20/3/12

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ  
ΣΤΙΣ 19-3 ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.
(ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ)
1.     Στο φόντο της βάρβαρης αντεργατικής αντιδραστικής επίθεσης και των πυκνών πολιτικών εξελίξεων, γίνονται οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου που σφραγίζονται από την τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια και την προσπάθεια του συστήματος για εκτόνωση, ενσωμάτωση και αντιδραστική αναδιάταξη.
2.      Σ΄ αυτές τις συνθήκες τα λαϊκά στρώματα αναζητούν τρόπους και μορφές πέρα από το σύνηθες πλαίσιο ενός απεργιακού αγώνα να εκφράσουν, την αντίθεσή τους, την ανυπακοή τους, το θυμό τους ακόμη και την οργή τους, ιδιαίτερα δε, σε περιπτώσεις που δίνεται η δυνατότητα αυτό να εκφρασθεί με έναν «άμεσο – απευθείας τρόπο» απέναντι στους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και του κυρίαρχου status (βλ. μια σειρά από δημόσιες εκδηλώσεις). Ταυτόχρονα στη συνείδηση των εργαζομένων ορισμένες ιστορικές στιγμές όπως αποδείχτηκε την 28η Οκτωβρίου μπορούν  να λειτουργούν σαν αφορμές έκφρασης αυτών των διαθέσεων.
3.      Αυτές οι διαθέσεις θα εκφρασθούν και στις 25 Μάρτη. Η αγανάκτηση και ο θυμός, για το σύγχρονο κεφαλικό φόρο (χαράτσια), για τη σύγχρονη Ιερή Συμμαχία (ΕΕ) που καθορίζει ακόμη και πότε θα γίνουν εκλογές και ποια κόμματα πρέπει να ψηφίσουμε, για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο που αρπάζει για ένα κομμάτι ψωμί τη δημόσια περιουσία, για τη σύγχρονη εξαθλίωση που οδηγούνται οι εργαζόμενοι, μετασχηματίζονται σε οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης και συνολικά του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΣΕΒ – ΕΕ – ΔΝΤ, για μια δημοκρατία των εργαζομένων, κυρίαρχων στον πλούτο που παράγουν, στη δημόσια περιουσία και τη ζωή τους.
4.      Θέλουμε με ένα περιεχόμενο σαν αυτό που περιγράψαμε παραπάνω να εκφρασθεί η λαϊκή παρέμβαση στις 25 Μάρτη, μέσα από το μαζικό κίνημα και τους φορείς του (συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, σωματεία, επιτροπές αγώνα σωματείων, πρωτοβουλίες ανέργων, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα ή συντονιστικά σωματείων στις γειτονιές, φοιτητικοί σύλλογοι κλπ). Στόχος να γίνει παρέλαση του λαού, να μετατραπούν οι εκδηλώσεις σε διαδηλώσεις της αδούλωτης θέλησης του λαού να μην δεχθεί τη νέα σκλαβιά! Πρωταγωνιστής θα είναι ο λαός και όχι οι πολιτικοί εκπρόσωποι του Μνημονίου και της νέας τυραννίας.
Για να γίνει αυτό πρέπει άμεσα να κινηθούμε με μαζικό εξώστρεφο τρόπο. Να δώσουμε το στίγμα για το περιεχόμενο και τη μορφή. Χρειάζεται αντίστοιχα όσο γίνεται γρηγορότερα, να υπάρξουν αποφάσεις και μαζικά καλέσματα από σωματεία, συνελεύσεις, συντονισμό, φοιτητικούς συλλόγους κλπ
5.   Το κράτος και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, εκτιμώντας την κατάσταση, προσπαθούν να αποτρέψουν μια παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Επιχειρούν μάλιστα μια επιθετική εμφάνιση των εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος καλλιεργώντας μάλιστα ένα κλίμα τρομοκρατίας, θεωρίες για «δύο άκρα» και σχεδιάζοντας μια σειρά κατασταλτικά μέτρα (αστυνομοκρατία, εισαγγελείς κλπ). Ταυτόχρονα, επιχειρείται η οργάνωση παρέμβασης από δυνάμεις της Ακροδεξιάς, των εθνικιστικών κύκλων και του φασισμού, με έντονα εθνικιστικά, αντικοινοβουλευτικά – αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά, με αποθέωση του στρατού (λαός – στρατός – εθνικισμός). Η παρέμβαση αυτών των κύκλων και άλλων σχηματισμών του κράτους ή του βαθιού κράτους, δεν οδηγεί σε απόσυρση των δυνάμεων του λαϊκού – εργατικού κινήματος, αλλά σε καλύτερα σχεδιασμένη, μαζική, πολιτικοποιημένη, περιφρουρημένη παρέμβασή τους με σαφέστατο διαχωρισμό από τέτοιες κινήσεις.
6.   Τυπώνουμε χιλιάδες προκηρύξεις, τρικ, αφίσες, πανό, χαρτοπανό….  Την κεντρική προκήρυξη μπορούν να τη συνυπογράψουν όσοι φορείς συμφωνούν. Ή διακινούν το δικό τους υλικό.
7.    Την Πέμπτη 22-3 οργανώνουμε συνέντευξη Τύπου ώρα 12 στον 7ο όροφο στο Εργατικό Κέντρο. Καλούμε και τις πρωτοβουλίες κατοίκων, φοιτητικούς συλλόγους κ.λ.π. να συμμετέχουν.
8.     Οργανώνουμε μαζικές εξορμήσεις στις γειτονιές με προκηρύξεις, ντουντούκες κλπ που θα καλούν σα λαϊκό ξεσηκωμό. Στηρίζουμε την κινητοποίηση που έχουν αποφασίσει ανατολικά ΤΟΥΜΠΑ οι σύλλογοι. Εκπαιδευτικών (δάσκαλοι-καθηγητές) και στηρίζουν και οι τοπικές κινήσεις (Πέμπτη 22-3 ώρα 6 συγκέντρωση και πορεία στον άγιο Θεράποντα).
9.   Το Σάββατο  να είναι μέρα πανεξόρμησης στο κέντρο και στις γειτονιές με ντουντούκες μικροφωνικές, μικρές πορείες κι ότι άλλο αποφασίσει η κάθε  συλλογικότητα. (Ραντεβού στο κέντρο ώρα 11,30 γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους)
10.      Την Κυριακή δίνουμε ραντεβού 10 ακριβώς στην εκκλησία (Κύριλλος-Μεθόδιος) και με μαζικούς όρους «καταλαμβάνουμε» και από τη μια και από την άλλη μεριά όσο μεγαλύτερο μέρος γίνεται της παραλιακής από το σημείο που έχουν αποκλείσει.
11.     Καλούμε με μαχητικό τρόπο να αποχωρήσουν οι επίσημοι, για να παρελάσουν οι μαθητές και να διαδηλώσει ο κόσμος του αγώνα, εκφράζοντας την αγανάκτηση του και την απόφαση για την ανατροπή αυτής της απάνθρωπης ταξικής πολιτικής και των πολιτικών διαχειριστών της.
12.   Με μαζικούς όρους κάνουμε την παρέλαση του λαού, από τη νέα παραλία ως την πλατεία Αριστοτέλους. Παραμένουμε στους δρόμους καλώντας σε γενική πολιτική απεργία που θα ανατρέψει το μαύρο μέτωπο και κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.
13.     Με τις σκέψεις αυτές η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα θεωρεί ότι είναι αποφασιστικής σημασίας η οικοδόμηση δεσμών εμπιστοσύνης αλληλεγγύης και κοινής δράσης όλου του λαού. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές απαιτείται συντονισμός. Να υπερβούμε κάθε περιχαράκωση και διαχωρισμό και από κοινού να μετατρέψουμε την 25η του Μάρτη σε σημείο εκδήλωσης της ανυπότακτης θέλησης του λαού και της νεολαίας για να μη γίνουμε οι ραγιάδες του 21ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου