4/7/11

Δυναμικό παρών και στο 6ο Πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο των Αγανακτισμένων


Δυναμικό παρών έδωσαν οι «Αγανακτισμένοι» για 6η Κυριακή και 40η συνεχόμενη ημέρα στην πλατεία Συντάγματος. Από νωρίς το απόγευμα ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται μπροστά από τη Βουλή και να αυξάνεται όσο περνούσε η ώρα. 

Οι διαδηλωτές έδωσαν για άλλη μια φορά δυναμικό παρόν μπροστά από το Κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μνημονίου και ζητώντας την απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου. 

Αυτή τη φορά, οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν και την αστυνομία μετά τα περιστατικά της περασμένης Τετάρτης, όταν οι δυνάμεις του σώματος προχώρησαν σε πρωτοφανή χρήση χημικών αλλά και βίας κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων. 

Και χθες το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση με την αστυνομία προχώρησε για άλλη μια φορά σε χρήση χημικών.
Το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Νίκης, στην πίσω πλευρά του υπουργείου Οικονομικών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, η χρήση χημικών κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ένας 53χρονος, που δέχθηκε επίθεση από ομάδα 200 ατόμων, καθώς θεώρησαν ότι είναι υπάλληλος της Ασφάλειας. Ο ίδιος ο 53χρονος δήλωσε ερευνητής δημοσίου θεαμάτος.

Αργά το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασισττεί η περαιτέρω στάση των «Αγανακτισμένων», υπό το πρίσμα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.

Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης:

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΝΤΟΠΙΟΥΣ ή ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ που ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ

Μια έκπτωτη και δικτατορική ελληνική κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί τον λαό αυτής της χώρας, μόλις ψήφισε νομοσχέδια με τα οποία σκοπεύει να εκποιήσει την δημόσια ελληνική περιουσία και γη, ενάντια στην θέληση της μεγάλης πλειονότητας του λαού.
Ενημερώνουμε όσους διαβλέπουν μια επενδυτική ευκαιρία, ότι δεν θα αργήσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση, που σύντομα θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της απέναντι στον λαό και στην χώρα. Οι υπογραφές και τα νομοσχέδιά της είναι άκυρα. Δεν τα έχει επικυρώσει ο ελληνικός λαός και βεβαίως δεν τα αναγνωρίζει.

Προειδοποιούμε κάθε επίδοξο επενδυτή να μην σκεφτεί καν να πλησιάσει σε δημοπρασία η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή γης μας και πολύ περισσότερο να μην την αγοράσει. Εκτός του ότι όταν επανακτήσουμε ως λαός την κυριαρχία της χώρας μας θα χάσει ότι αγόρασε, τα χρήματά του που συμμετείχαν στην παράνομη συναλλαγή δεν θα του επιστραφούν.
Επίσης τον προειδοποιούμε ότι μέχρι να ξαναποκτήσουμε τον έλεγχο της χώρας, στα πλαίσια υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας όπως αυτά απορρέουν και από το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και από τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα των λαών και των ανθρώπων, θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο μέσα από την αυτο-οργάνωσή μας για να ακυρώσουμε στην πράξη και να σαμποτάρουμε την τυχόν επένδυσή του.

Ας μην τολμήσει λοιπόν κανείς επίδοξος επενδυτής να κάνει ψώνια ευκαιρίας δημόσιας περιουσίας και γης στην Ελλάδα, εκτός κι αν αντιλαμβάνεται το υψηλό ρίσκο της επένδυσής του. Σε αυτή την περίπτωση, η επένδυσή του θα «είναι ευπρόσδεκτη» στην χώρα όπου όταν στερείς την ελευθερία στο λαό της, ξέρει να γεννά έναν Κανάρη ή να κάνει συντρίμμια μια γέφυρα στον Γοργοπόταμο.
Η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος 3-7-2011

Δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια στην πρεσβεία του Ισραήλ και την Αμερικανική πορεία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με τη συμμετοχή περίπου 1000 διαδηλωτών, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση του αμερικανικού πλοίου, «Audacity of Hope», καθώς και των άλλων πλοίων που βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια, για τη Γάζα. Μέλη της αποστολής του στόλου της Ελευθερίας, της θεματικής κοινωνικής αλληλεγγύης, Αγανακτισμένοι πολίτες, αλλά και κόσμος που ενώθηκε μαζί τους έδωσαν δυναμικό παρόν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου παρέδωσαν ψήφισμα. Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε στην Ισραηλινή και την Αμερικανική πρεσβεία, όπου υπήρξε ισχυρή αστυνομική παρουσία. Και στις δυο περιπτώσεις δεν επετράπη στους διαδηλωτές να τοιχοκολλήσουν το ψήφισμά τους πάνω στους τοίχους των πρεσβειών, οπότε το τοιχοκόλλησουν σε παρακείμενες κολώνες.
Στην Αμερικανική πρεσβεία, οι διαδηλωτές ενώθηκαν με 30 άτομα της αμερικανικής πρωτοβουλίας που παραμένουν έξω από το κτίριο πραγματοποιώντας αποχή από το φαγητό, ζητώντας να απελευθερωθεί ο καπετάνιος του Αμερικανικού πλοίου του Στόλου της Ελευθερίας, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο. Κατόπιν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος. Στην Βασιλίσσης Σοφίας, βρήκαν το δρόμο κλειστό από κλούβες των ΜΑΤ και αναγκάστηκαν να περάσουν από το πεζοδρόμιο. «Ανοίξτε τα λιμάνια να φύγουνε τα πλοία, η χούντα δεν τελείωσε το 73» ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε στην πορεία, η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συγκίνηση στην πλατεία Συντάγματος.

Πηγή: http://www.tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου