1/7/11

Εφαρμοστικός νόμος: ψήφιση χωρίς το λαό και ενάντια στο λαό!


Δεν νομιμοποιείται στη συνείδηση του κόσμου ούτε το μεσοπρόθεσμο ούτε ο εφαρμοστικος νόμος !

Ο αγώνας ενάντια στο μεσοπρόθεσμο συνεχίζεται! όλοι και όλες στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας!

Ψηφίστηκε σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
 
Η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία συνεχίζει απτόητη το έργο του ξεπουλήματος της χώρας καθώς και της κατεδάφισης εισοδημάτων, εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, νομοθετώντας σαν οδοστρωτήρας παρά τη θέληση του λαού και ενάντια στα συμφέροντά του.

Και αφού χθες επιχείρησε να πνίξει κυριολεκτικά κάθε φωνή αντίδρασης και ειρηνικής διαμαρτυρίας ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο βίας, καταστολής και δολοφονικών επιθέσεων, έχοντας ως εκτελεστικό όργανο τα ΜΑΤ, σήμερα, υπερψήφισε το εφαρμοστικό σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ασφυξίας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας

Επί 45 μέρες στο Σύνταγμα και στις πλατείες της χώρας η μεγάλη αυτή κοινωνική πλειοψηφία έχει διατρανώσει με τρόπο μαζικό, ειρηνικό και αποφασιστικό το μεγάλο «ΟΧΙ» στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο που το συνοδεύει, στα μέτρα λιτότητας, στο ξεπούλημα της χώρας και της δημόσιας περιουσίας.


Η κυβέρνηση, ανένδοτη, απτόητη και αποφασισμένη, παρά την αδιαμφισβήτητη αυτή λαϊκή κατακραυγή σε βάρος της, σε βάρος της τρόικα και των πολιτικών που από κοινού συνυφαίνουν, συνεχίζει το έργο της σκορπώντας αυταρχισμό και βία υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας και των εργαζομένων.
Είναι σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση αλλά και το κατεστημένο πολιτικό σύστημα έχουν απονομιμοποιηθεί στα μάτια του κόσμου.
Επιπλέον, ούτε η κυβερνητική προπαγάνδα -είτε δια στόματος Υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης είτε δια των «παπαγάλων» τους- ούτε όμως και η αστυνομική βία και καταστολή, παρότι φαίνεται να εξαντλούν τα όριά τους, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, φαίνονται ικανές πλέον να καταστήσουν το μεσοπρόθεσμο και τα μνημονιακά προγράμματα λιτότητας και εξαθλίωσης αποδεκτά από τον ελληνικό λαό.
Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού, εν μέσω τρομοκρατίας μέσα και έξω από τη Βουλή, δεν σηματοδοτεί καθόλου κάποια δήθεν «νίκη» της κυβέρνησης, ούτε το τέλος των μεγάλων ενωτικών ειρηνικών μαζικών αγώνων!
 
Αντίθετα, τόσο οι αγώνες στις πλατείες όσο και οι ταξικοί αγώνες σε εργοστάσια και επιχειρήσεις εισέρχονται σε μια νέα φάση όπου ο αγώνας για να φύγουν η τρόικα και τα μνημόνια συνδέονται ακόμα πιο στενά με το αίτημα «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε- Δεν πληρώνουμε» και τον αγώνα για δημοκρατία και την σύγκρουση με την ΟΝΕ και τις κυρίαρχες επιλογές εσωτερικής «αποικιοποίησης» της Ε.Ε.
 
Σήμερα όσο ποτέ, τόσο το κίνημα στις πλατείες όσο και οι ταξικοί αγώνες των εργαζομένων πρέπει να αποκτήσουν πολύ πιο πλατιά βάση και ενωτικά χαρακτηριστικά, μαζί με ένα βαθύτερο ριζοσπαστικό, ειρηνικό, προοδευτικό και δημοκρατικό προσανατολισμό για μια εναλλακτική λύση στη χώρα!
 
Τώρα είναι η στιγμή, πριν να είναι πολύ αργά, όλες οι αριστερές δυνάμεις να κάνουν ένα βήμα συνάντησης για τη συμπόρευση και συμπαράταξή τους!

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Σε σύνολο 296 βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 155 βουλευτές, «όχι» 136 και πέντε «παρών» .Επί της αρχής υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την ανεξάρτητη βουλευτή Έλσα Παπαδημητρίου, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία δήλωσε «παρών».
Επί των άρθρων του νομοσχεδίου σημειώθηκαν διαφοροποιήσεις στη στάση των κομμάτων, αλλά και μεμονωμένων βουλευτών. Στο κυβερνών κόμμα, η βουλευτής του Χρύσα Αράπογλου καταψήφισε δέκα από τα άρθρα του νομοσχεδίου που αναφέρονται στις αποκρατικοποιήσεις, το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και στην παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας.
Η ΝΔ υπερψήφισε 22 από τα 49 άρθρα και συγκεκριμένα αυτά που αφορούν αποκρατικοποιήσεις, περιστολές δαπανών και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, ενώ καταψήφισε όλα τα φορολογικά και περιβαλλοντικά άρθρα. Ωστόσο, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος ψήφισε «όχι» και επί της αρχής και επί των άρθρων καταγγέλλοντας το προεδρείο της Βουλής για «προσπάθεια φίμωσης βουλευτών», επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε. «Όχι σε όλα» ψήφισε και ο βουλευτής Λέσβου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σπύρος Γαληνός.
Όλα τα άρθρα καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία καταψήφισε τις φορολογικές ρυθμίσεις και τα άρθρα για τη δημόσια περιουσία.

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου