Comission, διότι στην Πορτογαλία εκκρεμεί ποινική δίωξη εις βάρος του, για εμπλοκή στο σκάνδαλο παιδεραστίας σε ιδιωτικοποιημένους-πρώην δημοσίους -παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Αυτός, άλλωστε, είναι κι ο λόγος, που ορισμένοι συμμορίτες του δοσιλογικού καθεστώτος, λυσσάνε να γίνουν αξιωματούχοι, ή επίτροποι της ΕΕ.
Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου