25/10/11

Δραματικές "διαπραγματεύσεις" - Που είναι το Ελληνικό ΟΧΙ;- Η Ελλάδα βουβή

του Γιώργου Σαρρή


Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα.
 
Ο λαός πρέπει με όποιον τρόπο έχει να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί αυτά που ετοιμάζονται να υπογράψουν για λογαριασμό του. Μέσα από κάθε συλλογικότητα να μιλήσει και να πει πως είναι κι αυτός παρών στο σχεδιασμό του αύριο του.
 
Για όσα συζητούν στις Βρυξέλλες και αλλού αυτές τις μέρες δεν μας ρώτησε κανείς.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να συζητά με γραμμές  που πάνω από το 80% των Ελλήνων καταδικάζουν χωρίς καμιά αμφιβολία.
Οι "διαβουλεύσεις" όπου οι ισχυροί μιλούν για λογαριασμό αυτών που εκπροσωπούν, οι αδύναμοι περιμένουν και οι λαοί δεν ρωτιούνται καν παίρνουν πλέον δραματική μορφή για μας.
Αυτοί που πρώτοι θα έπρεπε να λογοδοτήσουν είναι οι υπεύθυνοι της κρίσης που είναι το τραπεζικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα και ο καπιταλισμός, είναι οι ηγέτες της Ευρώπης που μιλούν για λογαριασμό τους και όχι οι λαοί. Είναι αυτοί που εγκληματικά καθυστέρησαν και τώρα ανακαλύπτουν τη χιονοστιβάδα που άφησαν να δημιουργηθεί.
Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που προκάλεσε την κρίση.
 
Δειλά δειλά όλοι αυτοί οι συμπατριώτες μας ειδικοί, που μας έλεγαν ότι η κρίση είναι δική μας υπόθεση, έχουν αρχίσει να βλέπουν το πραγματικό πρόσωπο της κρίσης. Τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι έκαναν. Όλοι εκείνοι που θριαμβολογούσαν για τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου βουβάθηκαν. Και όσοι έκαναν απλά λάθος ας ζητήσουν συγγνώμη. Όσοι εσκεμμένα και καλοπληρωμένα έπαιζαν το ρόλο του διαστροφέα της αλήθειας, κρύβοντας από το λαό την πραγματικότητα ας συνεχίσουν το "έργο" τους μόνοι χωρίς κοινό η ας κρυφτούν.

Τα πράγματα τώρα για μας ξεκαθάρισαν. 
Ζητούν όλη την Ελλάδα, την οικονομία, τη περιουσία και την εργασία μας. Το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας με αντάλλαγμα το "κούρεμα" του χρέους. Με αντάλλαγμα δηλ. αυτό που από την αρχή έπρεπε να σχεδιάσουν και να κάνουν χωρίς καθυστερήσεις και πριν εξαθλιώσουν το λαό, πριν διαλύσουν την οικονομία και δημιουργήσουν συνθήκες εξάπλωσης της κρίσης εμπιστοσύνης στο Τραπεζικό σύστημα και της κρίσης χρέους -που έτσι κι αλλιώς υπήρχε κρυμμένη- ανεξέλεγκτα σε όλη την Ευρώπη. 
Όμως τότε αυτές οι καθυστερήσεις βόλευαν τα κοράκια των αγορών που έτσι κερδοσκοπούσαν άγρια.

Δεν θα το δεχτούμε λοιπόν. Δεν θα παραχωρήσουμε τη ζωή μας για ένα δήθεν γενναίο κούρεμα, για μια ρύθμιση χρέους που έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωμένοι να κάνουν για να σωθούν από τις συνέπειες. Όχι μόνο γιατί ξυπνάει μέσα στον καθένα μας η απόφαση να αντισταθεί, αλλά και γιατί έτσι κι αλλιώς όλο αυτό είναι ένα αδιέξοδο  που δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα και θα φέρει τα πράγματα σε ακόμη χειρότερη θέση πολύ σύντομα.

Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί για μας. Δεν είναι σε θέση να ζητήσει ρυθμίσεις για τους συνταξιούχους, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την επιβίωση των Ελλήνων  εργαζόμενων. Δεν εκπροσωπεί εμάς και το έχει αποδείξει.
Πρέπει να φύγει τώρα!

Ταπεινή μας γνώμη είναι ότι η πρόκληση εδώ και τώρα πολιτικής κρίσης που να δώσει στους "Εταίρους" που ετοιμάζονται να μας εκτελέσουν να καταλάβουν ότι είμαστε παρόντες είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει.

Ας το καταλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.
 
Το σύστημα αυτό έφαγε τα ψωμιά του και δεν δουλεύει για μας ούτε καν στοιχειωδώς, ούτε καν προσχηματικά. Δεν έχει τίποτα πια να μας δώσει παρά μόνο να  μας πάρει τα πάντα.

Έχει φτάσει η ώρα της Ανατροπής.

Πηγή: http://giorgossarris.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου