24/6/11

Η πλατεία περιμένει το Μεσοπρόθεσμο


Οι «Αγανακτισμένοι» ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους για τις συγκεντρώσεις του Μεσοπρόθεσμου, που αποτελούν άλλωστε και το μεγάλο στοίχημα για το κίνημα
Πυρετωδώς για τις κινητοποιήσεις την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προετοιμάζονται οι "Αγανακτισμένοι". 

"Βροχή" οι προτάσεις για τον τρόπο της διαμαρτυρίας

Οι «Αγανακτισμένοι» ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους για τις συγκεντρώσεις του Μεσοπρόθεσμου, που αποτελούν άλλωστε και το μεγάλο στοίχημα για το κίνημα
 
Με το βλέμμα στραμμένο στις ημέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος οι "Αγανακτισμένοι" παρέμειναν και χθες πιστοί στο καθημερινό τους ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος.

Μετά τη μαζική προχθεσινή συγκέντρωση, με αφορμή την κοινοβουλευτική διαδικασία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, οι "Αγανακτισμένοι" ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους και προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις συγκεντρώσεις του Μεσοπρόθεσμου, που αποτελούν άλλωστε και το μεγάλο στοίχημα για το κίνημα που κλείνει πια ένα μήνα στις πλατείες.

Όλοι περιμένουν να διευκρινιστεί επακριβώς η ημερομηνία ψήφισης του νέου κυβερνητικού πακέτου μέτρων λιτότητας, ώστε να χαραχτεί και η στρατηγική της πλατείας.
Οι προτάσεις, πάντως, πέφτουν βροχή (π.χ. να τοποθετηθούν γιγαντοοθόνες στην πλατεία για να έχουν οι "έξω" άμεση οπτική επαφή με τους "μέσα", καθιστική κατάληψη της εισόδου της Βουλής από το βράδυ πριν από την ψηφοφορία κ.λπ.), ενώ η λαϊκή συνέλευση έχει ήδη καλέσει από την περασμένη Κυριακή σε πανελλαδική κινητοποίηση τις κρίσιμες ημέρες και αποκλεισμό του Κοινοβουλίου "με ό,τι μέσο έχει ο καθένας". Για τις ίδιες ημέρες, άλλωστε, η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Ενδεικτικό είναι πως χθες το απόγευμα, τα γκρουπ του Facebook και οι ιστοσελίδες των "Αγανακτισμένων" πήραν φωτιά, αμέσως μόλις διέρρευσαν σε ενημερωτικά πόρταλ πληροφορίες πως αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου. Για αύριο, άλλωστε, έχει προγραμματιστεί και η δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ώστε να οδεύσει προς την Ολομέλεια, με στόχο να ψηφιστεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Σήμερα, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, οι "Αγανακτισμένοι" έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση στις 19:00 έξω από τα γραφεία της ΕΕ στη Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού.

Την ίδια ώρα ένστολοι -αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί- θα πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Οι Ομοσπονδίες των τριών σωμάτων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, με σκοπό να μεταβούν στη συνέχεια στο Σύνταγμα και να ενωθούν με τους άλλους διαδηλωτές.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψησταριές στον Λευκό Πύργο

"Συλλογική κουζίνα" έστησαν στον Λευκό Πύργο οι "Αγανακτισμένοι" της Θεσσαλονίκης, μαγειρεύοντας και μοιράζοντας φαγητό σε όσους συμμετείχαν στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση. Εγκαινιάζοντας τη σχετική δράση, η ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης συγκέντρωσε τρόφιμα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, τους οποίους κάλεσε να συνδράμουν, και έστησε καζάνια και ψησταριές στην πλατεία του Λευκού Πύργου για την παρασκευή του φαγητού. "Τρώγοντας μαζί ανοίγει η όρεξη για συλλογική δράση", ήταν ο τίτλος της καμπάνιας, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Η πλατεία περιμένει το Μεσοπρόθεσμο
ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ
Οι "Αγανακτισμένοι" του Λεωνίδα

Διανύοντας 240 χιλιόμετρα με τα πόδια, 26 αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες, που είχαν ξεκινήσει από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, έφτασαν χθες στις 20.30 στον προορισμό τους, στη Βουλή. Αγκαλιασμένοι σφιχτά, φώναξαν κατά την είσοδό τους στο Σύνταγμα "Ελλάς, Ελλάς ή ταν ή επί τας" και αμέσως πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τους υποδεχτεί. 

Τους καλωσόρισαν με χειροκροτήματα, σφυρίγματα, κορναρίσματα και ένα πανό που έγραφε "Σε Σπάρτη - Σύνταγμα - Μαδρίτη - Λισαβόνα, όλη η Ευρώπη στον δρόμο του αγώνα".
Δαφνοστεφανωμένοι και με ελληνικές σημαίες ριγμένες στους ώμους τους έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο μαζί με τους "Αγανακτισμένους" του Συντάγματος.

Όταν ζήτησαν να αποδώσουν τιμή στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, η αστυνομία επέτρεψε μόνο σε 5 άτομα να προσεγγίσουν το μνημείο και τελικά οι Σπαρτιάτες αποφάσισαν να μην πλησιάσει κανείς.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου