29/7/11

Με αυτόφωρο απειλεί η εισαγγελία όσους έχουν σκηνές στην πλατεία Συντάγματος!

Νέο παραλήρημα δικαστικού αυταρχισμού με χείρα βοηθείας από Δήμο Αθηναίων!

Η κυβέρνηση και το αστικό μπλοκ εξουσίας έχουν πλέον αποδεχτεί πως οι μαζικοί και δυναμικοί κοινωνικοί αγώνες, βρίσκονται και θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής και κοινωνικής ζωής για πολύ καιρό ακόμα. Απέναντι, σε αυτή τους τη διαπίστωση, μόνη απάντηση αποτελεί η όλο και μεγαλύτερη καταστολή αλλά και η προσπάθεια αναβάθμισης της έννοιας της γενικευμένης ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων σε συστατικό στοιχείο του δημόσιου διαλόγου, και όχι ως ένα περιθωριακό αίτημα της ακροδεξιάς όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τα ταξί, στο στόχαστρο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, μπήκαν οι σκηνές στην Πλατεία Συντάγματος!
 
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας, διέταξε να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο και εφόσον κρίνεται απαραίτητο, να τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου με σχηματισμό δικογραφιών και σύλληψη των υπαιτίων.

Αυτό πρακτικά, εφόσον φυσικά υλοποιηθεί, μεταφράζεται σε διαδικασία βίαιης εκκένωσης, της πλατείας Συντάγματος, από τα ΜΑΤ!

Προφανώς, η  σημερινή ενέργεια της Ε. Ράικου, εντάσσεται σε κάποιον ευρύτερο σχεδιασμό.
Χθες  η Καθημερινή, είχε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, το οποίο αναδείκνυε μια εικόνα απομαζικοποίησης στο Σύνταγμα. Φυσικά, οι φωτογραφίες είχαν ληφθεί τις πρωινές ώρες όπου στο Σύνταγμα, δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος από τη ζέστη, και όχι το βράδυ σε κάποια εκδήλωση/συνέλευση!

Σήμερα, ο Δήμος Αθηναίων, επανέφερε το θέμα, καθώς ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Α. Βαρελάς, μιλώντας στο Mega, είπε πως ο Δήμος κάνει προσπάθειες απομάκρυνσης των σκηνών, χωρίς όμως να θέτει θέμα βίαιης απομάκρυνσης, ισχυριζόμενος πως υπάρχει δίαυλος διαλόγου με τους "Αγανακτισμένους"

Τέλος, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη, επιδόθηκε στο να παίξει τον προσφιλή της ρόλο του "λαγού", στην περαιτέρω αυταρχικοποίηση της πολιτική και κοινωνικής ζωής της χώρας. Μιλώντας στο Mega, η Ν. Μπακογιάννη επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων για την εγκληματικότητα και το "παρεμπόριο" που «ανθούν» στην πρωτεύουσα, ενώ χαρακτήρισε απαξιωτικά ως «καραγκιόζ μπερντέ» την ύπαρξη των σκηνών στην πλατεία Συντάγματος.

πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου