31/3/11

«Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω» λένε για το ελληνικό χρέος ευρωπαίοι οικονομολόγοι!

Αδυναμία αποπληρωμής του ελληνικού χρέους διαπιστώνουν οικονομολόγοι στο BBC!
Μόνο η κυβέρνηση ληστεύει το λαό για να πληρώνει πιστωτές, χωρίς διέξοδο!

Έχουμε τονίσει άπειρες φορές  και με όλες τις ευκαιρίες ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι χρέος του ελληνικού λαού αλλά χρέος που φόρτωσε στη χώρα μια πολιτική και οικονομική ελίτ.

Το αβίαστο συμπέρασμα είναι ότι ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να αμφισβητήσει  την αποπληρωμή του χρέους. Με δυο λόγια θα έπρεπε να διεκδικήσει τη διαγραφή του χρέους. Και είναι εντυπωσιακό ότι μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί και εντυπωσιακότερο ότι και η αριστερά δεν έχει θέσει ένα τέτοιο μεγάλο αίτημα, ως αιχμή ενός πολιτικού κινήματος.

Πέραν αυτού, όμως, το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν είναι δίκαιο να το αποπληρώσει ο ελληνικός λαός αλλά και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο μέγεθος και το ύψος που έχει φτάσει. Εκτός κι αν εξοντωθεί ο γηγενής πληθυσμός!
Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς για λόγους, υποτίθεται, αμφισβήτησης του συστήματος αλλά το υπογραμμίζουν , σχεδόν, όλοι, οι στοιχειωδώς έγκυροι οικονομολόγοι στη χώρα μας και το εξωτερικό.

Πρόσφατα το γνωστό BBC διεξήγαγε μια έρευνα ανάμεσα σε 52 πολύ έγκυρους, κατά την εκτίμησή του, οικονομολόγους, ειδικούς για ζητήματα που αφορούν την ευρωζώνη.
Στην έρευνα τελικά απάντησαν 32 εξ αυτών, εκ των οποίων οι 25, περίπου τα 2/3, υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει και πολύ γρήγορα θα δηλώσει αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της.
«Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη ουσιαστικά. Θα δηλώσει αδυναμία αποπληρωμής  του χρέους διότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί στους φορολογικούς και αναπτυξιακούς της στόχους, που είναι απαραίτητοι για να είναι βιώσιμο το χρέος», δηλώνει ο Gabriel Stein του Lombard Street Research στο Λονδίνο.
Ταυτόχρονα, περίπου, το 1/3 των συμμετεχόντων σημείωσαν πως η Ιρλανδία θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, ενώ το 1/5 προέβλεψε αδυναμία αποπληρωμής του πορτογαλικού χρέους!
Παράλληλα, αρκετοί από τους οικονομολόγους που ρωτήθηκαν, έκριναν ως πολύ αμφίβολη και την επιβίωση του ευρώ, κάτι το οποίο θεωρείται, περίπου, ως «ταμπού» στη χώρα μας .

Ο Heikki Taimio του Labor Institute of Economic Research στο Ελσίνκι πιστεύει ότι «θα υπάρξει αυξανόμενη απόκλιση μεταξύ Βορρά και Νότου. Ορισμένες χώρες στο Βορρά, κάποια στιγμή, όχι στο μακρινό μέλλον, θα πάψουν να το δέχονται αυτό. Αυτό θα οδηγήσει σε απομάκρυνση ορισμένων χωρών του Νότου. Πριν συμβεί αυτό, θα δούμε κάθε μορφής προσπάθειες για να μείνουν τα μέλη ενωμένα»!

Και ενώ ο κόσμος το ‘χει τούμπανο ότι η Ελλάδα και να θέλει, δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της, η μόνη που κρύβει το πρόσωπό της, ως στρουθοκάμηλος, είναι η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση ληστεύει και λεηλατεί ανελέητα τη χώρα και τον ελληνικό λαό μόνο και μόνο για να ικανοποιεί την κερδοσκοπική απληστία των πιστωτών, δηλαδή του χρηματιστικού κεφαλαίου, σε ένα δρόμο χωρίς διέξοδο, προοπτική και μέλλον!

Η ειρωνεία είναι ότι, για χώρες όπως η Ελλάδα, την αναδιάρθρωση του χρέους , που ακόμα ξορκίζει η κυβέρνηση, με τη διαγραφή ενός μέρους του, την προβλέπουν και οι ίδιες οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
Μόνο που την προβλέπουν μετά το 2013, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η μνημονιακή κατεδάφιση και λεηλασία, ενώ η διαγραφή θα γίνει για ένα μικρό και ανεπαρκές μέρος του δημοσίου χρέους και με νέους ακραία δυσβάστακτους όρους, που θα δώσουν τη χαριστική βολή στο μέλλον της χώρας!

Αυτή την ώρα που η κυβέρνηση μεταχειρίζεται τη χώρα ως «άθλιο προτεκτοράτο» ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος που μπορεί να ορθώσει το ανάστημά του και να πει αυτό που λένε, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών τοποθετήσεων, οι οικονομολόγοι στο BBC. Να βροντοφωνάξει: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» το ληστρικό χρέος

Ο τόπος αυτή την ώρα χρειάζεται ένα τέτοιο μεγάλο ενωτικό λαϊκό κίνημα για προοδευτική ανατροπή, για άλλη κυβέρνηση και για μια νέα ριζοσπαστική πορεία ανασυγκρότησης και διεξόδου.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
ΜΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου