1/7/11

Σύνταγμα: Η πλατεία ξαναζωντανεύει!

ΜΑΤ-τρομοκρατία-χημικός πόλεμος και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου εφαρμοστικού εκτρώματος δεν πτοούν τους αγωνιζόμενους πολίτες!

Σε νέα φάση ο αγώνας στις πλατείες!

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΔΩ
21:00

Χιλιάδες κόσμου έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος ενώ πολλοί και πολλές εξακολουθούν να συρρέουν μαζικά!
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος με τον συμμετέχοντα κόσμο να έχει κατακλύσει όλο το χώρο της πλατείας.
Ύστερα από τα χθεσινά αίσχη, τη βαρβαρότητα και την αγριότητα της αστυνομικής καταστολής, που έγινε με την κάλυψη της κυβέρνησης, ο κόσμος σήμερα βρίσκει και πάλι το βηματισμό του, πιο αποφασισμένος, σε πείσμα της κυβέρνησης και του εγχώριου και ευρωπαϊκού/διεθνούς κατεστημένου.

Οι βάρβαρες  επιθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ, δεν τρομοκράτησαν τον κόσμο. Αντίθετα, ατσάλωσαν τη θέλησή του να συνεχίσει τον αγώνα του, οργανωμένα, μαζικά, ειρηνικά και με αλληλεγγύη
Ήδη από τα ξημερώματα της Πέμπτης (2:30), η πλατεία Συντάγματος "ανακαταλήφθηκε" ειρηνικά από τους διαδηλωτές, δείχνοντας έμπρακτα πως πλέον η καταστολή δεν μπορεί να φιμώσει την οργή του κόσμου..

Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού, εν μέσω τρομοκρατίας μέσα και έξω από τη Βουλή, δεν σηματοδοτεί καθόλου κάποια δήθεν «νίκη» της κυβέρνησης, ούτε το τέλος των μεγάλων ενωτικών ειρηνικών μαζικών αγώνων!

Αντίθετα, τόσο οι αγώνες στις πλατείες όσο και οι ταξικοί αγώνες σε εργοστάσια και επιχειρήσεις εισέρχονται σε μια νέα φάση όπου ο αγώνας για να φύγουν η τρόικα και τα μνημόνια συνδέονται ακόμα πιο στενά με το αίτημα «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε- Δεν πληρώνουμε» και τον αγώνα για δημοκρατία και την σύγκρουση με την ΟΝΕ και τις κυρίαρχες επιλογές εσωτερικής «αποικιοποίησης» της Ε.Ε.

Σήμερα όσο ποτέ, τόσο το κίνημα στις πλατείες όσο και οι ταξικοί αγώνες των εργαζομένων πρέπει να αποκτήσουν πολύ πιο πλατιά βάση και ενωτικά χαρακτηριστικά, μαζί με ένα βαθύτερο ριζοσπαστικό, ειρηνικό, προοδευτικό και δημοκρατικό προσανατολισμό για μια εναλλακτική λύση στη χώρα!
Τώρα είναι η στιγμή, πριν να είναι πολύ αργά, όλες οι αριστερές δυνάμεις να κάνουν ένα βήμα συνάντησης για τη συμπόρευση και συμπαράταξή τους!

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου