4/9/13

Να ανατρέψουμε τώρα την οικονομική και εργασιακή μας εξαθλίωση!


Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει!

Κανένας υγειονομικός σε διαθεσιμότητα-απόλυση!

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

Να ανατρέψουμε τώρα την οικονομική και εργασιακή μας εξαθλίωση!

Δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια!

Η σύγκρουση με την κυβέρνηση Σαμαρά γενικεύεται. Στα σχολεία αρχίζουν γενικές συνελεύσεις για να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας. Μια σειρά ομοσπονδίες προτείνουν απεργιακή κλιμάκωση. Η ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκε να καλέσει σε 48ωρη απεργία στις 18-19 Σεπτέμβρη.

Στα νοσοκομεία η εβδομάδα που πέρασε σημαδεύτηκε από πολλές γενικές συνελεύσεις και από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία που προσπαθεί να κλείσει η κυβέρνηση, για να τα κρατήσουν ανοιχτά και να τα περιφρουρήσουν.

Στις περισσότερες γενικές συνελεύσεις αλλά και σε διοικητικά συμβούλια μπήκε η πρόταση του συντονιστικού για κλιμάκωση με 48ωρη 29 με 30/8. Δυστυχώς, αυτή η πρόταση όχι μόνο δε στηρίχτηκε αλλά πολεμήθηκε από τις γνωστές ηγεσίες και άλλες ''αγωνιστικές'' δυνάμεις.

Παρόλη την προσπάθεια τους οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και την Παρασκευή 30/8,
τη Δευτέρα 2/9 με συγκέντρωση στις 8:00πμ στη Πολυκλινική και την Τρίτη 3/9 με συγκεντρώσεις-περιφρουρήσεις στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ στο Αμαλία Φλέμιγκ και της 2ης στο Λοιμωδών. 
Το Αμ.Φλέμιγκ πήρε απόφαση για 48ωρη απεργία και μαζί του, το 7ο ΙΚΑ-Αγία Όλγα, ο Άγιος Σάββας , το Θριάσιο και ο Συγγρός κάλεσαν σε 4ωρη στάση εργασίας, με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και  διαδήλωσαν στη Πολυκλινική για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους και να καταγγείλει τη παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ στην είσοδο του νοσοκομείου.

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μαζί με την ακροδεξιά συμμορία Γεωργιάδη – Μητσοτάκη, επιμένει στο ξήλωμα του ΕΣΥ ανακοινώνοντας πάνω από 1800 διαθεσιμότητες -απολύσεις και την ''αλλαγή χρήσης'', δηλαδή το λουκέτο σε 8 νοσοκομεία της χώρας. 

Και είναι μόνο η αρχή. Το δημοσιονομικό σφαγείο του ΔΝΤ και της Ε.Ε., η χρεομηχανή και οι τοκογλύφοι δανειστές, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βιάζονται να αρπάξουν τα φιλέτα της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων επιβάλλουν αυτή την βιασύνη. 

Από την επιδρομή αυτής της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης δεν θα γλιτώσει κανείς. Ούτε οι υγειονομικοί των «μεγάλων» νοσοκομείων ούτε οι ασθενείς. Κανένα νοσοκομείο δεν θα μείνει αλώβητο καθώς όλα βρίσκονται σε καθεστώς αξιολόγησης. Δυνητικά είμαστε όλοι σε διαθεσιμότητα, αφού η λυσσαλέα επίθεση στη μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν πρόκειται να σταματήσει, ενώ το σχέδιο για κατάργηση δέκα χιλιάδων νοσοκομειακών κλινών και αντίστοιχων οργανικών θέσεων είναι «προαπαιτούμενο» για το νέο δάνειο.
Επιπλέον έχει ήδη δρομολογηθεί η αύξηση του εισιτηρίου εισόδου στα νοσοκομεία από 5 σε 25 ευρώ. 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Νέο μνημόνιο είναι προ των πυλών, με μια ακόμη σφαγή μισθών, συντάξεων, σπιτιών, αποταμιεύσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τη ζωή μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμιά ανοχή από τους εργαζόμενους και που κατά βάθος φοβάται τον ξεσηκωμό. Έχοντας την εμπειρία ενός αγωνιστικού καλοκαιριού με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις στο υπουργείο υγείας, συναυλίες, κινητοποιήσεις συμπαράστασης στα νοσοκομεία, τις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα.  

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Την Παρασκευή 30/8 πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της διαδήλωσης συνέλευση του συντονιστικού με συμμετοχή από 12 νοσοκομεία της Αθήνας και 4 από την επαρχία (Ικαρία, Μολάοι, Κόρινθος, Χανιά).

Οι τοποθετήσεις στη συζήτηση που έγινε, συνέκλιναν ότι είναι πλέον απαραίτητη η συνέχιση και διεύρυνση του συντονισμού των νοσοκομείων από τα κάτω για την άμεση οργάνωση απεργιακής κλιμάκωσης διαρκείας στα νοσοκομεία κόντρα σε λογικές αναμονής , προκείμενου η συνάντηση  μέσα στο Σεπτέμβρη με τους καθηγητές και τους άλλους κλάδους να γίνει με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ αγώνα .

Στο τέλος της συνέλευσης αποφασίστηκαν να προταθούν στα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων και τις γενικές συνελεύσεις τα εξής:

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που κλείνουν δεν αποδέχονται ούτε το κλείσιμο , ούτε την κινητικότητα – διαθεσιμότητα τους και παραμένουν σε αυτά περιφρουρώντας τους χώρους τους και ενημερώνοντας τη τοπική κοινωνία ότι παλεύουν να τα κρατήσουν ανοιχτά.

Όλο το επόμενο δεκαήμερο οργανώνονται μαζικές γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία και εκλέγουν απεργιακές επιτροπές για την οργάνωση των κινητοποιήσεων. 
Στις συνελεύσεις προτείνουμε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Νοσοκομείο το νοσοκομείο, συνέλευση την συνέλευση χτίζουμε την απεργιακή κλιμάκωση  και επιδιώκουμε τον συντονισμό με άλλους κλάδους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.
Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας των  ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 4/9, 11:00 με τέλος ωραρίου και στην συγκέντρωση 12μεσ στο υπ. Υγείας.
Οργάνωση της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ 18-19 Σεπτέμβρη
Καλούμε τη ΠΟΕΔΗΝ να οργανώσει πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στην ΔΕΘ το Σάββατο 7/9
Προγραμματίζουμε μέρα εκδήλωσης των νοσοκομείων στο προαύλιο της κατειλημμένης ΕΡΤ όπου και θα αναμεταδοθεί στο απεργιακό της πρόγραμμα και συμμετοχή σε συναυλία που θα γίνει μετά.
Νέα συνάντηση συντονιστικού Αττικής Τρίτη 10/9 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική πολεμική επέμβαση στη ΣΥΡΙΑ και  εναντιωνόμαστε σε αυτήν με όλες μας τις δυνάμεις. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ 
  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ  ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου