25/6/14

Κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: 
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού 

Κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού τάσσεται η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). 
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΕΕΔΑ πρότεινε τη συνταγματική κατοχύρωση του νερού ως δημόσιου αγαθού και αφετέρου του δικαιώματος του νερού ως καθολικού δικαιώματος.

Ο πρόεδρος της ΕΕΔΑ Κωστής Παπαϊωάννου χαρακτήρισε το δικαίωμα στο νερό ως «εμβληματικής σημασίας» καθώς, όπως τόνισε, πάνω του στηρίζονται τα υπόλοιπα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεκινώντας από τη ζωή και επιβίωση, την υγιεινή, του ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης και άλλα.
Το ζήτημα του νερού μοιάζει ασυνήθιστο θέμα, σε σχέση με αυτά που καταπιάνεται συνήθως η ΕΕΔΑ, ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, όμως σημαίνει πολλά περισσότερα, καθότι, με τη μη κατοχύρωση της προσβασιμότητάς του, και μάλιστα της καλής ποιότητας νερού, από όλους τους πολίτες, προσβάλλονται ακολούθως βασικά δικαιώματα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, υπογράμμισε ότι το ξεπούλημα του νερού, δεν ήταν ποτέ μνημονιακή δέσμευση.

«Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ, επιβεβαίωσε, ότι η ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της Ε.Ε.», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η όποια πρόθεση είναι της κυβέρνησης και της «αδηφάγου πολιτικής της»

Αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, το οποίο τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της ΕΥΔΑΠ, ο πρώην υπουργός, επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ και πρόεδρος της νομικής επιτροπής του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ), Γεώργιος Σταυρόπουλος, έκανε λόγο για μια «γενναία και πρωτοπόρο δικαστική απόφαση».

πηγή: Ναυτεμπορική - ΑΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου