21/8/13

Θερμός Σεπτέμβρης: σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί!

Θερμός αναμένεται ο Σεπτέμβριος στα σχολεία
Θερμός Σεπτέμβρης: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί! 

Οι δυναμικοί αγώνες των εκπαιδευτικών μπορούν να γίνουν αφετηρία φθινοπωρινής κοινωνικής εξέγερσης για προοδευτική ανατροπή!
Με δυναμικές κινητοποιήσεις θα ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, η νέα σχολική χρονιά, καθώς οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν με απεργία διαρκείας, απαντώντας μαχητικά στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας - απολύσεων, στις μετατάξεις συναδέλφων τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο λύκειο.

Οι αγώνες των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για ένα νέο γύρο δυναμικών ενωτικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των πόλεων και της υπαίθρου, προκειμένου να ανατραπούν η κυβέρνηση και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές.
Η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας στα σχολεία και οι καθηγητές θα επιδιώξουν κοινό μέτωπο με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και με τους εργαζομένους στην Υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και προς αυτήν την κατεύθυνση του συντονισμού έχουν ξεκινήσει ήδη οι επαφές. Ήδη, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Ιδιωτικών Σχολείων) κ. Μιχάλης Κουρουτός δηλώνει ότι θα επιδιωχθεί «συντονισμός με την ΟΛΜΕ».

«Η κυβέρνηση θα κλείσει τα σχολεία τον Σεπτέμβριο! Με τόσες περικοπές θέσεων καθηγητών και ένα νέο νόμο για το Λύκειο, που θα ψηφιστεί λίγο πριν ή λίγο μετά την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, είναι αδύνατο να λειτουργήσουν τα σχολεία». Με αυτό τον τρόπο τοποθετείται ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσιφάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, που ξεκινάει στις 11 Σεπτεμβρίου.
Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ), στις οποίες θα αποφασιστεί εάν θα υλοποιηθεί η απόφαση που ελήφθη στο συνέδριο του περασμένου Ιουλίου για απεργία διαρκείας τον Σεπτέμβριο.

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!

11111French-protests Οι διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών αρχίζουν από αυτή την εβδομάδα με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας από την Τετάρτη ως την Παρασκευή στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τις μετατάξεις των καθηγητών.

Δύο είναι τα βασικά θέματα που αναδεικνύουν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ. Το πρώτο είναι η «αποψίλωση του δημόσιου σχολείου», καθώς κάνουν λόγο για 16.000 - 17.000 λιγότερους καθηγητές φέτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το δεύτερο είναι η αντίθεση στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση. «Αφενός το Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο, με εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα από την Α’ Λυκείου. Αφετέρου, οι μαθητές ωθούνται στην επαγγελματική εκπαίδευση και την κατάρτιση, όπου τομείς με ζήτηση (όπως τα επαγγέλματα Υγείας) παραδίδονται στον ιδιωτικό τομέα», τονίζει ο κ. Κοτσιφάκης.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για να διαμορφώσει εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, που θα συνέλθουν από την 1η Σεπτεμβρίου. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τη συνέλευση των προέδρων, σύμφωνα με τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ.

Πηγή:Ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου