7/6/11

Ιταλικό δικαστήριο δικαιώνει τα θύματα των ναζί του Δίστομου!

Γερμανοί διαδηλώνουν για τις αποζημιώσεις έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα!

Οι εθελόδουλες ελληνικές κυβερνήσεις δεν διεκδικούν γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, ούτε το κατοχικό δάνειο!

Την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις και η παρούσα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχουν εθελόδουλα βάλει στο αρχείο τα μεγάλα εθνικά και ηθικά θέματα των Γερμανικών επανορθώσεων, της επιστροφής του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων των ελλήνων θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας.

Την ώρα, επίσης, που οι κορυφές της ελληνικής Δικαιοσύνης "έθαψαν" την ιερή υπόθεση της αποζημίωσης των ελλήνων θυμάτων των Ναζί.

Αυτήν την ώρα έρχονται Γερμανοί πολίτες να διεκδικούν μπροστά στη Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα το δίκιο της Ελλάδας και Ιταλικά δικαστήρια να δικαιώνουν τα θύματα του Διστόμου, τα οποία εγκατέλειψε η ελληνική Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, Γερμανοί πολίτες, μέλη της ομάδας «Αμβούργο- Δίστομο», με έδρα το Αμβούργο και συγγενείς θυμάτων της γερμανικής κατοχής, διαδήλωσαν έξω από την γερμανική πρεσβεία, στην οδό Καραολή και Δημητρίου στο Κολωνάκι, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου. Ο δρόμος μάλιστα παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα.

Την ώρα που οι Γερμανοί διαμαρτύρονταν έξω από τη γερμανική πρεσβεία, η Ιταλική Δικαιοσύνη απορρίπτει (όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Φλωρεντία), την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η Γερμανία, κατά της απόφασης του Εφετείου της Φλωρεντίας, το οποίο είχε κρίνει ότι ακίνητα της Γερμανίας που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος, μπορούν να κατασχεθούν και τα χρήματα που θα εισπραχθούν να δοθούν ως αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. 

Η υπόθεση έχει μεταφερθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει στη Χάγη στοιχεία για την υποστήριξη των νομικών θέσεων των συγγενών των θυμάτων.
Στο Κολωνάκι έξω από τη γερμανική πρεσβεία  οι Γερμανοί πολίτες, αλλά και Έλληνες συγγενείς των θυμάτων ζητούσαν από τις γερμανικές αρχές την καταβολή των αποζημιώσεων από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ποσόν, όπως ειπώθηκε, ανέρχεται στα 126 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του ελληνικού χρέους. Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε «Άμεση αποζημίωση όλων των θηριωδών του ναζισμού», ενώ φώναζαν στα ελληνικά το σύνθημα: «αποζημίωση_ αποζημίωση».

Ο κ. Μανώλης Γλέζος, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα (το οποίο συμμετείχε στη συγκέντρωση) έκανε λόγο για οικονομικό, αλλά και ηθικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο Γερμανός πρόξενος στην Ελλάδα κ. Χανς Πέτερ Χάϊνεκε δεν αναγνωρίζει καμία νομική υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στις διεκδικήσεις της Ελλάδας, όπως είπαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα: «Αν η στάση του προξένου δεν είναι προϊόν εσφαλμένης ενημέρωσης, τότε συνιστά σκλήρυνση της στάσης της γερμανικής κυβέρνησης την ώρα που το θέμα είναι ανοιχτό», είπαν.

Πηγή: http://www.iskra.gr/

1 σχόλιο:

  1. ....... μαζική σφαγή του Διστόμου. Γερμανοί και γερμανοτσολιάδες έσφαξαν συνολικά στο Δίστομο και στην ευρύτερη περιοχή, περισσότερους από 600 ανθρώπους. "Στα δέντρα γύρω από το Δίστομο, έβλεπες παντού κρεμασμένους" έγραψε ο ανταποκριτής του Ερυθρού Σταυρού που έφτασε λίγες μέρες αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή