5/1/11

Υπεγράφη η πρώτη ειδική επιχειρησιακή σύμβαση! 10% μείωση των μισθών!

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ! 10% ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ! 
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ!

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!

Στη γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ υπεγράφη η πρώτη ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, βάσει του πρόσφατου νόμου. 

Προβλέπει μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία τη στιγμή που η εταιρεία το 2009, είχε κέρδη ύψους € 2 εκατ!

Η επιχειρησιακή σύμβαση της ντροπής, υπογράφτηκε με τη  συναίνεση του σωματείου, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, πλειοψηφούν οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, επιδιδόμενες σε άλλο ένα ρεσιτάλ εργοδοτικού συνδικαλισμού! 

Το γεγονός πως η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία, είναι μάλιστα κερδοφόρα, (όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της), αποδεικνύει ξεκάθαρα πως, η κυβερνητική ρύθμιση δεν είχε ως στόχο δήθεν τις ζημιογόνες επιχειρήσεις αλλά το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! Έτσι ανοίγει ο δρόμος, για την καθίζηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα σε επίπεδα ανάλογα με αυτά της Κίνας!

Μάλιστα, κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι στο επόμενο διάστημα τέτοιες συμβάσεις θα υπογράψουν δεκάδες άλλες εταιρείες στη βόρεια Ελλάδα. Και αυτό θα συμβεί ιδίως σε περιοχές με υψηλή ανεργία, όπως η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες και το Κιλκίς, εκμεταλλευόμενες τον τρόμο του να μείνει κάποιος, σήμερα ειδικά, χωρίς δουλειά!

Σημειώνεται, πως η επιχειρησιακή αυτή σύμβαση της ντροπής, ισχύει από 1η Ιανουαρίου πριν γνωμοδοτήσει επ' αυτής το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Σε δήλωση σχετικά με το περιστατικό, προέβη και ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρόσφατο αντεργατικό της νόμο άναψε το πράσινο φως στις επιχειρήσεις - είτε απειλώντας τους εργαζόμενους με απολύσεις είτε με τη συμφωνία εργοδοτικών ή κυβερνητικών συνδικαλιστών - να προχωρούν σε μειώσεις μισθών και να μετατρέπουν σε κόλαση τους εργασιακούς χώρους.

Πολλές μάλιστα επιχειρήσεις θεωρώντας ότι «τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε - έξι», παρότι είναι κερδοφόρες, προχωρούν αυθαίρετα σε μειώσεις μισθών κάτω και από τον κατώτερο εγγυημένο μισθό και χωρίς καν συμφωνία του αρμόδιου συνδικάτου.

Ο ΣΥΝ καλεί όλα τα συνδικάτα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μην επιτρέψουν την απόλυτη φτωχοποίηση των εργαζομένων και να ακυρώσουν στην πράξη τον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης μη βάζοντας την υπογραφή τους σε οποιαδήποτε συμφωνία προβλέπει μειώσεις των μισθών.

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου