11/11/10

Παπαδήμος: Πουλήστε τα πάντα εδώ και τώρα!

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ!
 ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ


 Σε συστάσεις-σοκ για τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων προχώρησε χτες ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, προαναγγέλλοντας έτσι την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση αμέσως μετά τον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών. 
alt

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργικός σύμβουλος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι από εδώ και πέρα οι, διαβόητες, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις –δηλ. ιδιωτικοποιήσεις, πλήρης ελαστικοποίηση της εργασίας, απολύσεις στο Δημόσιο, ατομικές συμβάσεις κτλ- , καθώς τα «εύκολα» μέτρα της μείωσης των μισθών και της αύξησης των φόρων έχουν εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά τους. Επίσης, ο κ. Παπαδήμος έδωσε έμφαση στην ανάγκη «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, φωτογραφίζοντας έτσι το ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση της δημόσιας γης και συγκεκριμένα των ελληνικών ακτών, των δασικών εκτάσεων και των αστικών χώρων πρασίνου, προκειμένου η χώρα να μετατραπεί σε βαλκανικού τύπου «μπανανία», όπου τα πάντα θα πωλούνται σε τιμές-χάρισμα.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο Λουκάς Παπαδήμος προειδοποίησε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. «Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πλέον τον σκληρό πυρήνα της δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς, ήδη, έγιναν θαρραλέες και επώδυνες κινήσεις αλλά το μέλλον εμπεριέχει δύσκολες αποφάσεις και ακόμη πιο δύσκολες ενέργειες», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ πρόσθεσε ότι, ο δρόμος προς την «εξυγίανση» δε θα είναι εύκολος και δε θα είναι και σύντομος. Ο ίδιος τόνισε μάλιστα, ότι είναι απαραίτητη η λήψη «γενναίων» μέτρων, αλλά προς την κατεύθυνση της περικοπής της «σπατάλης» του σκληρού πυρήνα του δημοσίου και όχι προς την αύξηση των φορολογικών συντελεστών.  

Στην ομιλία του μάλιστα συνέδεσε το μέλλον του τόπου με το μέλλον των ελληνικών τραπεζών, τονίζοντας ότι για να είναι δυνατή η πρόσβασή τους στις αγορές πρέπει να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η δημοσιονομική «εξυγίανση». Επί της ουσίας δηλαδή, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τον διοικητή της ΤτΕ, τον κ. Προβόπουλο, ο οποίος τις προάλλες, ούτε λίγο ούτε πολύ, πρότεινε να ξεπουληθούν τα «φιλέτα» του Δημοσίου και να μπει «λουκέτο» σε ολόκληρο το υπόλοιπο «αντιπαραγωγικό» κομμάτι του δημόσιου τομέα, όπως για παράδειγμα –σύμφωνα με τα λεγόμενά του- είναι τα ΚΑΠΗ!

Και ποιος ξέρει; Ίσως πραγματικά το επόμενο βήμα, που θα προτείνουν τα «παπαγαλάκια» του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού – μετά από το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και την κατάρρευση ασφαλιστικών ταμείων, πράγματα που έχουν ήδη γίνει σε χώρες που βρέθηκαν στη μέγγενη του ΔΝΤ, όπως π.χ στη Ρουμανία- να είναι η «παραχώρηση» της Ακρόπολης προς τουριστική «αξιοποίηση». Όχι βέβαια με πωλητήριο, για να μην εξεγερθεί ο λαός, αλλά πιθανώς με σύμβαση τύπου leasing. Και ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος….

Πηγή: iskra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου