14/4/11

Οι πανεπιστημιακοί επιτέλους μιλάνε!

Δεν σιωπούν όλοι οι πανεπιστημιακοί για το βιασμό του συντάγματος από κυβέρνηση – τρόικα!
 
Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο

Γ. Κασιμάτης: πραξικοπηματική η τροϊκανή δανειακή σύμβαση!

Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς ολοένα και περισσότερους πανεπιστημιακούς και ανθρώπους του πνεύματος, να λένε τα πράγματα με το όνομα τους, σε ότι αφορά την παραβίαση του Συντάγματος από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και την τρόικα.

Την Τρίτη 12 Απρίλη στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Κέντρο Δικανικών Μελετών και το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών, διοργάνωσαν Επιστημονική Ημερίδα, με τίτλο «Η Ελληνική κρίση. Για μια νέα θεσμική Μεταπολίτευση».

Ο καθηγητής πολιτικής δικονομίας, Κ. Μπέης, κατά την τοποθέτησή του, (μπορείτε να τη δείτε σε βίντεο εδώ), προέβη σε αυτοκριτική λέγοντας πως «όντως άργησα και μάλιστα πολύ να πλημμυρίσω από την οφειλόμενη αγανάκτηση».

Εκτόξευσε δε, βαρύτατες αιχμές, κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, λέγοντας «πως αποβαίνει κατώτερος της αποστολής του όταν βλέπει ότι δεν τηρείται η συνταγματική τάξη», αναφερόμενος στην επιλογή του να μην αναπέμψει το Μνημόνιο, λόγω της μη ψήφισής του από τα 3/5 της Βουλής, βάσει των άρθρων 28 παράγραφος 2 και 42 παράγραφος 1 του Συντάγματος!

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γ. Κασιμάτης, κατά την τοποθέτησή του (μπορείτε να τη δείτε σε βίντεο εδώ), χαρακτήρισε τη δανειακή σύμβαση ως ένα κείμενο «εκτός Συντάγματος, εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας, εκτός διεθνούς δικαίου» καθώς δεσμεύει όλα τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία από μετρητά μέχρι το φυσικό πλούτο.

Χαρακτήρισε δε, αντισυνταγματικές και τις περικοπές που προβλέπει το Μνημόνιο, εκφράζοντας την «απογοήτευσή» του για την «πρωτοφανή» εισήγηση του ΣτΕ, που θεωρεί συνταγματικές τις εν λόγω περικοπές! Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για «πολιτική εισήγηση» που υιοθετεί πολιτικές απόψεις της Κυβέρνησης και της ΕΕ!

Προσέθεσε δε, πως η μη- κύρωση και επικύρωση της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή, παραβίασε επίσης το Σύνταγμα! Υπενθυμίζεται, πως η δανειακή σύμβαση αν και έχει κατατεθεί στη Βουλή από τις 4 Ιούνη του 2010, εντούτοις δεν έχει εισέλθει στα όργανα της Βουλής (επιτροπές, ολομέλεια κλπ) προς κύρωση από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου!

Πηγές: http://www.iskra.gr/ και 
           http://bikiropoulos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου