12/6/11

Το 68,38% κατά του μνημονίου και υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη!

Σύμφωνα με ψηφοφορία στο ιn.gr...
Εδώ και κάποιους μήνες, έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μεταξύ των πολιτών, μια ολοένα διογκούμενη τάση, η οποία βλέπει θετικά τολμηρές και ριζοσπαστικές εναλλακτικές οικονομικές προτάσεις, η εφαρμογή των οποίων θα είχε ως "συνεπακόλουθο" την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την ανοιχτή σύγκρουσή της με την ΕΕ.

Η τάση αυτή έχει αποτυπωθεί μέχρι τώρα σε δημοσκοπήσεις, με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά που φτάνουν και ξεπερνούν το 30%!

Σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά πολύ περισσότερο εντυπωσιακή είναι η ψηφοφορία στο in.gr, η οποία αν και δεν υπακούει στις μεθοδολογικές απαιτήσεις μιας δημοσκόπησης, εντούτοις παρουσιάζει την ως άνω τάση, ότι έχει δυναμική μεγάλης πλειοψηφίας. 
Αυτό το εύρημα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτυπώνεται σε συγκεκριμένη διαδικτυακή πύλη η οποία κινείται στο πλαίσιο των κυρίαρχων στο σημερινό σύστημα απόψεων.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Σάββατο 11.6 16:00), στο ερώτημα, "Σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα για την οικονομική κρίση τι θα επιλέγατε;", τα αποτελέσματα έχουν ως εξής, σε σύνολο 3561 ψηφισάντων:
- Λύση πέρα ή έξω από το Μνημόνιο, ακόμη κι αν αυτό φέρει τη χώρα σε σύγκρουση με την ΕΕ ή την οδηγήσει εκτός ευρωζώνης: 68,38% (2435) 
- Σκληρότερα οικονομικά μέτρα εντός του πλαισίου και των λύσεων της ΕΕ και του Μημονίου : 27,6% (983)
- Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 4,02% (143)

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην ψηφοφορία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, πατώντας εδώ.

Πηγή: http://news.in.gr/ και http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου