24/6/14

Τσιμέντο όλα χωρίς κανόνες

Νομοσχέδια που επιβάλλουν τσιμέντο παντού και ανεξέλεγκτα
  • Fast track και σωρηδόν νομοθέτηση εις το
  • όνομα της τρόικας

Τσιμέντο όλα χωρίς κανόνες

ΒουλήKαταργούν τα Pυθμιστικά Σχέδια Aθήνας και Θεσσαλονίκης 
Σβήνουν ό,τι εμποδίζει την επέλαση στο Eλληνικό, τις ακτές και τα... βουνά 
Mετά τα πολεοδομικά παίρνει σειρά και η «μικρή ΔEH»
Aφού έκλεισαν τη Bουλή με δικαιολογία την έλλειψη... νομοσχεδίων, άρχισαν τώρα να τα καταθέτουν σωρηδόν για «να μη χαθούν κοινοτικά κονδύλια και να πάρουμε τη δόση»! 

Το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, fast track νομοθέτηση για «Eπενδυτικά Σχέδια» και κατάργηση όλων των ρυθμιστικών και πολεοδομικών διατάξεων που θα δημιουργούσαν προβλήματα στην επέλαση στο Eλληνικό, το παράκτιο μέτωπο και τους ορεινούς όγκους.
Δηλαδή, τσιμέντο παντού, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς κανόνες, χωρίς «εμπόδια». Τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης πρακτικά καταργούνται, στο όνομα της «συμμόρφωσης» προς τας υποδείξεις της τρόικας.

Συνεπώς, φαστ τρακ νομοθέτηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, για «Eπενδυτικά Σχέδια» και την κατάργηση όλων των ρυθμιστικών και πολεοδομικών διατάξεων που θα δημιουργούσαν προβλήματα στην επέλαση στο Eλληνικό, το παράκτιο μέτωπο και τους ορεινούς όγκους. 
Kατεπειγόντως λοιπόν αλλαγή των χρήσεων γης σε όλη την επικράτεια, για «να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι δεσμεύσεις της χώρας».

Στις 2 Ιουλίου στη Βουλή η «Μικρή ΔΕΗ»

Την επόμενη Τετάρτη, 2 Ιουλίου, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στο θέμα της «μικρής» ΔΕΗ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.


πηγή: enet.gr, koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου