19/7/12

Βελτίωση πρωτοβάθμιας απόφασης υπέρ δανειολήπτριας

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 384/ 19.07.12
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που λάβαμε σήμερα:
 
Για πρώτη φορά, δευτεροβάθμιο Δικαστήριο της Χώρας, (το Πρωτοδικείο Χανίων), δικαιώνει δανειολήπτρια που προσέφυγε σ αυτό, αιτώντας βελτίωση της απόφασης του πρωτοβαθμίου δικαστηρίου (Ειρηνοδικείο Χανίων).

 
Το Πρωτοδικείο Χανίων, με την υπαρ.346/2012 απόφαση του, δίνει αισθητή βελτίωση της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου (Ειρηνοδικείου Χανίων).

Αναλυτικά:
Η δανειολήπτρια είναι δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός), 46 ετών, μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, ο μηνιαίος μισθός της κατά το έτος 2011 ήταν 905 Ευρώ, με αύξηση του εισοδήματος της κατά 100 Ευρώ, από μηνιαίο μίσθωμα, λόγω εκμίσθωσης ενός δωματίου, με συνολικό εισόδημα 1005 Ευρώ./μήνα.
Έχει χρεωθεί σε 7 Τράπεζες με αρκετά προϊόντα (πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και χρέος επαγγελματικό σαν εγγυήτρια) συνολικού ποσού χρέους 115.946,11 Ευρώ.
Το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο συνεκτιμώντας τα υποβληθέντα στοιχεία, το πραγματικό κόστος (σύμφωνα με αποδεικτικά στοιχεία) διαβίωσης της ίδιας και του ανήλικου τέκνου της , τα εκτίμησε στο ποσό των 700 Ευρώ, ενώ το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, είχε κρίνει ότι αρκεί το ποσό των 500 Ευρώ.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε ορίσει περίοδο χάριτος ενός χρόνου, ενώ το δευτεροβάθμιο δύο χρόνια.
Επίσης, ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο υπολόγισε και έκανε δεκτή την εμπορική αξία του ακινήτου στα (120.000) Ευρώ, το β/βάθμιου υπολόγισε το ύψος της εμπορικής αξίας της κατοικίας στο ποσό 110Χ85% =93.500 Ευρώ, όπου καλείται η δανειολήπτρια να καταβάλλει σε 228 μήνες του ποσού των 400 Ευρώ/μήνα.

 Επί του πρακτέου,
Η δανειολήπτρια με την εφέσιμη αίτηση της πέτυχε στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, να ρυθμίσει τα χρέη της, σύμφωνα με τα οικονομικά της, ακόμα πέτυχε περίοδο χάριτος δύο ετών, διέσωσε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία και διέγραψε και χρέη της.-
Την δανειολήπτρια σε όλη την πορεία της την συνέδραμε συμβουλευτικά και εξώδικα αφενός το οικονομοτεχνικό επιτελείο της Ε.Π.Κ.Κ κα Μελάκη, και δικαστικά η δικηγόρος των Χανίων κ. Ράνια Μπουρδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου