2/2/12

Όσα θάφτηκαν: Απίστευτη σπέκουλα με τους συμβούλους των υπουργών

thumbΠίσω από τις κλειστές, βαριές κουρτίνες των υπουργικών γραφείων το μεγάλο φαγοπότι καλά κρατεί.
 
Περίμενε, άραγε, κανείς κάτι διαφορετικό; Δεν θα μπορούσαν να δείξουν λίγη αυτοσυγκράτηση, έστω τώρα. 
Όχι, φυσικά… Δεν μπαίνει τέρμα στην ασύστολη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Δεν γίνεται, πώς να το κάνουμε! Αυτό είναι το κράτος τους, το βιλαέτι τους. Έτσι συντηρείται, έτσι αναπαράγεται.
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2010, οι αμοιβές των ειδικών συμβούλων στα υπουργεία αυξήθηκαν, κρατηθείτε, κατά 56,3%! Και μάλιστα καθ’ υπέρβαση του, ούτως ή άλλως, υπέρογκου ποσού που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός, κατά το… αμελητέο ποσό των 109,06 εκατ. ευρώ! 

Τα στοιχεία έφεραν στο φως στο προτελευταίο τεύχος τους τα Επίκαιρα, ενώ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Βέβαια, εντάξει, όσοι έχουμε την ατυχία να κοιτάμε από τα κάτω σκαλοπάτια αυτή την άδικη κοινωνία, είμαστε λίγο ζηλιάρηδες και φθονεροί τύποι. 

Τώρα όμως στην περίοδο της κρίσης, όπου η πνευματική ηγεσία μας εγκαλεί, να ασπαστούμε τις αρετές της εγκράτειας και της στέρησης, της άμιλλας και του ανταγωνισμού, θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Τα «παιδιά» αυτά παράγουν έργο και πρέπει να αμειφθούνε αναλόγως...

Το τσεκούρωμα του ασφαλιστικού, η διάλυση του ΕΣΥ, το fast track των μεγάλων ντιλ με τον εθνικό πλούτο, όλα αυτά έχουν τη σφραγίδα της γνώσης των ειδικών υπουργικών συμβούλων. Όπως και το φιάσκο της εφεδρείας, τα κόψε-ράψε στο σάρωμα των επαγγελμάτων, η κατεδάφιση της δημόσιας διοίκησης, κι ακόμη και το απόλυτο… τίποτα!

Το πιο πολύτιμο έργο της στρατιάς των «χρυσών», στην κυριολεξία, συμβούλων είναι απλά το να… υπάρχουν, έτσι. Δεν είναι εντελώς απαραίτητοι; Οι λαμπροί απολογισμοί της υπουργικής διετίας ενός Ραγκούση, ενός Χρυσοχοΐδη, ενός Λοβέρδου, ενός Ρέππα, το αποδεικνύουν.
 
Είπαμε, αυτό είναι το κράτος τους. Δεν λειτουργεί χωρίς τα 200 εκατομμύρια ευρώ των συμβούλων τους. Κι αυτός είναι ο καταραμένος δημόσιος τομέας των υπηκόων που λειτουργεί άψογα γιαυτούς, αλλά χωρίς νοσηλευτές, γιατρούς και φάρμακα, χωρίς δασκάλους και βιβλία. 
Υπολογίστε, επίσης, ότι κάποιοι πολύ μεγαλόσχημοι, κάτι καθηγητάδες, «συμβουλεύουν» άνευ αμοιβής, από πατριωτικό καθήκον (!)
Και αν το «έθνος» τους καλέσει, παραιτούνται σήμερα από σύμβουλοι πρωθυπουργού, για να αναλάβουν αυθημερόν οι ίδιοι την πρωθυπουργία (δείτε τον Παπαδήμο).

Τι τους κοιτάμε ακόμη; Αυτό δεν αναρωτιέστε; όπως το έθεσε τόσο εύστοχα ο Μήτσος Πουλικάκος. 
Έλα ντε…
 
πηγή: "Δρόμος της αριστεράς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου