14/6/12

Το "χειρότερο σενάριο" των εμπόρων του τρόμου

Γιώργου Σαρρή

Διαβάζουμε σε πολλά σάιτ ελληνικά και ξένα ότι το Reuters μεταδίδει, ότι κράτη, οργανισμοί, θεσμοί, εταιρείες κλπ. προετοιμάζονται για το "χειρότερο σενάριο", δηλαδή μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
 
Δεν θεωρώ το ενδεχόμενο αυτό παρά ελάχιστα πιθανό. Αν κάποιοι επιλέξουν να εκβιάσουν την Ελλάδα και να την σπρώξουν τελικά σε έξοδο, θα  ξέρουν βέβαια οτι τα εκατοντάδες δις που χρωστάει η Ελλάδα θα πάνε στα αζήτητα, αφού θα είναι αντικειμενικά αδύνατον να πληρωθούν. 
Πως λοιπόν θα επιλέξουν κάτι τέτοιο και μάλιστα σε 24 ώρες όπως άκουσα να λένε; Επίσης το χάος που θα προκληθεί στην παγκόσμια οικονομία θα είναι μάλλον αδύνατο να αντιμετωπισθεί αν σκεφτεί κανείς το τι έγινε στην περίπτωση της Λεμαν για μερικές δεκάδες κι όχι εκατοντάδες δις και μάλιστα σε πολύ καλύτερη οικονομική συγκυρία από ότι τώρα όπου όλα κρέμονται σε πολύ λεπτές κλωστές.
Παρ' όλα αυτά είναι πραγματικά τραγικό να ετοιμάζονται όλοι για κάτι τέτοιο εκτός από τον άμεσα ενδιαφερόμενο που είναι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός που θα υποστεί τις όποιες συνέπειες.
Η Ελλάδα έχει την ικανότητα να τα βγάλει πέρα, ακόμη και στην περίπτωση  αυτού του ακραίου σεναρίου, αρκεί να βρεθεί προετοιμασμένη. Ειδικά στον τομέα της σίτισης η αυτάρκεια μπορεί άμεσα να φτάσει στο 100% και να κάνει και εξαγωγές αν υπάρξει άμεση κινητοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ελληνικός λαός έχει τη δύναμη να κρατηθεί όρθιος και ενωμένος και να παλέψει μια τόσο δύσκολη συνθήκη όπου οι "τρομοκράτες" με το όπλο των ΜΜΕ θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον "σώσουν' από την πραγματική του σωτηρία, αρκεί να είναι ενημερωμένος και με ειλικρίνεια πληροφορημένος για το τι σημαίνει αυτό και πως αντιμετωπίζεται.
 

Είναι όμως τραγικό λάθος να παραβλέπεται εντελώς αυτή η πιθανότητα τη στιγμή που έστω και σαν εκβιασμός τρομοκρατεί, έστω και με κάποιο προσωρινό τρόπο μπορεί να ασκήσει τρομερή πίεση και να επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
 
Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τί βρώμικα σενάρια επεξεργάζονται τα έμπειρα think tanks του καπιταλισμού. 
Άλλο ψυχραιμία κι άλλο αφέλεια. Ας μη δοθεί η ευκαιρία στους εκφοβιστές, έμπορους του τρόμου -όπως ο ΑΝΤ1 στην αηδιαστική εκπομπή για τη δραχμή- που κανένα άλλο όπλο εκτός από αυτό δεν τους έχει μείνει, να επιβεβαιωθούν.
Είναι εντυπωσιακή πάντως η χυδαιότητα των κομμάτων, που αφού έφεραν τα πράγματα ως εδώ, τώρα ποντάρουν στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση και συντάσσονται με όλη τους την καρδιά-που δεν έχουν- με τους εκβιαστές, την ίδια στιγμή που ξοδεύονται σε μεγάλα λόγια για υπερβάσεις και άλλα τέτοια.
 
Οι υπερβάσεις όμως δε γίνονται από σκλάβους και υποταγμένους, όπως θέλουν να μας καταντήσουν αυτοί και οι σπόνσορές τους.
Γίνονται από ανθρώπους  που αποφασίζουν με γενναιότητα και με ελεύθερη συνείδηση να τραβήξουν μπροστά και να δώσουν κρίσιμες μάχες για να απελευθερώσουν τις δομές της οικονομίας και της κοινωνίας που βρίσκονται πλέον πιεσμένες και εγκλωβισμένες σε ένα δίχτυ καταστροφής που τίποτα πια δεν μπορεί να προσφέρει. 

πηγή: giorgossarris.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου