10/7/12

Η έννοια της «ετερότητας» και ο «λαθρομετανάστης»

Ετερότητα σημαίνει αναγνώριση, εκτίμηση, δεκτικότητα του διαφορετικού στοιχείου, του «ξένου» προς εμάς. Η αναγνώριση του διαφορετικού τρόπου ζωής, της διαφορετικής νοοτροπίας, της διαφορετικής σκέψης και τελικά των διαφορετικών κοινωνικών καταβολών, είναι λοιπόν το πρώτο στάδιο. 

Το δεύτερο στάδιο, είναι η εκτίμηση και η αντίληψη της κάθε νοοτροπίας και των κάθε κοινωνικών λειτουργιών και προτύπων (εφόσον βέβαια δεχόμαστε το διαφορετικό ως κάτι ίσο και όχι ως κάτι κατώτερο ή ανώτερο). 

Τέλος μένει η δεκτικότητα του διαφορετικού, όχι σαν κάτι το οποίο πρέπει να κριθεί και να σχολιαστεί (με βάση τα επιβεβλημένα κοινωνικά πρότυπα και όχι την γενική τοποθέτηση της προσωπικής μας άποψης), αλλά ως έχει, δηλαδή τη δεκτικότητα ενός άλλου πολιτισμού και ανθρώπων διαφορετικών κοινωνικών ή και εμφανισιακών χαρακτηριστικών.
Είναι γνωστό (τουλάχιστον όσον αφορά τις κοινωνικές επιστήμες) ότι η γλώσσα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικής άσκησης της εξουσίας καθώς, κάθε λέξη ή φράση «κρύβει» μία σηματοδότηση ή έναν κοινωνικό ορισμό. 

Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ο όρος της λαθρομετανάστευσης (που περιέχει την έννοια του λαθραίου λες και υπάρχει νόμιμη και παράνομη ζωή) έχει εισέλθει στην καθημερινή ζωή και έχει ενσωματωθεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ως προς την χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης ορολογίας, αντί του πρόσφυγας ή απλά του μετανάστης. 

Πρώτο και καλύτερο μέσο για την διάδοση του όρου και κυρίως της έννοιας, το εκχυδαϊστικό και τυφλό φερέφωνο της εξουσίας, που ονομάζεται τηλεόραση. Όποιος λοιπόν παρακολουθεί αυτό το κουτί, σίγουρα θα έχει διαπιστώσει την καθημερινή επίθεση που δέχονται οι Άνθρωποι (με α κεφαλαίο λόγω της αξιοπρέπειάς τους) αυτοί, οι οποίοι στο κάτω κάτω δεν είχαν και κάποια ιδιαίτερη όρεξη να ξεριζωθούν από τις χώρες τους και να έρθουν να «ζήσουν τον ελληνικό μύθο». 

Η στοχοποίηση όμως των μεταναστών, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, δεν είναι καθόλου τυχαία και αυτό γιατί σίγουρα αποτελούν την δεδομένη στιγμή, το πιο ευάλωτο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. 
Οι μετανάστες κλέβουν, βιάζουν, σκοτώνουν και πολλά άλλα μας λένε τα κανάλια. Αυτό που δεν μας λένε όμως, είναι το πόσοι μετανάστες δουλεύουν κάτω από τις αντίξοες συνθήκες, με εξευτελιστικούς μισθούς, το πόσοι μετανάστες λόγου χάρη σκοτώθηκαν κατά την κατασκευή των ολυμπιακών έργων (για τα οποία τότε βέβαια καμάρωναν τα ΜΜΕ) και πραγματικά χιλιάδες άλλα τέτοια παραδείγματα.
Και όσο πιο πολύ μίσος βγάζουν για τους μετανάστες, με άλλο τόσο ενθουσιασμό ταυτόχρονα τους βλέπουμε να υποδέχονται τους απεσταλμένους του Δ.Ν.Τ , της τρόικας και των τραπεζιτών που είναι στην ουσία και οι πραγματικοί εχθροί όλων των ελλήνων και ξένων πολιτών. 

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν θα πρέπει κανείς να λυγίσει στην προπαγάνδα, που έχει ως στόχο να κάνει αντίπαλες πλευρές τους Έλληνες με τους μετανάστες, αλλά αντίθετα όλοι μαζί να παλέψουμε για να διώξουμε το Δ.Ν.Τ., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους ντόπιους Έλληνες εξουσιαστές που καταδυναστεύουν τον πλούτο και τη ζωή μας.

Πηγή: babushkagr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου