17/6/11

Άλαν Γκρίνσπαν: σχεδόν βέβαιη η ελληνική χρεοκοπία.



Όταν ο επί μια εικοσαετία πρώην επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας Άλαν Γκρίνσπαν, από τους πιο έμπειρους γνώστες και ειδικούς στην παγκόσμια οικονομία, προεξοφλεί τόσο κατηγορηματικά τη "χρεοκοπία" της Ελλάδας, ουδείς δικαιούται να μην τον παίρνει σοβαρά!


Δυστυχώς, ο "κόσμος το χει τούμπανο και κάποιοι κρυφό καμάρι"!
Όταν επίσης, ο Άλαν Γκρινσπαν συνδέει την ελληνική χρεοκοπία με μια νέα ύφεση στις ΗΠΑ, αντιλαμβανόμεθα όλοι τις συνέπειες και γιατί ο Ομπάμα σκίζεται να μη "χρεοκοπήσουμε"!

Αν, όμως, κατά τον Α. Γκρίνσπαν η ελληνική χρεοκοπία θα επιφέρει ύφεση στις ΗΠΑ (στην πραγματικότητα θα έχουμε διάλυση του δολαρίου!) τότε στην ΕΕ η χρεοκοπία της χώρας μας θα σηματοδοτήσει το τέλος της ευρωζώνης και νέα χρηματοπιστωτική κατάρρευση!


Γιατί τα υπογραμμίζουμε όλα τούτα τα οποία θα έπρεπε να ήταν εύλογα και προφανή;
Η απάντηση είναι απλή.
Πρώτον: Γιατί δείχνουν ότι η τροϊκανή χρηματοδότηση δεν δίδεται για να σωθεί η Ελλάδα αλλά για να σωθούν η Ευρωζώνη και οι ΗΠΑ (όπως πολύ σωστά βεβαιώνει και η Monde).
Δεύτερον: Γιατί επιβεβαιώνουν ότι η πτώχευση της χώρας θα έρθει αλλά θα γίνει όταν οι τράπεζες θα έχουν ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα. Και θα γίνει τότε με τους όρους των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών κρατών της ΕΕ και με συνθήκες τέλειας καταστροφής και λεηλασίας για την Ελλάδα.
Τρίτον: Γιατί τονίζουν ότι η Ελλάδα αν είχε μια κυβέρνηση που ηθελε να προασπίσει στοιχειωδώς τα συμφέροντα της χώρας και του λαού, έχει ισχυρότατα χαρτιά να επαναδιαπραγματευτεί, με την απειλή στάσης πληρωμών το χρέος με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του!


Αλλά ακόμα και αν αυτή η διαπραγμάτευση δεν επιτύγχανε, πράγμα αρκετά δύσκολο αν γινόταν με αποφασιστικό τρόπο, και η χώρα κατέφευγε σε στάση πληρωμών, πάλι τότε αυτή θα ήταν χίλιες φορές προτιμότερη από τη σημερινή, δίχως τέλος, μνημονιακή βασανιστική λεηλασία!

Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου