16/1/11

Σε γερμανικό λόχο μεταβάλλονται οι χώρες της ευρωζώνης !

alt
Γερμανία : αγοράζει με 1,5 τρις την υποδούλωση των χωρών μελών! 

Γερμανική οικονομική ελίτ : να σώσουμε πάση θυσία το ευρώ!

Την ώρα που το ευρώ και η ευρωζώνη βρίσκονται μια ανάσα πριν τα ‘’τάρταρα’’ οι μεγάλες πολυεθνικές Γερμανικές επιχειρήσεις σύσσωμες ,από το ετήσιο Συνέδριο της εφημερίδας - ναυαρχίδας του κατεστημένου Γερμανικού τύπου Die Welt , εξέπεμψαν κραυγή αγωνίας για τη διάσωση του ευρώ και ζήτησαν την πάση θυσία στήριξη του.

Με μια φωνή όλες οι πολυεθνικές της Γερμανίας (Siemens,MAN, Deutche Bank ,TUI, Munich – RE κλπ) , από το βήμα της Die Welt , υπογράμμισαν ότι οι μεγάλες Γερμανικές επιχειρήσεις είναι αυτές που κατ’ εξοχήν επωφελούνται από το ευρώ και διατράνωσαν ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής στο μάρκο!

Στην κατεύθυνση αυτή η Γερμανία δια της κ. Μέρκελ , σε συνεργασία πάντα με την όλο και πιο υποτακτικά πειθήνια Γαλλία του κ Σαρκοζί , είναι έτοιμη να προχωρήσει ,όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές αλλά και ο ‘’επίσημος ‘’ ευρωπαϊκός τύπος , σε ένα συνολικό πακέτο αλλαγών που θα μεταβάλλουν τη φυσιογνωμία της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτού του συνολικού Γερμανικού πακέτου θα προβλέπεται η ενίσχυση του ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης με ποσά που μπορεί να φθάνουν έως το 1,5 τρις και πιθανόν ;Μιας μορφής έκδοση ευρωομολόγου!

Φυσικά, τα ως άνω μέτρα θα είναι μόνο η αφετηρία νέων συνολικών ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ευρωζώνης και της ΕΕ, τα οποία θα εγγυώνται , όπως τόνισε χωρίς περιστροφές η Μέρκελ στο συνέδριο της Die Welt , την απόλυτη επικυριαρχία της Γερμανίας!

Οι νέες αυτές ρυθμίσεις που εν ολίγοις θα διαμορφώνουν μια ΝΕΑ (και πολύ πιο Γερμανική !)ΕΥΡΩΠΗ , θα προβλέπουν , σύμφωνα με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου , τον απευθείας έλεγχο , αν όχι και διαμόρφωση ,των εθνικών προϋπολογισμών από την ΕΕ , το σφικτό συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών , πολύ πιο αυστηρές κυρώσεις για παραβίαση κανόνων σε έλλειμμα και χρέος ,την εναρμόνιση φορολογικών , εργασιακών και προνοιακών πολιτικών.

Αυτά θα σημαίνουν νέα ένταση της λιτότητας σε όλη την ευρωζώνη , πρώτα απ’ όλα στην περιφέρεια και κυρίως διάλυση εργασιακών και προνοιακών ρυθμίσεων ,πρώτα απ’ όλα των συντάξεων.

Η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη για χώρες όπως η Ελλάδα , αφού θα προβλέπεται για αυτές ‘’ελεγχόμενη’’ αναδιάρθρωση του χρέους , με συμμετοχή ιδιωτών και με σκληρότερες , σχεδόν , εσαεί κηδεμονίες !

Η ειρωνεία είναι ότι ένα τέτοιο η παρεμφερές συνολικό πακέτο για τη ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ δεν θα είναι κοινωνικά σκληρότατο και θα διαμορφώνει χώρες παρίες δεκανείς της Γερμανίας αλλά και δεν πρόκειται να προσφέρει μακροπρόθεσμη διέξοδο στην ευρωζώνη , προσωρινή ανακούφιση ; Πολύ αμφισβητήσιμη !

Το συνολικό αυτό πακέτο που προωθείται ως ‘’ λύση ‘’ , ίσως με ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων μέσα στη βδομάδα από Eurogroup και Εcofin και στη συνέχεια από τη Σύνοδο Κορυφής (4/2) στις Βρυξέλλες , αντί να μειώσει τις ανισότητες και αποκλίσεις στην ευρωζώνη , που είναι η αιτία των προβλημάτων της , σίγουρα θα τις επιδεινώσει , με συνέπεια μεσοπρόθεσμη αναζωπύρωση σε ευρύτερη βάση των σημερινών κρισιακών φαινομένων.

Η ευρωζώνη και η ΕΕ , κάτω και από την αδήριτη ανταγωνιστική πίεση εντός της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης , ιδιαίτερα της Ασίας , προχωράει ταχύτατα σε συνολική εργασιακή και κοινωνική διάλυση , ενώ , ταυτόχρονα , στο εσωτερικό της ευρωζώνης και της ΕΕ θα αυξάνονται σταθερά οι σκληρές ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες ,οι ανισότητες ,οι ανισομέρειες και οι αποκλίσεις .

Αυτά συνιστούν το σύγχρονο αδιέξοδο της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται παρά μόνο ανατρέπεται για μια νέα ευρωπαϊκή πορεία προοδευτικής και σοσιαλιστικής συνεργασίας  

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου