28/10/10

Βουλιάζουν για να μην αλλάξουν

Ανησυχητικά μηνύματα φτάνουν από παντού στο μέγαρο Μαξίμου. Ο εκλογικός περίπατος που φαντασιώθηκαν κάποια στιγμή για την κυβερνητική παράταξη, μεταμορφώνεται σε αντιμνημονιακό θρίλερ.
Κρυφές και δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη δυσαρέσκεια από την κυβερνητική πολιτική, που εκφράζεται με κατά κύματα απομάκρυνση ψηφοφόρων από τους υποψήφιους-εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ.
Οι προσπάθειες του κυβερνητικού επιτελείου να εμφανίσει την Ελλάδα κοντά στην «έξοδο από το τούνελ» και εν όψει περιόδου αναδημιουργίας, ναυαγούν υπό τον κρότο της φούσκας των αραβικών fast track που σκάει.
Τελευταία καταφυγή, τα «βοηθήματα» των 100 ευρώ, που οι «δικαιούχοι» τα εισπράττουν σαν λοιδορία, αφού έχουν ήδη χάσει πολλαπλάσια από περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών και από τη διόγκωση των έμμεσων ληστρικών φόρων.
Την ανησυχία για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου διατύπωνε με σαφή τρόπο η αποστροφή του υπουργού Οικονομικών σε χθεσινή συνέντευξή του: «Δεν θα πετύχουν το στόχο τους όσοι προσπαθούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές να εκβιάσουν μια αλλαγή πολιτικής».
Περισσότερο κι από ξόρκι, η δήλωση αυτή μοιάζει με ομολογία: ακόμα κι όταν βλέπουν ότι θα βουλιάξουν, δεν επιθυμούν να αλλάξουν.

Πηγή: epohi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου