16/8/13

Επαγρύπνηση κάθε βράδυ στο Ραδιομέγαρο ενάντια σε ενδεχόμενες αυταρχικές επεμβάσεις!


alt Αγωνιστική ετοιμότητα για την λειτουργιά της ΕΡΤ! 
 
Επαγρύπνηση κάθε βράδυ στο Ραδιομέγαρο ενάντια σε ενδεχόμενες αυταρχικές επεμβάσεις!

Παρουσία πλήθους εργαζομένων και αλληλέγγυων με μουσική και φαγητό γιορτάστηκε με αγωνιστική επαγρύπνηση, εν μέσω φημών για επέμβαση της αστυνομίας και εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ ο Δεκαπενταύγουστος.
 
Σοβαρές καταγγελίες είχαμε από πλευράς ΠΟΣΠΕΡΤ δημοσιογράφων ΕΡΤ για τους «επιτυχόντες» με δίμηνες συμβάσεις στη λεγόμενη «Δ».Τ..
Σειρά από παραδείγματα που είναι ενδεικτικά της ρουσφετολογικής προσέγγισης της διαδικασίας πρόσληψης στη "Δημόσια Τηλεόραση" έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΣΠΕΡΤ Δημοσιογράφων ΕΡΤ.
 
Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης σε δημοσιογράφους που εργάζονται ήδη σε άλλο μέσο και προσλαμβάνονται, σε πρόσωπα που έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη, αλλά και σε πρόσωπα που διατηρούν φιλικές σχέσεις με υπουργούς της κυβέρνησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ Δημοσιογράφων ΕΡΤ

"Άλλο ένα δείγμα για το πώς θεωρεί τη διαφάνεια και την αξιοκρατία έδωσε η κυβέρνηση και ο κ. Καψής με την ανακοίνωση των 577 «επιτυχόντων» της πρώτης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του μορφώματος της Δ.Τ. Στη λίστα αυτή καταγράφονται κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας και παραβίασης ακόμα και των κριτηρίων της ίδιας της προκήρυξης.

Παράδειγμα πρώτο. Τρεις οικονομικοί συντάκτες, ισάριθμοι παρουσιαστές και αρκετοί ρεπόρτερ εργάζονται ήδη σε άλλο μέσο.

Παράδειγμα δεύτερο. Συνεργάτης του υπουργού, Σίμου Κεδίκογλου, επιλέχθηκε «αξιοκρατικά» για το πολιτικό ρεπορτάζ.

Παράδειγμα τρίτο. Εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρά την πριμοδότηση των 200 μορίων βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη από «εκλεκτούς» χωρίς τυπικά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια.

Παράδειγμα τέταρτο. Μουσική παραγωγός εμφανίζεται πρώτη στην κατάταξη των εικονοληπτών.

Παράδειγμα πέμπτο. Μηχανικός αυτοκινήτων, 55 ετών, επιλέχθηκε για τη θέση εναερίτη συντηρητή ιστών.

Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμπλοκή με τη δικαιοσύνη. Όσο για την πολιτική συμφωνία για τη στελέχωση του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης με 2000 εργαζόμενους της ΕΡΤ, πήγε και αυτή περίπατο μιας και αρχικά ο κ. Καψής την κούρεψε κατά 20% και στην λίστα πλέον των 577, οι δημοσιογράφοι που έχουν επιλεγεί για τη Δ.Τ είναι πάνω από 30% εκτός ΕΡΤ.

Ο κ. Καψής χαρακτήρισε αυτό το προφανές «μαγείρεμα» «λάθη που θα διορθωθούν» και μετά τη δημόσια κριτική έκανε λόγο για δυνατότητα ενστάσεων που δεν προβλεπόταν αρχικά. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες σε όσους δεν έχουν ακόμα πειστεί για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά το χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό που προσφέρει μια δίμηνη σύμβαση είναι μια ευκαιρία... επισφαλούς εργασίας σε έναν ανυπόστατο φορέα. Πολλοί συνάδελφοι οδηγήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση ύστερα και από τις αμφιλεγόμενες προτροπές διάφορων δικηγόρων και όχι μόνο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ζωγραφίσει το μέλλον με τα καλύτερα χρώματα. Η ίδια κυβέρνηση που προσπάθησε να σβήσει το παρελθόν και μαύρισε το παρόν. Υπολογίζουν πολύ στη συναίνεση των εργαζομένων της ΕΡΤ. Έχουν μεγάλη ανάγκη για συνενόχους. Για ανθρώπους πρόθυμους να νομιμοποιήσουν το «μαύρο». Για κομιστές της προπαγάνδας τους. 

Όποιος έτυχε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα ΕΡΤ ή να ακούσει αυτό της ΕΡΑ, ιδίως το τελευταίο διάστημα, καταλαβαίνει αμέσως τι δουλειά γίνεται εδώ. Εδώ που χτυπάει η καρδιά της πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Έκτακτα δελτία για φωτιές και σεισμούς, μαραθώνια κάλυψη επίσκεψης Σαμαρά σε Ομπάμα.

Είμαστε το μοναδικό κανάλι που συνεχίζει να έχει ενημερωτική ζώνη τα Σαββατοκύριακα. Ένα από τα λίγα ραδιόφωνα που συνεχίζει να έχει, εν μέσω θέρους, 24ωρο ζωντανό πρόγραμμα. Και αυτά παρά τις άπειρες δυσκολίες που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Αυτή είναι η ΕΡΤ που πρέπει να στηριχτεί. Αυτή είναι η πραγματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ που έχει αγκαλιάσει ολόκληρη η κοινωνία. Η ΕΡΤ των 10 εκατομμυρίων μοναδικών τηλεθεάσεων και 1,7 εκατομμυρίων μοναδικών ακροάσεων μέσω ίντερνετ σε 63 ημέρες.

Αυτή η ΕΡΤ θα πρέπει να είναι η ΕΡΤ όλων. Καλούμε τους συναδέλφους που υπέβαλαν αίτηση για το μόρφωμα της Δ.Τ να ενωθούμε και πάλι όλοι μαζί. Να μη βρεθούμε απέναντι αλλά δίπλα, δίπλα, για να συνεχίσουμε να παράγουμε καθημερινό ενημερωτικό πρόγραμμα. Να σκεφτούν διπλά τι σημαίνει αυτή η υπογραφή για το μέλλον το δικό τους, της ΕΡΤ και των υπολοίπων εργαζομένων. Εφιστούμε επίσης την προσοχή σε όσους έχουν επιλέξει να στελεχώσουν την Δ.Τ να είναι πολύ προσεκτικοί με τη σύμβαση που θα κληθούν να υπογράψουν και τους ενημερώνουμε ότι είναι παράνομο να εργαστούν χωρίς να έχουν συνάψει κάποια σχέση εργασίας."

Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου