11/7/12

Ενοικιάζονται (όπως είναι επιπλωμένα) τα νοσοκομεία !

Το πρώτο άλμα για την ιδιωτικοποίηση των μονάδων του ΕΣΥ


Να σταματήσουμε την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας!

Κοινωνικό κράτος, κοινωνική πολιτική, κοινωνικές παροχές, έννοιες παρωχημένες κατά τον κύριο Σαμαρά, αποτελούν κατά δήλωσή του το παλαιό το οποίο αντιστέκεται σε πείσμα των καιρών.
Η δικτατορία των χρηματιστηριακών αγορών επιβάλλει νέα ήθη τα οποία συμπορεύονται με τον τοκογλυφικό ιμπεριαλισμό και μόνο. Θεωρεί παλαιό και αναχρονιστικό το κοινωνικό κράτος και οι υπάλληλοι της υπηρετούν πειθήνια τις επιταγές της.

 
Την ενοικίαση σε ιδιώτες μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίες "υπολειτουργούν", εξήγγειλε, με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (βέβαια κατά την πάγια συστημική τακτική δεν αναφέρουν ποιος τα έφερε στην σημερινή στρεβλή κατάσταση)
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Αντρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία των νοσοκομείων!
Αφού συστηματικά και σχεδιασμένα υποβαθμίστηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με υποχρηματοδότηση, έλλειψη προσωπικού και απαξίωση των εργαζομένων, τώρα χαρίζεται στους ιδιώτες!
 Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, θα υπάρξει «αξιοποίηση της αργούσας δυναμικότητας περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ», η οποία στοχεύει στο να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι στο ΕΣΥ και να ενισχυθεί ο ιατρικός τουρισμός.
Είναι καλύτερα η χώρα να «εισάγει ιατρικό τουρισμό», παρά «να εξάγει καλούς γιατρούς σε άλλες χώρες», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
 
Αναφορικά με την αξιοποίηση της περιουσίας των νοσοκομείων, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι θα στηριχθεί σε μελέτη του 2006, όπου είναι καταγραμμένα όλα τα ακίνητα. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αξιοποιηθεί, με διακομματική συναίνεση», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.
 
Σε ανακοίνωσή της, η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση «εγκληματική άγνοια κινδύνου για τις τραγικές παρενέργειες της διαλυτικής κατάστασης που επέφερε το μνημόνιο στο χώρο της Υγείας».
«Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι τα δραματικά προβλήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών είναι εκτός κυβερνητικών προτεραιοτήτων», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο, προστίθεται στην ανακοίνωση, το νομοθετικό πλαίσιο θα παραμείνει το ίδιο, «δηλαδή θα εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του ν.4052/2012 που προβλέπει τις συγχωνεύσεις/καταργήσεις κλινικών, τμημάτων, νοσοκομείων και την επιτάχυνση της σημερινής πορείας κατεδάφισης του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους».

Όπως προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο επιπλέον περιορισμός της νοσοκομειακής και φαρμακευτικής δαπάνης «θα οδηγήσει στην οικονομική κατάρρευση των νοσοκομείων το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ θα επιδεινωθεί η ήδη δεινή θέση των ασφαλισμένων στο θέμα της πρόσβασης στα φάρμακα και την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται».

«Ο ΕΟΠΥΥ θα εξακολουθήσει τη «στάση πληρωμών» προς τα νοσοκομεία, τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, προς τα φαρμακεία και τους προμηθευτές του δημοσίου», εκτιμά η Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «η αναζήτηση νέων πόρων για την Υγεία αποκλειστικά από το μηχανισμό στήριξης (EFSF) και την αξιοποίηση των ακινήτων του Υπουργείου Υγείας, προδιαγράφει την πλήρη αδυναμία κάλυψης των διαρκώς αυξανόμενων υγειονομικών αναγκών του λαού».

πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου