21/4/11

Το Ε.Σ.Υ. των Λοβέρδων

Μια εικόνα - 1000 λέξεις.


Το σημείωμα είναι γνήσιο (δεν πρόκειται για μοντάζ), προέρχεται από το Γ.Ν. Κιλκίς και είναι όντως αναρτημένο σε διάφορα σημεία, όπως στην καρδιολογική κλινική και στο γραφείο τεχνολόγων ακτινολόγων.
Λέει "Σας παρακαλούμε, λόγω έλλειψης υλικών, μη μας φέρνετε γλυκά, αν θέλετε μπορείτε να μας φέρνετε γάντια μ.χ. (μιας χρήσης), χαρτιά κουζίνας, χαρτοβάμβακα, καθετήρες, abbocath. Ευχαριστούμε".

Εντωμεταξύ, επειδή στο υπουργείο και στην αρμόδια ΔΥΠΕ δεν σήκωναν καν τα τηλέφωνα από το πρωί, και επειδή οι κύριοι "υπεύθυνοι" δεν ανταποκρίνονται ούτε σε φαξ, ούτε σε επιστολές διαμαρτυρίας, ούτε σε εξωδίκους, ούτε το δέρμα τους καταλαβαίνει από δημόσιες καταγγελίες σε συνεντεύξεις τύπου, ούτε από συλλαλητήρια για την κατάντια του νοσοκομείου, η υπεύθυνη κα Λέτα Ζωτάκη αναγκάστηκε να κάνει έκκληση για κάλυψη των ελλείψεων μέσω ραδιοφώνου.

Και επειδή κάποιοι "μεγάλοι" ραδιοφωνικοί σταθμοί και εκπομπές με πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο δεν φάνηκαν να συγκινούνται, η γιατρός αναγκάστηκε να καταφύγει σε μεσημεριανή εκπομπή αθλητικού ραδιοφώνου! Ακούστηκε λοιπόν η έκκλησή της από την εκπομπή "μπαμ και κάτω" του Νόβα - Σπορ FM!

Η κα Ζωτάκη κατήγγειλε λοιπόν ότι όχι μόνο έχουν σταματήσει από καιρό τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου λόγω των τραγικών του ελλείψεων, αλλά πλέον από σήμερα δεν θα μπορούν να γίνονται ούτε έκτακτες επεμβάσεις διότι πλέον τα υλικά επαρκούν μόνο για 1,5 ατύχημα ακόμα!

Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγη ώρα μετά τη ραδιοφωνική παρέμβαση της γιατρού, εμφανίστηκε ξαφνικά αρμόδιος της ΔΥΠΕ στο νοσοκομείο και αφού διαπίστωσε και ο ίδιος τις ελλείψεις και υποσχέθηκε γενικώς και αορίστως ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, αποχώρησε με κατεβασμένο το κεφάλι. Με άλλα λόγια, ήλθε είδε και απήλθε!

Συγχαρητήρια πάντως στο σταθμό και στους υπεύθυνους της εκπομπής -που έχουν δείξει την κοινωνική τους ευαισθησία και στο πρόσφατο παρελθόν κάνοντας εκπομπή από τη δοκιμαζόμενη Κερατέα- καθώς και στους γιατρούς που αποδεικνύουν την προσήλωσή τους στο λειτούργημά τους κάνοντας πολύ περισσότερα από όσα τους αναλογούν. Το Ε.Σ.Υ. ή ό,τι ακόμα απομένει απ΄αυτό, μόνο χάρη σ' αυτούς υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου