31/3/11

Κερατέα: Κλειστή και πάλι η λεωφόρος Λαυρίου

Κλειστή είναι και σήμερα η λεωφόρος Λαυρίου από μπάζα σε πολλά σημεία. Κάτοικοι της Κερατέας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή Οβριόκαστρο βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε διάφορα σημεία.

Η λεωφόρος Λαυρίου είναι κλειστή από την 1η έως την 3η είσοδο Κερατέας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 42ο έως το 54ο χιλιόμετρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε για ακόμα μία φορά ένταση και επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και τους κατοίκους που αντιδρούν στην δημιουργία ΧΥΤΑ.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τρίτης η Κερατέα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων που διαμαρτύρονται για τον ΧΥΤΑ.

Στο μεταξύ, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτριος Μπουραΐμης ζητά να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική με δεδομένο ότι ο ΧΥΤΑ της περιοχής αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Στην επιστολή του, στην οποία προτείνει σειρά κινήσεων για την περίπτωση της Φυλής, ο δήμαρχος της περιοχής επισημαίνει ότι ενώ με το νόμο 3164/2003 χωροθετήθηκαν συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Αττική για τη δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων, μετά από 7 χρόνια η μόνη εγκατάσταση που λειτουργεί βρίσκεται στην Φυλή.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός από την πλευρά του, αναφερόμενος στο θέμα της Κερατέας τόνισε ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί ο υφιστάμενος περιφερειακός σχεδιασμός και υποστήριξε ότι για να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή θα πρέπει να περιφρουρηθεί η κατασκευή του έργου. 

Επίσης χθες, η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα υπαναχώρησης από την κυβέρνηση στην χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Κερατέα. 

Πηγή: http://www.tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου